23. února 2011 • 21:18

Vopat: Hráli jsme obětavě, to rozhodlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

I bez deseti hráčů základního kádru dokázali hokejisté Litvínova porazit v prvním zápase předkola play off Plzeň. Severočeši nastoupili proti favorizovanému soupeři s pěti juniory v sestavě a většinu utkání odehráli na dvě až tři formace, ale Plzeň se jim podařilo díky bojovnému výkonu podpořenému třemi góly vstřelenými v početních výhodách přehrát 4:2.



"Někdy je pro soupeře horší, když hraje proti oslabené sestavě. Mužstvo se více semkne, hraje obětavě, což se dnes ukázalo. Musím pochválit mladé, hráli výborně. Byl to týmový výkon," uvedl po zápase kapitán Benziny Roman Vopat.

Zkušený útočník si ale dobře uvědomuje, že první výhra, i když je hodně důležitá, nic neznamená. "Plzeň má výborné mužstvo a bude to ještě náročná série. Čeká nás hodně osobních soubojů, už se tam začalo přiostřovat. Série teprve začíná," podotkl Vopat.

Důrazný centr se kvůli nemocem nebo zraněním řady útočníků posunul do středu první formace a dostal hodně prostoru na ledě. "Když chybí Viktor Hübl a elitní hráči, tak se musejí nějak nahradit. Samozřejmě, že je nenahradíte technickou hrou, ale alespoň bojovností," pousmál se Vopat.



Jeho formace s Jakubem Černým a Michalem Trávníčkem dostala na starost elitní řadu hostů vedenou Martinem Strakou. "To byl záměr. I kdyby hrál Viktor, tak bychom na ně chodili my. Při jednom gólu bylo vidět, že Stráča je o něco rychlejší než já, takže jsem ho neuchodil. Dali jsme ale o dva góly více, což se počítá," dodal Vopat.

Hrdinou zápasu byl útočník Jakub Černý, který už v první minutě otevřel skóre a poté se v 55. minutě prosadil podruhé. "Neměli jsme co ztratit. Plzeň je favorit, my navíc máme v sestavě spoustu mladých kluků," řekl Černý.

Radost domácích hokejistů byla velikáFoto Jaroslav Legner (Sport)


"V kabině to před zápasem vypadalo jako u juniorů, ale každý potřebuje dostat šanci. Kluci ji dostali a parádně ji využili," ocenil méně zkušené spoluhráče.Třiadvacetiletý útočník si vedle dvou vstřelených gólů připsal i vlastence".



V 42. minutě nechtěně překonal vlastního brankáře Martina Volkeho, když se snažil odehrát puk do bezpečí."Spadl tam přede mě puk a já jsem se ho snažil odehrát ven. Nešťastně jsem ho trefil do branky. Pořád jsme ale vedli," uvedl Černý, který si pochvaloval produktivitu v přesilových hrách. "Bylo to hodně důležité. Přesilovky a oslabení rozhodují," dodal.

Radost domácích hokejistů byla veliká
Radost domácích hokejistů byla veliká

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud