21. prosince 2010 • 14:55

Stop aroganci: Šulc převzal vzkazy od čtenářů

Autor: fan, pab
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od čtvrtka prší vzkazy fanoušků na web www.isport.cz. Jsou plné zloby a nespokojenosti, vyzývají k rezignaci, ale taky vyjadřují podporu. To všechno pro Stanislava Šulce, výkonného ředitele Asociace profesionálních klubů. Šéf extraligy včera od redaktorů deníku Sport převzal přes čtyři sta reakcí čtenářů týkajících se verdiktů v nedávných kauzách…



Stanislav Šulc se vzkazy od čtenářůFoto Jaroslav Legner (Sport)
Poprvé za poslední měsíc se mimo ofi ciální konference bavil se Sportem. Výzvu STOP AROGANCI, která si jako jeden z cílů dává jeho odchod z funkce, prý ale Stanislav Šulc nečetl.

„Byl jsem několik dnů mimo sdělovací prostředky. Jen jsem zaregistroval od známých, že se něco děje. Také se zvýšil počet esemesek ze západních Čech,“ vysvětlil. Narážel na to, že jeho telefonní číslo se rozšířilo i mezi příznivci Plzně, potrestané v registrační aféře odečtem 19 bodů.

Vzkazy fanoušků vytisknuté na štosu papírů formátu A4 si vzal a odnesl do své kanceláře. Předtím je jen letmo prolétl očima. Jeho reakce? Na ni si musíme počkat…

Zatím se Šulc jen rozhořčeně ohradil proti faktu, že je podle médií zodpovědný za veškeré dění ve vedení extraligy. „Přitom poslední, co jsem já osobně rozhodl, bylo odebrání bodů za špatné registrace. I tím jsem však byl pověřen valnou hromadou APK,“ vysvětlil na svou obhajobu.



Možná právě proto jej plzeňský útočník Tomáš Vlasák nazval loutkou… A k tomu označil jeho chování jako arogantní. „S Vlasákem jsme se potkali jen několikrát v minulosti. Jeho reakce mě překvapila. Při oznamování verdiktu o odečtu jsem v sobě měl řadu nejrůznějších pocitů, ale rozhodně to nebyla arogance,“ bránil se včera Šulc.

K tomu dodal, že o pokutu za ostrá slova sám neusiloval. „Vlasákovy výroky byly osobního rázu, už proto jsem já sám pokutu nežádal. Rozhodla o ní valná hromada APK,“ použil oblíbené zaklínadlo. „A co mě úplně rozčílilo, jsou nepravdivé informace o tom, že má sto padesát tisíc Vlasák a sto padesát Straka. Ne. Pokutu dostala Plzeň, ne jednotliví hráči. Těch tři sta tisíc je souhrnná částka za celkové vystupování klubu v kauze.“



Miroslav Vaněk, generální manažer Karlových Varů, za pomoci deníku Sport svolává schůzku nespokojených hráčů s manažery (více na jiném místě této strany). Stanislav Šulc se jí ale nezúčastní. Ani by o konfrontaci se svými oponenty neměl zájem.

„A s jakými oponenty? Já se s nimi přece setkávám pravidelně. Pokutu dostaly kluby a jejich zástupci jezdí na valné hromady APK. Hráčům mají nezbytné záležitosti vysvětlovat kluby. Kdybych měl já mluvit s každým hráčem zvlášť, nedělal bych nic jiného,“ trval neochvějně na svém.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud