28. dubna 2024 • 06:55

Přestupy v extralize ONLINE: Vary posilují. Moravce povede Moravec

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 2. 2023
18:00
5. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje služby finského pracanta. Útočník Aleksi Rekonen podepsal se Západočechy nový kontrakt na příští sezonu. „Aleksi je poctivý a pracovitý kluk. Každý den potvrzuje, jaký je to makáč, který zároveň dokáže být i produktivní. Bylo to rychlé jednání, protože my i Aleksi jsme měli zájem, abychom se domluvili,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. V 45 odehraných zápasech si devětadvacetiletý rodák z Helsinek připsal 30 kanadských bodů za 11 gólů a 19 asistencí.

Zprávy ze dne 1. 2. 2023
16:01
1. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Západočeská Plzeň již oficiálně potvrdila původní informace iSport.cz a deníku Sport. Od příští sezony bude v dresu Indiánů nastupovat Jakub Lev, ročník dohraje v Hradci Králové

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
22:50
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Na trase Plzeň - Třinec se upekla zajímavá výměna. Na západ Čech se stěhuje zkušený zadák Jan Jaroměřský. Oceláři naopak získávají obránce Lukáše Kaňáka, který poprvé v rámci Plzně a rodných Klatov mění angažmá.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
14:51
31. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Antonín Honejsek se ze Zlína přesouvá do extraligové Plzně. Z kádru Indiánů naopak odchází Martin Lang.

Zprávy ze dne 16. 1. 2023
13:12
16. 1. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Kryštof Hrabík prodloužil smlouvu s extraligovou Plzní. Se západočeským klubem spojí svou budoucnost do konce sezony 2023/24. Vedení přesvědčil devíti brankami a šestnácti asistencemi, které v probíhajícím ročníku nasbíral.

Zprávy ze dne 9. 12. 2022
18:34
9. 12. 2022
HC Škoda Plzeň

Plzeň prodloužila o dva roky smlouvu se slovenským útočníkem Adriánem Holešinským. Bronzový medailista z letošních olympijských her v Pekingu, který přišel do klubu před měsícem z Nitry, by měl dres Indiánů oblékat minimálně do konce sezony 2024/25. Plzeňský klub to oznámil na svém webu. „Už od prvních zápasů je Adrián velkým přínosem pro náš tým. Měli jsme mimořádný zájem, aby u nás pokračoval, a proto jsem rád, že jsme se dohodli,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák. „Jedná se o výborného ofenzivního hráče, který nevypustí jediný souboj. Je šikovný na puku, dobře čte hru a umí dát gól i ho připravit. Takového útočníka chceme mít v týmu,“ dodal.

Zprávy ze dne 8. 12. 2022
12:06
8. 12. 2022
HC Škoda Plzeň

V Plzni skončil útočník Zdeněk Sedlák, který přišel do klubu před sezonou po sedmi letech strávených ve Finsku. Vedení západočeského celku dnes oznámilo, že se s dvaadvacetiletým hráčem dohodlo na ukončení spolupráce. „S příchodem Kuby Poura a předpokládaným návratem Ludwiga Blomstranda do tréninku a zápasů máme aktuálně přetlak v útočných řadách. Chceme dávat více šancí našim odchovancům, proto by Zdeněk u nás ani do budoucna nedostával takový prostor,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 4. 12. 2022
20:50
4. 12. 2022
HC Škoda Plzeň

Jakub Pour se vyjádřil ke svému příchodu do Plzně: „Mně osobně pan Straka zavolal už začátkem sezony, kdy mě poslali do ECHL. Po dalších dvou měsících jsme se rozhodli, že nejlepší cesta bude návrat do Plzně.“

VÍCE ČTĚTE ZDE >>>

Novou posilou Plzně se stává útočník Jakub Pour, v týmu už dříve působil
Zprávy ze dne 4. 12. 2022
16:44
4. 12. 2022
HC Škoda Plzeň

Mezi smetánku se nevetřel, a tak bude pokračovat v Česku. Útočník Jakub Pour se po více než roce na zkušené v zámoří vrací do Plzně. Indiáni oznámili příchod nové posily během úvodní komerční přestávky extraligového duelu proti českobudějovickému Motoru. Třiadvacetileté křídlo se Západočechům upsalo do konce příští sezony.

 

Vedení klubu bylo s Pourem v kontaktu od počátku probíhajícího ročníku, neboť rodák z Rokycan se nevešel ani na soupisku záložního týmu Chicaga v AHL. Byla to předzvěst toho, co následovalo. Blackhawks s Čechem prostřednictvím listiny nechráněných hráčů po 15 startech v ECHL rozvázali kontrakt. Pour si tak musel hledat nové útočiště. Nakonec zvolil tým, za který v české nejvyšší soutěži dosud zvládnul 162 zápasů.

