3. května 2024 • 16:30

Přestupy v extralize ONLINE: Vítkovice získaly útočníka ze Švédska

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Třinecké oslavy mistrovského titulu už pomalu doznívají, sezona je definitivně u konce a už se tvoří soupisky týmů na novou. Přestupové okno se oficiálně otevřelo 1. května. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 1. 12. 2021
10:08
1. 12. 2021
Mladá Boleslav

Další trejd si připravily kluby Mladé Boleslavi a Plzně. Bruslaři posílají k Indiánům Jana Dufka, opačným směrem míří Matyáš Kantner. Plzeňský rodák si poprvé v kariéře vyzkouší extraligové angažmá mimo mateřský klub. Dufek čeká po Bosleslav, Zlínu a Litvínově už čtvrtá štace.

Zprávy ze dne 21. 10. 2021
14:36
21. 10. 2021
Mladá Boleslav

Vedení Mladá Boleslavi přivádí v rozjeté sezoně novou posilu do obrany. Dresu Bruslařů bude oblékat poprvé v Tipsport extralize finský zadák Alex Lintuniemi. Šestadvacetiletý rodák z Helsinek, který byl v roce draftován Los Angeles Kings, rozdělil poslední ročník mezi elitní finskou soutěž (Jyväskylä) a KHL (Barys Nur-Sultan). Od května nikde nehrál, realizační tým Středočechů ale chce dát hráči se zkušenostmi z AHL prostor na rozehrání. „Alex je velmi urostlý typ obránce, má zkušenosti z velmi dobrých soutěží napříč světem a navíc věříme, že skvěle zapadne do našeho systému. Slibujeme si od něj rozšíření a posléze i zkvalitnění našich obranných řad,“ uvedl Václav Nedorost, sportovní manažer pro klubový web. Čerstvá posila by mohla nastoupit již ve čtvrtek proti Olomouci.   

 

Zprávy ze dne 1. 10. 2021
15:32
1. 10. 2021
Mladá Boleslav

Útočník Tomáš Fořt odchází ze Zlína do Mladé Boleslavi. Opačným směrem míří Adam Zbořil a Oscar Flynn. Zatímco Fořt do kádru aktuálně nejlepšího týmu soutěže přestoupil, Zbořil s Flynnem budou v moravském klubu, který je naopak v extralize poslední, hostovat do konce sezony.

„Už několik měsíců hledáme kvalitního centra formátu Tomáše Fořta, takže jsme rádi, že se nám naskytla tato příležitost a že Tomáš bude v příštích letech oblékat naše barvy,“ uvedl sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata na klubovém webu. “Ani Oscar Flynn ani Adam Zbořil neměli s ohledem na šířku našeho kádru takový herní prostor a role, které by si oba zasloužili, takže věříme, že tato změna bude prospěšná i pro ně osobně a přejeme jim, aby se jim ve Zlíně dařilo,“ dodal Vrbata.

Zlín věří, že výměna kapitána za dva útočníky týmu pomůže. „Rozhodlo hokejové hledisko, vzdát se Tomáše je pro nás velmi těžké, ale po nepovedeném startu do sezony získáme od neděle dva kvalitní hráče, což je při přínos při našem úzkém kádru. Adam Zbořil hrál minulý rok v reprezentaci a ve Zlíně dostane prostor ukázat své schopnosti, od Oscara si slibujeme především rychlost a oživení útočné hry,“ uvedl sportovní manažer Martin Kotásek.

Zprávy ze dne 3. 9. 2021
14:11
3. 9. 2021
Mladá Boleslav

Vedení Mladé Boleslavi před startem nové extraligové sezony ještě rozšiřuje útočné řady. Do města automobilů přichází forvard Adam Raška. Šestadvacetiletý rodák z Kopřivnice byl v průběhu přípravy poslán Českými Budějovicemi do Havířova, kde ale hrát nebude. U Bruslařů absolvoval několikadenní zkoušku, po níž podepsal s klubem smlouvu. U Středočechů má Raška částečně nahradit nadaného sedmnáctiletého útočníka Gabriela Szturce, který se rozhodl využít nabídky ze zámoří.

Zprávy ze dne 25. 8. 2021
16:20
25. 8. 2021
Mladá Boleslav

Kanadský útočník Brandon Alderson po roce stráveném v Česku si vyzkouší další zahraniční angažmá. O nyní již bývalém hráči Mladé Boleslavi, ze které hostoval nejprve v Trenčíně a následně i v Českých Budějovicích, se původně spekulovalo, že se vrátí do trenčínské Dukly, zahraje si však v Německu. Devětadvacetileté pravé křídlo míří do druholigového Landshutu. V Tipsport extralize odehrál vytáhlý Kanaďan celkem 35 utkání s bilancí šest gólů a tři asistence.

  

Zprávy ze dne 2. 6. 2021
13:00
2. 6. 2021
Mladá Boleslav

Jasno o své budoucnosti má i finský útočník Joona Jääskeläinen, který strávil minulý ročník v Mladé Boleslavi. Vrací se na Slovensko, kde podepsal roční kontrakt se Slovanem Bratislava. „Při rozhodování nám pomohly dobré reference od bývalého hráče Václava Nedorosta, který v Boleslavi působí jako sportovní manažer,“ uvedl na klubovém webu Maroš Krajči, generální manažer Slovanu. Jääskeläinen naskočil v extralize do všech 52 duelů v základní části (11+15) a do 11 zápasů v play off (3+2). Klubu z města škodovek pomohl do semifinále.

Zprávy ze dne 14. 5. 2021
15:25
14. 5. 2021
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav si udržela svého ostrostřelce! Útočník David Šťastný se v klubu z města automobilů dohodl na prodloužení smlouvy do konce sezony 2022/23. Autor 26 gólů minulé základní části Tipsport extraligy tak dál spojí svoji budoucnost s Bruslaři. „Jsme rádi, že jsme se s Davidem domluvili. Měl průlomovou sezonu, patřil k nejlepším hráčům soutěže. Navíc je takříkajíc v nejlepších letech. Věříme, že na své výkony naváže a bude lídrem týmu i celé extraligy,“ řekl Radim Vrbata, sportovní ředitel pro klubový web. V Boleslavi rovněž pokračuje zkušený brankář Marek Schwarz, jenž bude nadále plnit roli trojky a mentora. K dohodě došlo i vzhledem k odeslání slovenského gólmana Andreje Košarišťana na hostování do Košic, odkud by se měl po sezoně vrátit, jelikož má se Středočechy podepsaný víceletý kontrakt. 

 

Zprávy ze dne 13. 5. 2021
12:08
13. 5. 2021
Mladá Boleslav

Slovenský brankář Andrej Košarišťan, který Kladnu jako jistá jednička vychytal postup do extraligy, se vrací do rodné vlasti, kde bude opět chytat za Košice. Sedmadvacetiletý gólman přitom před novou sezonou podepsal smlouvu v Mladé Boleslavi! Co vedlo rodáka z Dolného Kubína k nečekaně rychlé změně angažmá? „Košice mě velice chtěli, zatímco v Boleslavi bych bojoval jen o post dvojky. Tak mě klub pustil do Košic na hostování. Cítím, že v týmu máme nedokončenou misi,“ řekl Košarišťan pro Denník Šport.

Zprávy ze dne 10. 5. 2021
12:56
10. 5. 2021
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav do příští extraligové sezony již nepočítá se službami zkušeného útočníka Jakuba Strnada. Středočeský klub se s devětadvacetiletým rodákem z Kladna vzájemně dohodlo na rozvázání spolupráce po ročním angažmá. Levé křídlo, které v dresu Bruslařů mělo na ledě především trápit hvězdy soupeřů, by mohlo zajímat Rytíře Jaromíra Jágra, jenž se nedávno vrátili mezi elitu. V mateřském klubu dělal roky kapitána. Není vyloučeno, že by mohl uskutečnit comeback.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:40
1. 5. 2021
Mladá Boleslav

Se značným posílením na všech hracích pozicích se pochlubila Mladá Boleslav. Do města automobilů přichází doplnit už tak kvalitní brankářskou dvojici Růžička-Krošelj slovenský gólman Andrej Košarišťan, který vychytal Kladnu postup do extraligy. Defenzivu Středočechů vyztuží bývalý kapitán Motoru Pavel Pýcha a Slovák Adam Jánošík, jenž strávil minulou sezonu ve švédském Oskarshamnu. Útok posiluje zkušený Jan Eberle z Plzně, člen širšího reprezentačního kádru a bývalý zlínský hráč Jan Dufek a také jednadvacetiletý slovenský forvard Miloš Kelemen. „Miloš prožil průlomovou sezonu ve slovenském Zvolenu. Jedná se o mladého a dobře bruslícího útočníka, který má v našich očích hodně potenciálu ještě se zlepšovat,“ řekl sportovní manažer Václav Nedorost na adresu nadějného mladíka.

Zprávy ze dne 30. 4. 2021
14:39
30. 4. 2021
Mladá Boleslav

Do vedení Mladé Boleslavi se po roční přestávce opět vrací Radim Vrbata! Někdejší vynikající útočník znovu převzal funkci sportovního ředitele Bruslařů, ve které nahrazuje parťáka Václava Nedorosta. Rovněž bývalý hokejista se v klubu přemisťuje na pozici sportovního manažera. Do týmu z města automobilů přichází i nový trenér gólmanů. Dlouholetého kouče a vedoucího mužstva Radka Haase nahrazuje Lukáš Mensator, bývalý brankář Karlových Varů. "Změny ve sportovním vedení jsou dalším krokem na cestě, po které se v současnosti jako klub ubíráme, a, dá se říct, hlavně potvrzují faktické fungování sportovní části klubu,“ uvedl generální manažer Jan Tůma pro klubový web.  

Zprávy ze dne 21. 4. 2021
10:20
21. 4. 2021
Mladá Boleslav

Historický ročník, ale… Mladá Boleslav stále vstřebává vyřazení v sedmém semifinále proti Třinci. Pachuť zůstává, i když klub už nechce trpký konec řešit. Už jde o historii. Raději myslí dopředu a staví kádr na další ročník, ve kterém bude chtít značka BK znovu kousat. Kabina dozná pár změn, ještě zesílit by měla už tak nadupaná obrana. Detaily se dozvíte v článku pro iSport Premium ZDE>>>

Jaké změny se odehrají v Mladé Boleslavi?
Zprávy ze dne 31. 3. 2021
13:17
31. 3. 2021
Mladá Boleslav

Klub BK Mladá Boleslav si před víkendovým startem semifinále extraligy pojistil služby kapitána Martina Ševce a útočníků Valentina Claireauxe a Jakuba Kotaly. Čtyřicetiletá opora zadních řad Bruslařského klubu si i v nadcházející sezoně protáhne svou bohatou kariéru, v které Ševc vybojoval čtyři mistrovské tituly ve Švédsku s Färjestadem a Skellefteou a jeden v extralize v roce 2016 s Libercem. „O Martinovo pokračování v našem klubu jsme moc stáli. Jeho přínos na ledě je stále obrovský, ale snad ještě důležitější je jeho vliv a působení v kabině a také předávání zkušeností našemu relativně mladému týmu,“ říká klubovému webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Václav Nedorost.

Zprávy ze dne 13. 3. 2021
10:41
13. 3. 2021
Mladá Boleslav

SPEKULACE - Sezonu mu rozbilo zranění a týmové porážky, přesto se zlínský čtyřiadvacetiletý útočník Jan Dufek dočkal přestupu za lepším. Podle informací iSport.cz posílí od příští sezony Mladou Boleslav. Více čtěte ZDE<<<

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 14. 1. 2021
17:01
14. 1. 2021
Mladá Boleslav

PODPISY – Trenéry Mladé Boleslavi v nadcházejících dvou sezonách budou nadále Radim Rulík a Pavel Patera. Aktuální dvojice koučů s klubem podepsala nové dvouleté smlouvy. „Z naší strany nebylo na co čekat a jsem moc rád, že Radim Rulík i Pavel Patera to cítili stejně, a že na podmínkách jsme se domluvili relativně rychle,“ uvedl generální manažer Jan Tůma na klubovém webu. Oba trenéři působí společně na střídačce Bruslařského klubu již od roku 2018. V minulé sezoně dovedli klub na 4. místo po základní části, aktuálně je Boleslav druhá. Nový kontrakt podepsal i kondiční trenér Ondřej Ježek. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 25. 12. 2020
12:25
25. 12. 2020
Mladá Boleslav

PŘESTUP - Francouzský útočník Valentin Claireaux bez práce dlouho nebyl. Po konci v Pardubicích se na Boží hod upsal Mladé Boleslavi. V extralize kromě Dynama působil ještě v dresu Zlína.

Zprávy ze dne 4. 12. 2020
11:10
4. 12. 2020
Mladá Boleslav

HOSTOVÁNÍ - Americký obránce Conor Allen bude měsíc hostovat z Motoru České Budějovice v Mladé Boleslavi. Bruslařský klub příchodem třicetiletého rodáka z Chicaga reagoval na absenci tří zadáků. K mladoboleslavskému týmu se Allen připojil dnes a večer nastoupí proti Hradci Králové.

Na soustředění týmu do dvaceti let uvolnila Mladá Boleslav Karla Klikorku. Dlouhodobě mimo hru je Marek Hrbas a v úterním utkání v Litvínově se zranil Ondřej Dlapa.

"Všichni tři by měli být do měsíce zpátky na ledě. Do té doby ale potřebujeme do zadních řad výpomoc. Conor je výborný bruslař a bek se zkušenostmi ze zámoří. Na druhou stranu v Čechách působí už třetí sezonu, takže pro něj zdejší vody nejsou neznámé. Věřím, že nám dokáže pomoct," řekl klubovému webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Václav Nedorost.

Zprávy ze dne 25. 11. 2020
07:59
25. 11. 2020
Mladá Boleslav

PŘESTUP – Mladý útočník Michal Teplý se před blížícím se juniorským šampionátem rozehraje v Litoměřicích. O jeho přesunu z Mladé Boleslavi, kam byl původně zapůjčen, rozhodlo vedení Chicaga Blackhawks, kterému patří. Angažmá rodáka z Havlíčkova Brodu u Bruslařů se příliš nepovedlo, odehrál jen jedno utkání, ve kterém naskočil navíc jen na pět minut. V listopadu si připsal rovněž premiérový start za seniorský národní tým, když nastoupil na Karjala Cupu proti Rusku. Jeden z předpokládaných tahounů české dvacítky by mohl za Stadion naskočit už ve středu proti Jihlavě.

Zprávy ze dne 18. 11. 2020
12:30
18. 11. 2020
Mladá Boleslav

HOSTOVÁNÍ - Kanadský útočník Brandon Alderson dočasně opouští Mladou Boleslav a z Tipsport extraligy míří do Trenčína, odkud do středočeského klubu před sezonou přišel. Vedení Dukly na sociálních sítích oznámilo, že osmadvacetiletý hráč přichází na měsíční hostování. Rodák z Oakville patřil v minulé sezoně mezi klíčové hráče slovenského klubu, ve 48 zápasech vstřelil 26 branek a přidal 16 asistencí. U Bruslařů začal výborně, ve čtyřech přípravných utkáních vstřelil čtyři branky, v soutěžních duelech se ale ještě neprosadil. Trenéři jej do sestavy zařadili ve čtyřech z devíti zápasů.

Zprávy ze dne 5. 9. 2020
16:24
5. 9. 2020
Mladá Boleslav

PŘÍCHOD – Ze zámoří do Tipsport extraligy míří další mladík. Útočné řady Mladé Boleslavi rozšíří Michal Teplý, který v létě podepsal nováčkovský kontrakt s Chicagem. Zatímco Bruslařský klub o posile ještě neinformoval, Blackhawks jeho hostování pro start sezony už potvrdilo. Odchovanec Havlíčkova Brodu, který před odchodem do zámoří působil dvě sezony v organizaci Liberce, strávil minulý ročník v kanadské juniorské soutěži WHL, kde v dresu Winnipeg Ice posbíral 63 bodů (29+34) v 53 zápasech. Na přelomu roku se představil také na domácím MSJ, kde v pěti utkáních pobral pět asistencí.

Zprávy ze dne 18. 8. 2020
16:53
18. 8. 2020
Mladá Boleslav

HOSTOVÁNÍ - Prvoligové Ústí nad Labem získalo velezkušenou posilu do branky. Za severočeský klub si v nové sezoně zachytá gólman Marek Schwarz, který po konci minulého extraligového ročníku přestoupil z Liberce do Mladé Boleslavi. Čtyřiatřicetiletý maskovaný muž se šesti starty v NHL nemohl ve městě automobilů konkurovat dvojici Gašper Krošelj - Jan Růžička, hlavní porci minut tak dostane ve Slovanu, odkud se však kdykoliv v případě potřeby může vrátit. Do Ústí byl také poslán kladenský útočník Ondřej Bláha.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud