27. dubna 2024 • 19:10

Přestupy v extralize ONLINE: Vary posílí talent Moravec i odchovanec

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 5. 2023
11:00
31. 5. 2023
HC Sparta Praha

Útočník David Tomášek skončil ve Spartě, využil klauzuli ve smlouvě a zamířil do švédského Färjestadu. Deník Sport o tom už dřív informoval. „Nechtěli jsme Davidovi bránit v tom, aby dál rozvíjel svou skvěle rozjetou kariéru. Využil klauzuli ve smlouvě a my mu samozřejmě přejeme hodně štěstí. Je to pro něj další krok. Doufáme, že se naše cesty jednou znovu protnou,“ uvedl pro klubový web Tomáš Divíšek, člen představenstva Sparty. Dál prozradil, že v nejbližších dnes Pražané dotáhnou další posily.

Zprávy ze dne 18. 5. 2023
15:26
18. 5. 2023
HC Sparta Praha

Reprezentační útočník David Tomášek možná opustí Spartu, s níž má platný kontrakt i na další sezonu. Podle švédského serveru expressen.se však jedná s Färjestadem a dohoda není daleko. Údajně zbývá doladit pár detailů. Vedení pražského klubu prý nebude mít s uvolněním 27letého útočníka, který v minulé sezoně posbíral 37 bodů (15+22) ve 47 zápasech základní části extraligy, problém.

Zprávy ze dne 29. 4. 2023
9:32
29. 4. 2023
HC Sparta Praha

Sparta se rozloučila s Davidem Kašem, kterému poděkovala za dva roky cenné služby. 26letý útočník by měl zamířit do Litvínova.

Zprávy ze dne 19. 4. 2023
15:09
19. 4. 2023
HC Sparta Praha

Obránce Martin Jandus končí v pražské Spartě, bude pokračovat ve Finsku, kde podepsal dvouletou smlouvu s Kärpätem. Jeho dosavadní zaměstnavatel to oznámil na sociálních sítích. Pětadvacetiletý bek odehrál v základní části 52 zápasů s bilancí 4+15, ve čtvrtfinále přidal čtyři starty bez bodu. Stihl i šestkrát naskočit za českou reprezentaci.

Zprávy ze dne 13. 4. 2023
13:31
13. 4. 2023
HC Sparta Praha

Sparta získala první letní posilu, smlouvu na dva roky podepsal v pražském klubu Ondřej Najman. Pětadvacetiletý útočník dosud v extralize nastupoval výhradně v dresu Mladé Boleslavi, v posledním soutěžním ročníku zaznamenal devatenáct bodů (9+10). „Je to pro mě obrovská výzva. V týmu je spousta skvělých a zkušených hráčů, od kterých se budu mít co naučit. To by mě mohlo posunout ještě dál. Hlavní je, abych byl platný pro celé mužstvo," řekl pro klubový web Najman.

Zprávy ze dne 25. 3. 2023
16:57
25. 3. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty uplatnilo opce ze stávajících smluv na šestici hráčů, kteří se většinou aktuálně snaží prosadit do kádru A týmu. Nejvýraznější postavou z nich je útočník Ostap Safin, jenž zasáhl i do čtvrtfinále play off proti Třinci. Dalšími jsou obránci Michael Krutil, Tomáše Tomek a útočníci Petr Hauser, Michal Vitouch a Ondřej Hrabik. Pražané o tom informovali na svém webu. „Práce s hráči, kteří prošli naší akademií, je pro nás zásadní. Doufám, že se do áčka bude probojovávat čím dál více hráčů se vztahem k našemu klubu,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 1. 3. 2023
15:06
1. 3. 2023
HC Sparta Praha

Sparta prodloužila o dva roky smlouvu s útočníkem Davidem Vitouchem. Klub to oznámil na svém webu. Jednadvacetiletý hráč nastupuje v extralize za pražský tým už čtvrtou sezonu a loni v listopadu na turnaji Karjala debutoval v české reprezentaci. „Ve Spartě jsem odmala a cítím se tu dobře. Máme tu luxusní zázemí a moc fajn partu v kabině. Jsem rád, že tu budu pokračovat a dál se rozvíjet," řekl Vitouch, který v této sezoně zatím nasbíral v 50 extraligových zápasech čtyři góly a osm asistencí.

Zprávy ze dne 26. 2. 2023
15:08
26. 2. 2023
HC Sparta Praha

Sparta se podle švédských médií zajímá o zkušeného Fina Juhaniho Tyrväinena, který aktuální působí v nejvyšší švédské lize. Mistr světa z Bratislavy v roce 2019 hraje za Luleu, s níž má smlouvu ještě do konce následující sezony. Dříve ve finské a nyní i ve švédské lize pravidelně v průměru sbíral 30-40 kanadských bodů v ročníku. Letos se ale lehce trápí, ve 45 duelech má na svém kontě 15 bodů (6+9) a i přes platnou smlovu se začíná spekulovat u změně prostředí. Jedním ze zájemců má být i Sparta, což švédským médiím potvrdil trenér Hans Wallson. Přiznal, že o něm s kolegou Miloslavem Hořavou a vedením klubu mluví, ale zároveň dodal, že stejně tak o něm diskutují v několika dalších klubech. Varianta, že by Spartu na startu příští sezony posílil, je tedy ve hře.

Zprávy ze dne 22. 2. 2023
20:42
22. 2. 2023
HC Sparta Praha

Michal Řepík bude pokračovat ve Spartě! Kapitán týmu se dohodl na novém tříletém kontraktu. „Pořádně si nedovedu představit, že bych mohl pokračovat jinde než ve Spartě,“ prohlásil pro klubový web. Před pár dny se přitom mluvilo o tom, že se pražský klub k podpisu příliš nemá a podle pardubického majitele Petra Dědka ho měl agent nabízet jiným klubům včetně Dynama. „Řepa od začátku jednání projevoval velkou touhu ve Spartě pokračovat, stejně tak jsme ho i my chtěli za každou cenu udržet. Je to sparťan a jeho snem je v našem klubu vyhrát titul,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:36
6. 2. 2023
HC Sparta Praha

Kromě oznámení podpisu nové smlouvy s Michalem Moravčíkem nabídl sportovní ředitel Petr Ton i zajímavý pohled do zákulisí jednání Sparty. Někdejší vynikající střelec Pražanů po uzávěrce přestupního období prozradil, jak klub hledal posily pro závěr sezony. Vedle ohlédnutí se za angažováním finského tanku Olaviho Vauhkonena a Švéda Stefana Warga přiznal, že k návratu do Prahy byl blízko obránce Tomáš Pavelka. „Jeho příchod byl na stole. Bohužel klub za něj nenašel dostatečnou náhradu a z návratu sešlo,“ uvedl Ton. Řešil se také příchod kanadského beka Aarona Irvinga, který však dal přednost Davosu. Sportovní vedení Sparty rovněž sondovalo situaci kolem útočníků Lukáše Rouska (Rochester/AHL) a Filipa Chlapíka (Ambri-Piotta/Švýc.). Sparťané intenzivně pracují i na podpisu nové víceleté smlouvy s kapitánem a nynějším nejlepším střelcem Michalem Řepíkem.

Zprávy ze dne 6. 2. 2023
12:28
6. 2. 2023
HC Sparta Praha

V rozhovoru pro klubový web HC Sparta Praha oznámil sportovní ředitel Petr Ton prodloužení smlouvy s obráncem Michalem Moravčíkem. Bližší informace o podpisu neuvedl, samotný klub však později oznámil, že Moravčík zůstane v Praze další dva roky. V této sezoně zaznamenal reprezentační bek 10 asistencí ve 31 zápasech. 

Sparťanský bek Michal Moravčík se raduje z gólu
Zprávy ze dne 30. 1. 2023
14:31
30. 1. 2023
HC Sparta Praha

Hokejová Sparta potvrdila příchod obránce Stefana Warga. O přesunu švédského beka do stověžaté metropole už dříve informoval severský web expressen.se. Warg naposledy naskakoval za finské KooKoo, nyní ještě znásobí švédskou stopu v pražském klubu. „Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt. Od trenéra Wallsona jsme na něj měli jen ty nejlepší reference a jsme rádi, že s ním můžeme minimálně do konce této sezony spolupracovat,“ uvedl pro oficiální stránky Sparty sportovní manažer Jaroslav Hlinka. 

Zprávy ze dne 29. 1. 2023
21:29
29. 1. 2023
HC Sparta Praha

Našla Sparta ještě jednu posilu před přestupovou uzávěrkou? Podle švédského webu expressen.se má do pražského klubu namířeno zkušený obránce Stefan Warg. Dvaatřicetiletý rodák ze Stockholmu o víkendu ukončil své angažmá ve finském týmu KooKoo, návrat do Švédska ale pro někdejšího kapitána Örebro není v plánu a má poprvé zamířit do Tipsport extraligy. U Pražanů se potká se známým koučem Hansem Wallsonem, který zadáka krátce vedl ve Skelleftee. Warg, jenž má podobné parametry (191 cm, 100 kg) jako poslední akvizice v podobě Olaviho Vauhkonena, byl v roce 2008 draftován Anaheimem v 5. kole draftu, do NHL se ale nikdy nepodíval.

Zprávy ze dne 16. 1. 2023
16:02
16. 1. 2023
HC Sparta Praha

Důrazná posila pro Spartu. Vedení Pražanů v rámci zbrojení před závěrem sezony posílilo mužstvo o zkušeného finského útočníka Olaviho Vauhkonena. Třiatřicetiletý rodák z Helsinek má se 194 centimetry a 110 kilogramy budit respekt na ledě a dostávat se soupeřům pod kůži. „Aspekty, které se do play off jednoznačně hodí,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka pro klubový web. Vauhkonen strávil takřka celou dosavadní kariéru ve Finsku, kde oblékal dres Jokeritu, Lappeenranty či obou hlavních týmů z Tampere (Lukko a Tappara).

Zprávy ze dne 12. 1. 2023
16:01
12. 1. 2023
HC Sparta Praha

Vedení Sparty si na příští dvě sezony pojistilo obránce Ondřeje Mikliše a Davida Němečka. Oba hráči, kteří patří k nejvytíženějším zadákům v týmu, prodloužili podle klubového webu kontrakty do konce ročníku 2024/25.

Zprávy ze dne 11. 1. 2023
16:37
11. 1. 2023
HC Sparta Praha

Brankář Josef Kořenář, který před startem extraligové sezony posílil pražskou Spartu, nastoupí ve středu poprvé v rámci hostování v Chance lize za úhlavního rivala Slavii

Zprávy ze dne 5. 1. 2023
14:13
5. 1. 2023
HC Sparta Praha

Mladé Boleslavi dochází k dalšímu vichru v kabině. Poté, co Bruslaři upekli výměnu s Hradcem Králové (Jan Eberle za Kellyho Klímu), dochází také k zajímavé dohodě se Spartou! Pražané v rámci trejdu získali reprezentačního útočníka Pavla Kousala. Čtyřiadvacetiletý rodák z Jihlavy navíc v klubu z hlavního města Česka, kde již ve čtvrtek trénoval, podepsal hned smlouvu na příští dvě sezony. Do města automobilů putují do konce ročníku pro změnu útočníci Daniel Přibyl a David Dvořáček.

Zprávy ze dne 2. 12. 2022
18:33
2. 12. 2022
HC Sparta Praha

Sparta přichází o jednoho z obránců. Velezkušený bek Milan Jurčina ukončil profesionální kariéru. Někdejší slovenský reprezentant a bývalý hráč Bostonu či Washingtonu, který dres velkým „S“ na prsou oblékal poslední čtyři sezony, se s Pražany a kariérou rozloučil v O2 areně před zápasem s Hradcem Králové. „Bylo mi velkým potěšením strávit poslední sezony své kariéry právě ve Spartě. Děkuji celé organizaci a fanouškům za milé přijetí i rozloučení. Bohužel roky nezastavím a rozhodl jsem se, že svou hokejovou kariéru ukončím," uvedl devětatřicetiletý rodák z Liptovského Mikuláše pro klubový web.

Zprávy ze dne 23. 11. 2022
9:20
23. 11. 2022
HC Sparta Praha

Trenérský tým Sparty už je kompletní. Vedení Pražanů se povedlo dotáhnout příchod švédského kouče Hanse Wallsona, který v tandemu doplňuje Miloslava Hořavu. Uznávaný odborník ze Skandinávie dorazil do Prahy v noci z úterý na středu a hned ráno se zapojil do tréninku s týmem. Klub počítá s oběma trenéry minimálně do konce příští sezony. „Hans Wallson je nesmírně kvalitní a zkušený trenér. Navíc vítězný typ. Bylo by skvělé, kdyby dokázal do naší hry implementovat prvky právě ze Švédska. Vždyť právě švédské týmy patří mezi nejlepší týmy v Evropě, stejně tak švédská reprezentace,“ řekl sportovní ředitel Petr Ton na adresu trenéra, jenž dvakrát vyhrál elitní švédskou ligu (SHL). Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 1. 11. 2022
8:00
1. 11. 2022
HC Sparta Praha

Nejen křik části fanoušků Sparty. Ta otázka skutečně leží na stole. Ustojí trenér Pavel Patera špatné výsledky a mizerný herní projev favorita v první čtvrtině nové extraligové sezony, nebo se bude pakovat? Vedení Pražanů již oznámilo, že pokud se hra nezlepší, dojde ke změnám. Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz už vedení Pražanů oťukává Václava Varaďu. Ve hře je ale i další jméno. VÍCE čtěte ZDE>>>

Pod Pavlem Paterou se ve Spartě kýve židle, kdo by ho mohl nahradit?
Zprávy ze dne 27. 10. 2022
13:47
27. 10. 2022
HC Sparta Praha

Změny hlásí Sparta. Kariéru kvůli přetvávajícím zdravotním problémům přerušuje teprve jednadvacetiletý útočník Patrik Prymula. V klubu také končí obránce Dominik Graňák (39), který přišel na výpomoc v době velké marodky Pražanů. Nyní po uzdravení Moravčík a příchodu Kempného se sám rozhodl ve Sparě dál nepokračovat. Více informací čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 24. 10. 2022
13:47
24. 10. 2022
HC Sparta Praha

Co jednou veřejně vypustíte z úst, vás v budoucnu leckdy dovede doběhnout. Obránce Michal Kempný na jaře 2020 řekl, že si nedovede představit, že by se jednou jakožto někdejší dlouholetý hráč Komety upsal Spartě. Střih. Jsme v říjnu 2022 a český reprezentant podepsal pražskému klubu dvouletý kontrakt. „Nevidím na tom nic špatného, vzal jsem lepší nabídku,“ říká narovinu bek. ROZHOVOR s čerstvou posilou Sparty čtěte ZDE>>>

Michal Kempný už má Stanley Cup, nyní je však obrovsky motivován získat i extraligový titul se Spartou
Zprávy ze dne 22. 10. 2022
17:50
22. 10. 2022
HC Sparta Praha

Vedení Sparty ulovilo posilu ze zámoří! Za Pražany bude nově hrát obránce Michal Kempný, který se vrátil do Česka po neúspěšném pokusu o návrat do NHL v Seattlu. Český reprezentant, jenž s Krakenem rozvázal smlouvu, se v pražském klubu upsal na dva roky. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 17. 10. 2022
18:16
17. 10. 2022
HC Sparta Praha

Dominik Graňák si prodlouží angažmá ve Spartě. Klub sužuje velká marodka, proto se s 39letým slovenským obráncem dohodl na spolupráci minimálně do 7. listopadu. Pražané navíc na webu informují, že jsou v kontaktu s dalším bekem Michalem Kempným. Ten momentálně působí na farmě Seattlu v AHL a doufá, že ještě přijde příležitost prodloužit si kariéru v NHL.

Zprávy ze dne 12. 9. 2022
22:35
12. 9. 2022
HC Sparta Praha

Brankář Július Hudáček po konci v pražské Spartě míří do KHL. O tom, že bude čtyřiatřicetiletý hokejista působit v Kontinentální lize, informoval jeho agent na sociální síti, aniž by jmenoval název klubu. V soutěži bude Hudáček navzdory invazi Ruska na Ukrajinu již osmým Slovákem. Hudáček v dubnu se Spartou bojoval o extraligový titul, ale v šesti zápasech Pražané prohráli s Třincem. V KHL už hrál rodák ze Spišské Nové Vsi od sezony 2017/18, minulý ročník začal v Dinamu Riga, ale v lednu posílil Spartu.

Zprávy ze dne 9. 9. 2022
9:19
9. 9. 2022
HC Sparta Praha

Přál si pokračovat za oceánem. To se však Dominiku Simonovi velmi pravděpodobně nesplní. Už tři týdny trénuje s týmem Sparty. Podpis smlouvy? Zprvu nepříliš pravděpodobná varianta, teď se k ní však schyluje. Podle několika zdrojů deníku Sport a webu iSport.cz už je kontrakt dokonce dojednán... Více čtěte ZDE>>>

Dominik Simon má namířeno do Sparty
Zprávy ze dne 1. 9. 2022
16:13
1. 9. 2022
HC Sparta Praha

Byť (zatím) dočasná, ale zajímavá a velice zkušená posila pro Spartu. V rámci měsíční výpomoci se k Pražanům připojuje ostřílený obránce Dominik Graňák. Bývalý slovenský reprezentant, který má i český pas, přichází vzhledem ke sparťanské marodce. Momentálně je mimo sestavu Jakub Krejčík, jenž se připojí zřejmě až na startu extraligové sezony, během přípravy se navíc zranil Michael Krutil. Devětatřicetiletý rodák z Havířova tak dres s rudým S může obléknout při právě startující Lize mistrů. Ve hře je ale i dlouhodobější angažmá. „Celá domluva proběhla velmi rychle. Když se řekne Sparta, každý ví, že je to velké jméno. Jsem rád, že tu můžu být, ať už na pár týdnů, nebo na delší dobu, kdyby se mnou byli spokojení," uvedl vicemistr světa z roku 2012, který se Slavií v roce 2003 vybojoval mistrovský titul. Minulý ročník strávil v Plzni. 

 

Zprávy ze dne 12. 7. 2022
15:22
12. 7. 2022
HC Sparta Praha

Obránce Milan Jurčina bude i nadále hrát v extralize za Spartu. Pražané oznámili pokračování devětatřicetiletého slovenského beka v klubu na svém webu. Jurčina nastupuje za Spartu od roku 2019. „Jeho role je důležitá nejen na ledě, ale i v kabině. Milan v našem klubu už několik sezon plní roli velice zkušeného hráče. V závěru své kariéry má obrovskou chuť po úspěchu. Věříme, že nám k němu stále může pomoci,“ uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
11:44
27. 5. 2022
HC Sparta Praha

Vedení Sparty odhalilo další informace směrem k podobě kádru pro příští sezonu. Jak prozradil sportovní ředitel Petr Ton pro klubový web, dres s rudým „S“ bude nadále oblékat švédský útočník Erik Thorell. Jeden z nejlepších zahraničních hráčů minulého ročníku prodloužil s Pražany o dva roky. „Jednu chvíli extralize úplně dominoval. Ani v play off nepodával špatné výkony. Věříme, že se může ještě zlepšovat. Zjistili jsme, že je navíc skvělý i po charakterové stránce. Už během sezony jsme věděli, že chceme, aby byl součástí našeho kádru,“ uvedl Ton. Otevřena situace je stále u pokračování obránce Maxima Matuškina. Ve Spartě naopak nebude nadále působit zkušený slovenský brankář Július Hudáček.

Zprávy ze dne 26. 5. 2022
10:37
26. 5. 2022
HC Sparta Praha

Brankář Adam Brízgala, obránce Michael Krutil a útočník Ostap Safin se vracejí do Sparty. Brízgala působil naposledy v prvoligové Porubě, Krutil ve švédském Växjö a Safin na farmách Edmontonu v Bakersfieldu v AHL a Wichitě v ECHL. Brízgala se Safinem jsou odchovanci Sparty a Krutil tam přišel v juniorském věku z Letňan.

"Rádi dáváme příležitost hráčům, kteří mají ke klubu vztah. Všichni tři mají své kvality na to, aby se v extralize prosadili," řekl klubovému webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud