Pavel Bárta
17. března 2018 • 18:30

Olomoucký Konrád: Plzni to ještě zkomplikujeme. Nebo postoupíme

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiný den, jiný zápas. Olomouc však začala druhé čtvrtfinále ve stejném módu, v jakém se jí podařilo uloupit vítězství nad Plzní v prvním duelu. V páté minutě poslal Moru do vedení David Ostřížek, stejný hráč ve třetí části vyrovnával na 2:2. V obou případech se prosadil v souboji s domácím bekem, nejprve se v plné jízdě protlačil před Kadlece, pak projel kolem Moravčíka. „Mám radost, dlouho se mi něco takového nepovedlo. Škoda, že jsme nevyhráli. Ale 1:1 na zápasy je lepší, než kdyby to bylo 0:2,“ vracel se 27letý útočník.



„Utkání mělo podobný průběh jako to první. Jen s tím rozdílem, že ve čtvrtek jsme dvakrát vedli, Plzeň dvakrát vyrovnala a nakonec se to přiklonilo k nám. Tentokrát jsme dokázali my srovnat na 2:2, ale přiklonilo se to k Plzni. Čtyři minuty před koncem, což nás mrzelo. Zbytečně jsme si tam zatáhli puk do pásma a sami si to zkomplikovali, Plzeň toho dokázala využít a vyhrála zaslouženě,“ hodnotil trenér Zdeněk Venera.

„Olomouc hrála možná ještě líp, než v prvním utkání,“ podotkl jeho protějšek Ladislav Čihák. Hanáci se dál drželi svojí hry. Bránili v pěti, čekali na brejky, vyhazovali puky a před vlastní brankou vytvářeli těžko prostupný blok, kterým plzeňské nájezdníky vytlačovali do stran. Svůj tým opět držel Branislav Konrád. Puky ho trefovaly, jak měly, a když už precizní obrana zaváhala, dokázal to za ni většinou skvěle vyřešit.

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 4:2. Domácí srovnali, dvakrát uspěl Gulaš
Video se připravuje ...

„Samozřejmě je lepší odjíždět za stavu 1:1, než kdybychom v sérii ztratili dva zápasy. Bereme to, snažíme se zůstat pozitivní, ačkoli porážka ve druhém utkání mrzí. Se svojí hrou však můžeme být spokojení. Jen jsme druhé utkání prohráli, což je škoda,“ řekl Konrád.

Olomouc zdobí taky skvělá oslabení. Když Milan Gulaš na konci první třetiny zásunem k odkryté tyči vyrovnal na 1:1, byla to zároveň první využitá přesilovka Západočechů. Povedlo se jim to na devátý pokus, včetně 70 vteřin, kdy hrála Škodovka v prvním duelu v pěti proti třem. Připočteme-li k tomu i předkolo se Zlínem, inkasovala Mora v oslabení po zhruba 40 minutách.

„Zatím to hrajeme výborně,“ uznal Konrád. „Se Zlínem jsme nedostali žádný gól, od Plzně jeden ve druhém utkání. To se stane, když máte v zápase třeba pět vyloučených. Oni na to mají vynikající hráče. Jsem rád, že tam padnul ten jeden, jen škoda toho závěru, že jsme to nezvládli líp. Tam se to přelévalo ze strany na stranu, jen jsme to nezvrátili na tu naši,“ dodal.

Ještě za stavu 2:2 chytil ve 44. minutě Davidu Stachovi trestné střílení. „Netušil jsem, co provede. Jsem rád, že jsem to zvládl, ale je škoda, že to nevedlo k našemu vítězství. Druhý bodík by byl skvělý, 1:1 z Plzně však taky bereme. První utkání jsme zvládli, dvakrát jsme vedli, potom se to přiklonilo k nám. Druhý byl zase vyrovnaný, ale prohráli jsme. Věřím, že série bude taková až do konce. Máme ještě hodně sil a věřím, že jim to zkomplikujeme. Nebo postoupíme,“ dodal Branislav Konrád.

Góly

Domácí: 19:28. Gulaš, 29:17. Indrák, 55:27. Gulaš, 59:45. Stach

Hosté: 04:23. Ostřížek, 35:50. Ostřížek

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Kantner – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Mráz, Irgl – Matai, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7017 diváků

Plzeň - Olomouc: Rána jako z děla! Osamocený Gulaš propálil Konráda a bylo to 3:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Stach neproměnil trestné střílení! Konrád proti němu bravurně zasáhl
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Plzeň - Olomouc: Kouzelník Konrád! Vytáhl parádní zákrok betonem proti Kindlovi
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Ostřížek je při chuti! Nádhernou trefou vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Ostřížek se dostal až před Svobodu a zavěsil přesně pod víko, 0:1
Video se připravuje ...

Branislav Konrád inkasuje branku na 3:2
Branislav Konrád inkasuje branku na 3:2

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud