11. listopadu 2010 • 19:00

Sparťané pod palbou. Škvařili se před fanoušky

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozčilovali se. Chlácholili. I děkovali. Fanoušci Sparty se na otevřeném diskusním setkání sešli s vedením, trenéry i vybranými hráči klubu. Chtěli slyšet, PROČ je mužstvo až na 13. místě extraligové tabulky a co s tím hodlají muži, za současnou situaci zodpovědní, dělat.



Ostré dotazy střídaly ty smířlivé, jen jednou musel Petr Bříza, generální manažer Sparty, vracet diskusi do slušných kolejí. To když jeden z příchozích pronesl, že v Holešovicích se z jinde zářných hvězd stávají „lemry líné“.

Nová trenérská dvojice na lavičce Sparty - Miloš Hořavy (vlevo), Radim RulíkFoto ČTK


„Sedíte tady s lidmi, kteří si musí brát prášky na spaní, jak jim je těžko,“ uklidňoval Bříza vypjatou chvilku. „My si samozřejmě uvědomujeme, že být na 13. místě není žádná pr,“ přidal se David Výborný, kapitán mužstva.



Spolu s ním dorazili další útočník Petr Ton a brankář Tomáš Pöpperle. Diváků se sešla téměř sedmdesátka, přišli s mnoha náměty. Vadí jim „šmrdlání puků po rozích“, chtěli by vidět „útočnější hokej“, rádi by sledovali více „mladých“ a v neposlední řadě „více důrazu před oběma brankami. Zápasy se Spartou by měly soupeře aspoň bolet.“

Na všechno měl konstruktivní odpovědi trenér Miloslav Hořava. „My potřebujeme především vyhrávat. Všechno souvisí s psychikou. Teď je to samozřejmě kostrbaté, občas chaotické, ale když se nám bude dařit, změní se to,“ doufal v lepší herní projev.

Zklamání hokejistů Sparty bylo veliké.Foto Barbora Reichová (Sport)


Co se mladých týče: „Musíme si uvědomit, že nám v Česku zůstávají junioři až třetí kategorie, ty první dvě odcházejí do zámoří. No a ti, které máme ve Spartě, pravidelně hrají v Berouně první ligu a ani tam se nedokáží výrazně prosazovat. Takže těžko mohou hrát výraznější roli v áčku,“ podotkl Hořava s tím, že někteří jeho mladí svěřenci však své kvality mají a šanci dostanou.

Dále musel někdejší vynikající obránce čelit kritice za slova, že „Sparta pro něj není nějakou zvláštní výzvou.“ I tady si poradil. „Chci dělat svou práci kvalitně všude stejně. Dělal jsem ji ve Švédsku v MODO, stejně v Ústí nad Labem v první lize. Na sto procent ji budu dělat i v Praze. Štvou mě takové ty hurá řeči, že po dvou dnech v klubu jsem obrovským sparťanem.“

Samotní hokejisté byli tázáni, jak vypadají minuty v kabině před utkáním, jak se ve zlé době motivují. „Teď bude motivace jasná, řeknu klukům, ať vám koupí nějaké lístky a párky,“ usmál se Výborný.

Hořava poprvé na lavičce Sparty.Foto Barbora Reichová - Sport


Ale pokračoval v naprosté vážnosti. „Možná to tak na ledě vždy nevypadá, ale my máme motivaci obrovskou. Zkoušíme všechno možné, třeba i to být v kabině před zápasem úplně zticha,“ poodkryl.

Celé setkání trvalo skoro dvě hodiny a končilo v uvolněné atmosféře. Fanoušci kvitovali otevřenost svých hostitelů a slíbili jim další podporu.

Hořava poprvé na lavičce Sparty.
Hořava poprvé na lavičce Sparty.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud