4. února 2011 • 05:00

Napadený o Dudovi: Jak může ten magor jezdit?!

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ubližovat si nenechám. To vzkázal 63letý Josef H. z Karlových Varů, kterého 25. ledna napadl na přechodu pro chodce Radek Duda. Případné mimosoudní vyrovnání by odmítl. Případ mají od středy na starost kriminalisté. To by znamenalo, že je útočník Chomutova blíž obvinění z trestného činu. Podnět ke stíhání dal podle policie napadený muž.



Josefa H., který se stal obětí Dudova výpadu, podle vlastních slov stále bolí hlava, bere prášky a psychicky se necítí dobře.

„Dostal jsem nakládačku pěstmi na hlavu, bylo to nejméně deset ran. I kdyby se za mnou Duda zastavil a nabízel mi nějaké peníze, abych vše dementoval, tak v žádném případě nic takového nechci,“ řekl napadený důchodce v rozhovoru pro MF DNES.

Také on se však už přestal k případu vyjadřovat a do uzavření vyšetřování nebude poskytovat další informace. Syn Josefa H. však znovu potvrdil, že poškozený podle fotografií Dudu identifikoval a že se obrátil na právníky, stejně jako už předtím samotný hokejista.

Už nejsem magor, říká Radek Duda. Bouřlivá období má podle svých slov už dávno za sebouFoto Pavel Mazáč Sport
„Právníci mohou být sebetěžšího kalibru, ale ubližovat si nenechám. Jak by to vypadalo, kdyby takový magor jezdil dál a mlátil lidi? Mám na svoje napadení svědky. Bylo by svinstvo, kdyby vše skončilo jako přestupek,“ vzkázal v rozhovoru Josef H.

Z jeho vyjádření dále vyplývá, že Duda jel v centru Karlových Varů rychlostí minimálně 80 kilometrů za hodinu. Situace je teď v rukou státních orgánů. Do následného vývoje tak už nikdo další nemůže zasahovat.

Policisté však případ do doby, než se obviněného podaří vyslechnout, vedou proti neznámému pachateli. Celá věc může skončit buď u přestupkové komise, nebo také před soudem. V tom případě by Dudovi hrozily až tři roky vězení.

Pozvánka fanoušků Berouna na duel s Chomutovem
Pozvánka fanoušků Berouna na duel s Chomutovem


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
18
Finále
Články odjinud


Články odjinud