Jakub Pour se vrací do Plzně
Zprávy ze dne 30. 11. 2022
11:48
30. 11. 2022
HC Škoda Plzeň

Plzeň se rozloučila se slovenským obráncem Martinem Vitalošem, který přišel do klubu v létě z Nitry, s níž získal titul vicemistra. S Indiány podepsal smlouvu na dva roky, ale nakonec za ně odehrál v extralize jen 13 zápasů. „Martin je mladý obránce, který potřebuje hrát, aby se i nadále rozvíjel. Potřebný prostor v našem týmu neměl. Po těžkém začátku sezony, který jsme prožili, se sestava ustálila a Martin by u nás neměl takové vytížení. Přejeme mu do budoucí kariéry jen to dobré,“ uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák na adresu účastníka mistrovství světa dvacítek z roku 2020.

Zprávy ze dne 29. 11. 2022
11:03
29. 11. 2022
HC Škoda Plzeň

Smlouvu se svým kapitánem prodloužila Plzeň. Do konce sezony 2024/25 bude na západu Čech působit Jan Schleiss. V právě probíhajícím ročníku má osmadvacetiletý útočník na kontě 10 bodů (4+6) v 23 zápasech. „Honza je obrovským přínosem pro tým jak na ledě, tak v kabině. Je důležitým článkem mančaftu, a proto to bylo pro nás velice důležité, abychom se dohodli na podmínkách,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Tomáš Vlasák. Přiznal, že Schleiss měl i další nabídky. 

Zprávy ze dne 1. 11. 2022
9:38
1. 11. 2022
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně získalo posilu do útoku. Západočeši lovili na Slovensku, konkrétně v Nitře, odkud přichází do Tipsport extraligy útočník Adrián Holešinský. Šestadvacetiletý odchovanec žilinského hokeje, který byl součástí bronzového týmu na olympiádě v Pekingu 2022, využil po 13 odehraných zápasech (5+6) klauzule ve smlouvě, aby mohl odejít za zahraničním angažmá. Hráči bylo nitranským klubem vyhověno. „Adrián byl naší jasnou a první volbou, o jehož příchod jsme velice stáli. Očekáváme, že nám pomůže herně a s produktivitou a celkově mužstvo vhodně doplní,“ uvedl Tomáš Vlasák, sportovní manažer Škodovky pro klubový web.  

Zprávy ze dne 17. 10. 2022
13:51
17. 10. 2022
HC Škoda Plzeň

Šest zápasů a dost. V Plzni se po kratičkém angažmá loučí po vzájemné dohodě dánský útočník Nicolai Meyer. Devětadvacetiletý reprezentant, který startoval například na olympiádě v Pekingu, nenaplnil v západočeském klubu očekávání. Ani v jednom z odehraných utkání nebodoval. „Takový je hokejový život. S Nicolaiem se rozcházíme v dobrém a přejeme mu hodně štěstí do budoucna,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. Vedení Škodovky nadále velice aktivně shání posilu do útoku, byť jsou možnosti nyní dost omezené. Meyer bez angažmá nezůstal dlouho. Přestoupil do Salzburgu. 

Zprávy ze dne 5. 8. 2022
12:06
5. 8. 2022
HC Škoda Plzeň

Dánský útočník Nicolai Meyer se stal novou posilou Plzně. 29letý účastník čtyř mistrovství světa a únorových olympijských her v Pekingu působil v uplynulé sezoně v mezinárodní rakouské lize ICEHL v celku Vídeň Capitals. V dresu Škody bude prvním Dánem v historii. „Viděli jsme jeho zápasy a mluvili také s Ludwigem Blomstrandem, který s ním hrával ještě ve Švédsku. Nicolai uspěl ve Finsku i loni ve Vídni. Jedná se o velice šikovného hráče na puku, typ play makera," řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 23. 5. 2022
11:30
23. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Našla Plzeň náhradu za Petera Čerešňáka? Indiáni ulovili zvučnou posilu do obrany! Za Západočechy bude v nové extraligové sezoně hrát zkušený zadák Petr Zámorský. Devětadvacetiletý reprezentant se vrací do Česka po roce stráveném ve švédském Örebro. „Pro roli klíčového ofenzivního beka jsme hledali českého hráče. Petra jsme měli v hledáčku a jsme moc rádi, že jsme se domluvili. O jeho kvalitách víme, Martin Straka ho měl v nároďáku a známe ho. V těžké švédské soutěži obstál, hrál pravidelně 18 minut na zápas. Jeho předností je ofenziva, je výborný v přesilovkách, má dobrou střelu, cit na rozehrávku, navíc hraje napravo," řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. 

Zprávy ze dne 19. 5. 2022
13:00
19. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Zdeněk Sedlák (22) se vrací do Česka, po své finské misi posílí Plzeň! S Indiány podepsal vysoký útočník, který hokejově vyrůstal v organizaci Kärpät Oulu, roční smlouvu s jednoletou opcí. „Zdeněk je mladý útočník, pravák. Ve Finsku se ukazoval velice dobře, v play off byl na předních místech. Máme ho nakoukaného a má předpoklady, aby se tady prosadil. Je vysoký a má tah do brány, tohle přesně po něm budeme chtít. Doufáme, že bude pro naše řady velkou posilou,“ věří sportovní manažer Tomáš Vlasák. V Plzni působil i Sedlákův otec Zdeněk Sedlák starší...

Zprávy ze dne 4. 5. 2022
10:12
4. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Plzeň avizovala, že představí šest nových hráčů, nakonec ale přivedla ještě sedmou posilu. Stává se jí důrazný mladý útočník Kryštof Hrabík, který působil na farmě San Jose.

Zprávy ze dne 3. 5. 2022
10:26
3. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Další posilu hlásí Plzeň, která přivádí slovenského obránce Martina Vitaloše (21). Účastník mistrovství světa dvacítek z roku 2020 přichází na západ Čech z týmu poraženého finalisty slovenské extraligy Nitry. S Indiány podepsal Vitaloš dvouletou smlouvu. „Martin prošel slovenskou dvacítkou a v mladém věku už odehrál několik zápasů i za dospělou reprezentaci. Hráč s velkým potenciálem, kterého jsme určitou dobu sledovali a mluvili o něm s řadou lidí ze Slovenska,“ řekl klubovému webu Plzně sportovní manažer Tomáš Vlasák. Vitaloše přirovnal ke krajanovi Peteru Čerešňákovi, který po šestiletém působení Škodu opustil.

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
12:00
2. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Posilou hokejistů Plzně se stal obránce Marek Baránek z Kladna. Sedmadvacetiletý odchovanec Ústí nad Labem podepsal s Indiány roční kontrakt s následnou jednoletou opcí. Do týmu Rytířů, se kterými vybojoval v baráži udržení v extralize, přišel Baránek loni z Košic ze slovenské extraligy.

Baránek si v dresu Kladna připsal v základní části extraligy ve 48 zápasech 19 bodů za dvě branky a 17 asistencí. V baráži proti vítězi první ligy Jihlavě zaznamenal v pěti duelech pět bodů za dva góly a tři přihrávky. V extralize, kde hrál i za Litvínov a Karlovy Vary, má na kontě celkem 228 utkání a 36 bodů za sedm tref a 29 asistencí.

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:07
1. 5. 2022
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně zpevňuje obranu. Z Českých Budějovic přichází na západ Čech zkušený zadák Jan Piskáček (32). Odchovanec kladenského hokeje a dlouholetý hráč Sparty se s Indiány dohodl na dvouleté smlouvě. „Pisky je ideální kluk do kabiny, který umí stmelit kolektiv. Navíc může do obranné dvojice dostat mladého kluka, s nímž je ochotný pracovat a učit ho. To jsou pro nás zásadní věci. Jednoznačná volba, o Honzu jsme hodně stáli,“ řekl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. 

Zprávy ze dne 30. 4. 2022
10:14
30. 4. 2022
HC Škoda Plzeň

Plzeň odhaluje posily na novou sezonu postupně. Tou třetí je staronová tvář Michal Houdek, 21letý bek, který minulou sezonu strávil v prvoligové Porubě. Je však plzeňským odchovancem.

Zprávy ze dne 29. 4. 2022
10:54
29. 4. 2022
HC Škoda Plzeň

Finský útočník Aleksi Rekonen posílil Plzeň. Osmadvacetiletý rodák z Helsinek, který poslední dvě sezony působil ve druhé švédské lize v celku BIK Karlskoga, podepsal s Indiány roční smlouvu. Ve finské lize hrál Rekonen za Jokerit Helsinky, Hämeenlinnu, Sport Vaasa, Kärpät Oulu, Pelicans Lahti a Ässät Pori. „Aleksiho úlohou bude posílení ofenzivy. Je to hráč, který prošel finskými kluby v nejvyšší soutěži a dvě poslední sezony odehrál v druhé nejvyšší švédské soutěži v klubu BIK Karlskoga, kde působili naši bývalí hráči Viktor Lang nebo Gustaf Thorell. Potvrzoval zde svá ofenzivní čísla,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 28. 4. 2022
10:52
28. 4. 2022
HC Škoda Plzeň

První posilou hokejistů Plzně pro nadcházející extraligovou sezonu se stal kanadský útočník Samuel Bitten. Dvaadvacetiletý hráč, který naposledy působil v prvoligové Porubě a vypomáhal i extraligovým Vítkovicím, podepsal na západě Čech roční smlouvu. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 27. 4. 2022
17:27
27. 4. 2022
HC Škoda Plzeň

Plzni oficiálně končí produktivní bek Peter Čerešňák. O slovenského obránce, který v Plzni strávil šest let, byl zájem v KHL ještě před vypuknutím ruské invaze na Ukrajinu. Teď se o něm mluví jako o nové posile Pardubic.

Zprávy ze dne 19. 3. 2022
8:44
19. 3. 2022
HC Škoda Plzeň

Přízrak brzkého konce znovu ožil. Plzeň přišla stejně jako loni v závěru základní části extraligy o přímý postup do čtvrtfinále play off a z předkola se neprobila přes Mladou Boleslav. „Bude to hodně bolet. Chtěli jsme jít na Spartu, takhle můžeme jít akorát… domů,“ shrnul Peter Čerešňák, který nosil na dresu kapitánské céčko. Slovenský bek v týmu podle všeho končí, stejně jako nejproduktivnější hráč Michal Bulíř. Otřásá se pozice trenérů Václava Baďoučka a Miloše Říhy. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 1. 2. 2022
17:17
1. 2. 2022
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojistilo jednoho ze svých tahounů. V dresu Škodovky bude i v příštích dvou sezonách pokračovat zkušený útočník Tomáš Mertl. Rodák z Českých Budějovic kromě sezony 2018-19 působí v Plzni od roku 2017. „Tomáš je stále jedním z našich klíčových hráčů, což dokazuje každý rok. Pracovitý, spolehlivý hráč, který je připravený na každý trénink i utkání,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. 

Zprávy ze dne 3. 1. 2022
16:04
3. 1. 2022
HC Škoda Plzeň

Obránce David Jiříček, který si v prvním zápase na mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu poranil koleno, je po operaci a bude delší dobu chybět v sestavě extraligové Plzně. Délku absence klub neupřesnil. „Vyšetření magnetickou rezonancí bohužel potvrdilo nutnost operačního zákroku. Na Davida nijak nebudeme tlačit, důležité je, aby se dal stoprocentně do pořádku. To je pro jeho budoucnost nejdůležitější,“ uvedl plzeňský trenér Václav Baďouček pro iDNES.cz.

Zprávy ze dne 29. 12. 2021
14:03
29. 12. 2021
HC Škoda Plzeň

Švédský útočník Ludwig Blomstrand (28) bude v Plzni působit i příští sezonu, na západě Čech o rok prodloužil smlouvu. „Mám kolem sebe výborné spoluhráče a realizační tým také funguje skvěle. A město Plzeň je krásné. I když jsem měl jiné nabídky, chtěl jsem prodloužit tady,“ řekl klubovému webu. „Ludwig je hráč s výbornou koncovkou, přesně kterého jsme před sezónou hledali a kterého jsme do týmu potřebovali. Jsme moc rádi, že zůstává, neboť nás přesvědčil, že hokej hrát umí, a jeho střela a výběr místa jsou výborné,“ pochvaluje si spolupráci i sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Zprávy ze dne 23. 12. 2021
16:02
23. 12. 2021
HC Škoda Plzeň

Předčasný vánoční dárek pro Vojtěcha Budíka. Třiadvacetiletý obránce se dohodl v Plzni na nové smlouvě pro příští sezonu. Rodák z Pardubic působí v dresu Západočechů již třetí ročník, během kterých si již vysloužil i pozvánku do národního týmu.  „Vojta je stále hodně mladým hráčem a má toho spoustu ještě před sebou. Víme, že se každým rokem bude posouvat výše a výše. Věříme, že to v sobě má a že vyroste v jednoho z klíčových beků u nás. Neměli jsme žádné pochybnosti ohledně nabídnutí nové smlouvy,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web.

Zprávy ze dne 22. 11. 2021
9:58
22. 11. 2021
HC Škoda Plzeň

Škoda Plzeň oznámila prodloužení smluv s brankářem Dominikem Pavlátem o jeden rok s opcí na další a s obráncem Davidem Kvasničkou rovnou o dva roky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud