19. března 2010 • 20:57

Boleslav znovu padla s Kladnem, je stále poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v pátém kole skupiny o udržení v extralize doma s Kladnem 1:2 a zůstávají poslední o bod za Karlovými Vary. Tým Geus Okna naopak vytěžil z posledních šesti duelů 15 bodů a má před Bruslařským klubem už čtyřbodový náskok.



Kladno vedlo díky trefám Pavla Patery a Jaroslava Kally od 21. minuty už 2:0, za Mladou Boleslav v 58. minutě pouze snížil v přesilovce obránce Josef Jindra.

Vstup do utkání mohl mít lepší domácí tým, který měl hned po 35 vteřinách hry výhodu přesilové hry za vyloučení kladenského Kally. Domácí ovšem touto výhodou pohrdli a na gólmana Cikánka vyslali pouze propagační střely, s kterými neměl strážce hostující branky žádné problémy.

Hosté při plném počtu hráčů na ledě o trochu lépe kombinovali a otevřeli také skóre zápasu. Střelcem první branky byl kapitán Kladna Patera, který se po chybě domácího týmu při rozehrávce dostal ke kotouči a střelou z mezikruží nedal Schwarzovi v brance žádnou šanci. Tentýž hráč mohl o minutu později zvýšit vedení hostů, ale tentokrát zcela osamocen z bezprostřední blízkosti na Schwarze nevyzrál.

Vstup do druhé třetiny se podstatně lépe vydařil hostům, kteří dokázali hned po 43 vteřinách zvýšit vedení. Kalla dostal přesnou přihrávku k pravé tyči Schwarzovy branky a brankáře domácích prostřelil. Mladá Boleslav po obdržené brance zvýšila aktivitu, ale vstřelit kontaktní gól se jí během prostřední části utkání nepodařilo.

Nejblíže ke skórování měli domácí uprostřed druhé třetiny při přesilové hře. V dobrých pozicích se těsně po sobě objevili Sup, Boháč a Sýkora, ale ani jeden z nich nedokázal gólmana hostů překonat. V Sýkorově případě stála kotouči z jeho hole v cestě horní tyč kladenské branky.

I v závěrečné třetině se domácí snažili dobývat kladenský val, ale jejich akce končily na obraně hostů a pozorném gólmanu Cikánkovi. Velmi špatně Mladoboleslavští hráli především přesilové hry, v kterých naopak více vzruchu bývalo před Schwarzem. Nakonec se přece jenom domácím podařilo utkání zdramatizovat a bylo to nakonec z poslední přesilové hry domácího mužstva.

Necelé tři minuty před koncem se po 54 vteřinách přesilovky prosadil střelou od modré čáry obránce Jindra, který vstřelil už svůj třetí gól v play out. Více se ale domácímu týmu nepodařilo. Trenér Tlačil sice odvolal minutu a půl před koncem řádné hrací doby Schwarze z domácí branky, hosté ale těsné vítězství dokázali udržet.

BK Mladá Boleslav - HC Geus Okna Kladno 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Jindra (Žabka) - 9. Patera, 21. Kalla (J. Mrázek, Bílek).
Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Bejček, Lhotský.
Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0.
Diváci: 2230.

Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Duben, Lehikoinen, J. Kasík - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Handlovský - Nouza, Vrbata, Gajovský.

Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach - Diviš, Patera, Eberle - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - M. Procházka, Frolík, Gengel.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud