25. října 2010 • 16:59

Skleslý Bříza: Hrajeme tragicky, krizi řešíme

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Propadák, jaký hokejová Sparta v novodobé historii snad ještě nezažila. Po patnácti odehraných kolech se holešovický klub krčí na předposledním, třináctém místě tabulky. Naštvaní jsou fanoušci, hráči a pochopitelně i vedení a majitelé klubu. "Situace je vážná, krizi řešíme," prozradil generální manažer Sparty Petr Bříza.



Pokud Sparta nezvládne úterní zápas v Mladé Boleslavi (17.30), s největší pravděpodobností u týmu skončí trenéři Miloš Holaň a David Volek.

Situace hokejové Sparty je tristní. Když se mužstvu podaří vyhrát jeden zápas, o kolo později přijde další kolaps. Jako v neděli, kdy Sparta padla 1:3 na ledě posledního Kladna. "Pohled na tabulku je tragický. Jsme třináctí, hledáme řešení, jak z téhle mizérie ven,“ přiznává generální manažer Petr Bříza.


Po čistce v hráčském kádru, kdy z mužstva odešlo zkušené trio Hlinka, Hlaváč, Ručinský, je v největším ohrožení trenérská dvojice David Volek a Miloš Holaň.

"Není to jednoduchá situace, je to ale moje práce. Snažím se tomu dávat maximum, mužstvu pořád věřím. Keců už ale bylo dost. Teď jsou na řadě činy, a to si musí dát hráči do hlavy," řekl Holaň po pondělním tréninku.

Radost kladenských hokejistů byla zasloužená.Foto Michal Beránek (Sport)

"Cokoli řeknu, je spekulace. Musíme vyčerpat všechny možnosti, abychom tu loď otočili úplně někam jinam, než jede. Nezáleží na mně, ale na vedení a majitelích Sparty. Pokud se tak rozhodnou, oznámíme to,“ odmítl potvrdit odvolání trenérů manažer Bříza.

Po porážce s Kladnem neskrýval rozladění.

"Je to katastrofa. Fanouškům, partnerům a všem, kteří nám fandí, připravujeme akorát zklamání.Z naší haly odcházíme téměř pokaždé s ostudou. Je jasné, že to budeme řešit,“ nebere si servítky Bříza.

Jak situace ve Spartě dopadne? Klub se zbavil zkušených hráčů, omladil kádr, rozdal pokuty. Trenéři se můžou ukřičet, aby probrali uvadlé mužstvo. Nic však nepomáhá.

"Jsme teď dole a někdo z nás za to musí konečně vzít. Někdo. kdo najde tolik síly a odvahy, že si mužstvo hodí na záda a vytáhne ho z těch sraček," řekl po další prohře s Kladnem obránce Jiří Vykoukal.

Na hráčích Sparty leží těžká deka, ze které se nemohou vydrápat. Na odstřel je nyní trenérská dvojice Holaň, Volek. Poslední šanci, jak se zachránit, mají v Mladé Boleslavi.

Radost kladenských hokejistů byla zasloužená.
Radost kladenských hokejistů byla zasloužená.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud