27. dubna 2024 • 12:45

Přestupy v extralize ONLINE: Vary vítají odchovance. Medailista v Hradci

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 5. 2021
9:47
4. 5. 2021
Motor České Budějovice

Budějovicích dál průběžně probíhá posilování kádru. V zákulisí se má téměř za hotové, že se v týmu brzy přihlásí další zvučné jméno. A sice 38letý Michal Vondrka, který poslední ročník promarodil v Pardubicích. Ty loni dovedl k záchraně extraligy po přesunu z Mladé Boleslavi. Jenže v nové sezoně se brzy zranil a s vedením se domluvil na ukončení angažmá.

Zprávy ze dne 3. 5. 2021
11:57
3. 5. 2021
Motor České Budějovice

PŘESTUP – Další posilu hlásí na jihu Čech! Do Motoru míří zkušený obránce Jan Piskáček ze Sparty, kde strávil posledních osm sezon. V 31 letech si vyzkouší novou výzvu, v Českých Budějovicích už se zapojil do přípravy. V uplynulé sezoně naskočil odchovanec Kladna, se kterým byl při otevření trhu také spojován, do 24 duelů v základní části (0+3) a jednoho utkání v play off. Pro Motor jde už o osmou posilu.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
11:19
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Na bohatě doplněné soupisce Českých Budějovic schází před novou sezonou jméno zkušeného brankáře Marka Čiliaka. Dvojnásobný mistr extraligy s Kometou přicházel do Motoru minulý ročník jako jasná jednička, jeho výkony však byly daleko za očekáváním a v posledním týmu extraligy dostávali přednost mladší gólmani. A jak se zdá, jednatřicetiletý rodák ze Zvolenu na jihu Čech zřejmě skončí. „Osud Marka Čiliaka vedení klubu nadále intenzivně řeší, ale je velmi pravděpodobné, že v Motoru pokračovat nebude,“ stojí v klubovém článku. Kam tedy povedou další Čiliakovy kroky? Zájem o služby slovenského reprezentanta by mohlo mít Kladno, kterému po návratu mezi elitu odešla jednička Andrej Košarišťan do Mladé Boleslavi. 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
9:16
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Návrat Milana Gulaše do Českých Budějovic byl jen začátek. Vedení Motoru na úvod přestupového období odhalilo dalších šest posil! Dvouleté kontrakty podepsali s jihočeským klubem někdejší plzeňský zadák a budějovický odchovanec Roman Vráblík a zkušený bek Petr Šenkeřík z Karlových Varů. Jedním z nových tahounů Jihočechů se má stát již někdejší ostřílený sparťan Lukáš Pech, který uzavřel tříletý kontrakt. Po roce v KHL se do Budějovic stěhuje minimálně na rok pětadvacetiletý útočník Jindřich Abdul. Stejnou smlouvu podepsal i forvard Martin Hanzl, dlouholetá opora Litvínova. Z Jihlavy se Motoru podařilo přivést talentovaného mladíka Tomáše Chlubnu. A na dalších posilách se na jihu Čech pracuje. 

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
0:11
1. 5. 2021
Motor České Budějovice

Už je to oficiální! Velezkušený útočník Milan Gulaš se podle dřívějších informací po deseti letech vrací do mateřských Českých Budějovic. Jihočeský klub odhalil hvězdného navrátilce přesně o půlnoci přes speciální video. Již bývalý kapitán Plzně v Motoru podepsal tříletý kontrakt.  

  

Zprávy ze dne 27. 4. 2021
10:14
27. 4. 2021
Motor České Budějovice

Hotovo, vyřízeno. Milan Gulaš opouští Plzeň. Už řadu týdnů je veřejným tajemstvím, že 35letý útočník podniká comeback do Českých Budějovic. V posledních dnech se řešilo vzájemné vyrovnání obou klubů, neboť extraligová ikona měla na západě Čech platný kontrakt do jara 2022. „Mohu potvrdit, že Milan v Plzni končí,“ reagoval sportovní manažer Tomáš Vlasák. V článku iSport Premium zjistíte, kolik za něho Indiáni dostanou peněz, a také vám představíme novou švédskou posilu, která by ze severu nemusela být poslední. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 9. 4. 2021
11:44
9. 4. 2021
Motor České Budějovice

PODPIS – Obránce Šimon Kubíček bude pokračovat v extralize v barvách Motoru České Budějovice. S Jihočechy uzavřel novou smlouvu. Devatenáctiletý odchovanec Jindřichova Hradce v této sezoně v nejvyšší soutěži debutoval v polovině ledna, kdy se do týmu zařadil po působení v prvoligových Litoměřicích a účasti na mistrovství dvacítek v Edmontonu.

Zprávy ze dne 6. 4. 2021
13:42
6. 4. 2021
Motor České Budějovice

PODPIS – Další rok přidá v Motoru útočník Matouš Venkrbec. S klubem se dohodl na nové roční smlouvě. „Jsem moc rád, že budu mít možnost se o místo znovu porvat a složit reparát za uplynulou sezonu,“ řekl 31letý forvard na klubovém webu. Na jih Čech přišel předloni ještě v rámci první ligy z Prostějova a v sezoně 2019/20 pomohl Motoru k návratu do nejvyšší soutěže. V aktuálním ročníku stihl vinou zranění jen 22 zápasů a připsal si devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Mimo hru byl od 30. prosince a v únoru se podrobil operaci ramena.

Zprávy ze dne 5. 4. 2021
17:46
5. 4. 2021
Motor České Budějovice

Třicetiletého brankáře Marka Čiliaka váže s Českými Budějovicemi víceletý kontrakt, ale podle dostupných informací je zřejmé, že v klubu nepanuje přesvědčení, že se s ním vše v dobré obrátí. A tady právě přichází zákulisní a ověřená informace o tom, že Motor se poohlíží po náhradě. To jméno mnohé překvapí. O koho jde>>>

Motor České Budějovice by mohl ulovit gólmana české reprezentace
Zprávy ze dne 18. 3. 2021
12:29
18. 3. 2021
Motor České Budějovice

KONEC A SMLOUVY  – V Motoru, který místo Václava Prospala povede jako nový hlavní kouč Jaroslav Modrý, nebudou pokračovat obránce Karel Plášil, útočníci Vít Christov, Martin Novák, Roman Přikryl a Kanaďané Brandon Alderson i David Gilbert, kterým jihočeský klub nenabídl nové smlouvy. Ty naopak podepsal s útočníky Miroslavem Holcem, Václavem Karabáčkem a Gabinem Villou. První dva se už v minulém ročníku podíleli na návratu Jihočechů mezi elitu po sedmi letech, Francouz Ville přišel letos na začátku ledna z finského druholigového celku Rovaniemi Kiekko.

Zprávy ze dne 12. 3. 2021
11:49
12. 3. 2021
Motor České Budějovice

Dobří holubi se vracejí na jih Čech. Vášnivá fanouškovská obec dychtící po vzestupu Motoru může směle doufat v důkladné zabezpečení kádru pro příští extraligový ročník. Informace iSport Premium hovoří o velmi detailních a dobře se vyvíjejících jednáních s další akvizicí. Nese jméno Jiří Novotný. „S Budějovicemi jsem v kontaktu, nebudu tvrdit, že ne,“ reaguje ze Švýcarska 37letý centr. Podrobnosti najdete ZDE>>>

Budějovický Motor lanaří Jiřího Novotného
Zprávy ze dne 8. 3. 2021
11:10
8. 3. 2021
Motor České Budějovice

PODPISY - Vláda trenéra Václava Prospala v Českých Budějovicích oficiálně skončila v posledním kole Tipsport extraligy, den na to představil jihočeský klub jeho nástupce. Novým koučem Motoru se stal Jaroslav Modrý. Asistenty bývalého vynikajícího obránce se stali někdejší útočník Patrik Martinec, jenž se vrací z angažmá v Jižní Koreji a Roman Fousek, který bude plnit také roli videokouče. Více čtěte ZDE<<<

Zprávy ze dne 8. 3. 2021
08:12
8. 3. 2021
Motor České Budějovice

SPEKULACE - Nejen kouč Václav Prospal a kapitán René Vydarený opouští hokejové České Budějovice. Kabinou posledního týmu nynější sezony Tipsport extraligy se prolétne vítr a vezme s sebou i klíčové hráče, kteří drželi v sezoně Motor v běhu. Kam mají namířeno opory Pavel Pýcha a Zdeněk Doležal? Více čtěte  ZDE >>> (iSport Premium)

Podle informací iSport.cz jsou na odchodu z Českých Budějovic dvě nepostradatelné opory: obránce Pavel Pýcha (vlevo) a střelec Zdeněk Doležal
Zprávy ze dne 4. 3. 2021
15:22
4. 3. 2021
Motor České Budějovice

KONEC KARIÉRY - Už jen dva zápasy a s jednou velkou hokejovou kariérou bude konec. Velezkušený slovenský obránce René Vydarený, který v Tipsport extralize hájí jako kapitán České Budějovice, v neděli po posledním utkání základní části s Třincem, kdy rovněž oslaví své 40. narozeniny, skončí s aktivním hokejem. „Letos jsem si řekl, že je to opravdu naposledy. Těžké rozhodování to nebylo, už je to věk, už to hrozně bolí a není to ono. Odchází záda, už je prostě čas a nechci dojít do bodu, kdy nebudu stíhat. Žádný hokej už neplánuji,“ prozradil rodák z Bratislavy pro klubový web. Stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2012 v Česku působí nepřetržitě už 16 let, v extralize si připsal celkem 719 startů za Budějovice, Spartu a Hradec Králové.   

 

Zprávy ze dne 12. 2. 2021
11:26
12. 2. 2021
Motor České Budějovice

PRODLOUŽENÍ SMLUV - Motor České Budějovice si pojistil služby hned šesti hráčů ze současného kádru i na příští rok. Nováček soutěže oznámil, že na jihu Čech budou pokračovat v kariéře brankář Jan Strmeň, obránci Conor Allen, Ivan Lytvynov a Šimon Kubíček a útočníci Martin Beránek s Matějem Tomanem.

Zprávy ze dne 14. 1. 2021
05:00
14. 1. 2021
Motor České Budějovice

SPEKULACE – Hodně zajímavá spekulace! Podle informací iSport.cz se nováček z Motoru zajímá o návrat Milana Gulaše. Fantom posledních extraligových sezon by mohl přijít po aktuální sezoně, ačkoliv má ještě na příští ročník platnou smlouvu v Plzni. „S Milanem jsme v kontaktu posledních pět, šest let. Samozřejmě bychom stáli o to, aby hráč jeho formátu, který je navíc místní, hrál v našem klubu. Neumím ale říct, nakolik je to aktuálně reálné,“ uvedl generální manažer Stanislav Bednařík. A éterem létají i další jména jako Tomáš Mertl či Rudolf Červený! Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 14. 1. 2021
18:17
14. 1. 2021
Motor České Budějovice

ODCHOD – Změny u nováčka pokračují. V Motoru končí obránce Jakub Suchánek. Zkušený bek se rozhodl nepřistoupit na žádost vedení klubu o snížení odměn v hráčském kontraktu a rozhodl se pro vyplacení z něj a odchod. Z celého kádru byl jediným. „Motor se v rámci žádostí o snížení odměn v hráčských kontraktech v důsledku finanční krize spojené s koronavirovou situací s většinou hráčů shodnul na variantě snížení odměn a jejich pokračování v klubu,“ uvedl klub na svém webu. Suchánek si v 21 zápasech aktuální extraligové sezony připsal sedm bodů (2+5).

Zprávy ze dne 12. 1. 2021
14:18
12. 1. 2021
Motor České Budějovice

ODCHODY – Hodně aktivní je na trhu v posledních týdnech také nováček z Českých Budějovic. Po několika příchodech hlásí Motor také odchody. Na jihu Čech končí útočník Miroslav Indrák, který se při dlouhodobém zranění dohodl s klubem na ukončení smlouvy. Další forvard Adam Raška, který v posledních zápasech neměl pevné místo v sestavě, putuje na hostování do konce sezony do prvoligové Poruby. Do Chance ligy míří také mladý obránce Ivan Lytvynov, který má vyřízené starty do Havířova. V případě potřeby se ale může kdykoliv do Motoru vrátit.

Zprávy ze dne 11. 1. 2021
14:05
11. 1. 2021
Motor České Budějovice

HOSTOVÁNÍ – Další změna v Motoru! Po konci ve Vítkovicích má Jan Štencel už nové angažmá. Dvojnásobný mistr extraligy dohraje sezonu v Českých Budějovicích, kam zamířil z Vítkovic na hostování. Bývalý reprezentant naskočil v aktuální sezoně do 27 utkání, ve kterých sice neskóroval, ale připsal si solidních 11 asistencí. Extraligový nováček zároveň doplnil brankářský post, na pozici trojky přichází z Karlových Varů šestnáctiletý gólman Štěpán Maleček. Motor tím reagoval na návrat Jiřího Patery do zámoří, kde se bude chystat na start AHL v dresu farmářského celku Vegas.

Zprávy ze dne 4. 1. 2021
16:01
4. 1. 2021
Motor České Budějovice

PŘÍCHOD – Novou posilu hlásí nováček z Českých Budějovic. Dres Motoru bude oblékat první Francouz v historii klubu Gabin Ville. Třiadvacetiletý hráč přichází z druholigového finského celku Rovaniemi Kiekko. Za Budějovice, kde byl už v létě na zkoušce i se svým o dva roky starším bratrem Malem, by poprvé měl nastoupit už v úterý v Olomouci. „Jako okamžité doplnění se nám hodí. Je silný na kotoučí, s dobrými hokejovými návyky. V tréninku vypadal solidně, v létě se nám zdál pracovitý,“ uvedl asistent trenéra Aleš Totter. Ve druhé finské lize nasbíral Ville v 11 zápasech 19 bodů (5+14).

Zprávy ze dne 3. 1. 2021
19:25
3. 1. 2021
Motor České Budějovice

KONEC A NÁVRAT - Obránce Vladimír Roth se po měsíční výpomoci loučí s Českými Budějovicemi. Třicetiletý rodák z Prahy se na prodloužení spolupráce s Motorem nedohodl a bude si tak hledat nové angažmá. Kvůli zranění odehrál mistr extraligy z roku 2019 za Jihočechy jen pět utkání bez zisku bodu. K týmu kouče Václava Prospala se naopak vrací americký zadák Conor Allen, který měsíc hostoval v Mladé Boleslavi. 

Zprávy ze dne 31. 12. 2020
11:00
31. 12. 2020
Motor České Budějovice

KONEC V KLUBU - Hokejový útočník Martin Adamský již nebude hrát za extraligové České Budějovice. Devětatřicetiletý hráč nastoupil za Motor v pěti utkáních formou takzvaných střídavých startů, po středečním zápase proti Plzni se s trenérem Václavem Prospalem dohodl, že dál bude hrát jen za prvoligový Havířov.

Zkušený útočník v létě skončil v extraligovém Třinci, s nímž získal dva mistrovské tituly, a zamířil do Havířova. Na začátku prosince se domluvil na spolupráci s nováčkem nejvyšší soutěže, v jehož dresu vstřelil v pěti utkáních jeden gól.

Zprávy ze dne 18. 12. 2020
16:45
18. 12. 2020
Motor České Budějovice

KONEC V KLUBU - V Českých Budějovicích předčasně končí švédský bek Niklas Pavel. Klub oznámil na twitteru, že se trenér Václav Prospal rozhodl sázet na jiné hráče. Rodák z Göteborgu přišel na jih Čech před rokem a pomohl týmu k postupu do extraligy. V první lize odehrál 34 zápasů, ve kterých nasbíral dvanáct asistencí. V aktuálním ročníku nastoupil Pavel v nejvyšší soutěži k 19 utkáním, ve kterých nebodoval. V hodnocení +/- značícím pobyt hráče na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech byl s 11 zápornými body nejhorším hráčem týmu.

Zprávy ze dne 11. 12. 2020
11:50
11. 12. 2020
Motor České Budějovice

HOSTOVÁNÍ - Miroslav Forman by měl poprvé po 11 letech v rámci extraligy působit v jiném týmu než ve Spartě. Do konce ledna má v rámci hostování vypomáhat Českým Budějovicím. Více čtěte zde >>>

 

Zprávy ze dne 1. 12. 2020
13:30
1. 12. 2020
Motor České Budějovice

PŘÍCHOD - Obránce Vladimír Roth přichází na měsíční výpomoc nováčkovi z Českých Budějovic. V poslední kompletní sezoně 30letý hokejista získal Masarykův pohár s Třincem, ale od léta 2020 byl bez angažmá. Nyní má v rámci mesíčního hostovaní pomoci poslednímu týmu extraligové tabulky. „Vladimír Roth je zosobněná hokejová zkušenost,“ napsal Motor na svůj web o nové posile do obrany. Poprvé by měl téměř po devíti mesících nastoupit ve čtvrtečním televizním utkání proti Spartě. Roth dříve v extralize působil ve Slavii či v Liberci. V KHL odehrál 18 zápasů za Sibir Novosibirsk.

Zprávy ze dne 7. 8. 2020
11:32
7. 8. 2020
Motor České Budějovice

KONEC ZKOUŠKY – Nováček z Českých Budějovic začal se škrty v kádru. V Motoru nebudou působit obránce Marek Baránek a útočníci Pavel Klhůfek, Lukáš Vopelka a Malo Ville, kteří neuspěli na zkoušce. „Byla jasná domluva, že musí v přípravě přehrát hráče na svých pozicích, což se nestalo,“ uvedl na klubovém webu asistent trenéra Aleš Totter. S prvním týmem se už nebude připravovat ani čtveřice juniorů. V přípravě naopak zůstává 21letý brankář Jiří Patera, který v létě podepsal smlouvu s Vegas Golden Knights. „Vypadá to, že do USA poletí nejdříve v průběhu listopadu. Uvažujeme, že bychom si ho do té doby nechali, a je reálná šance, že by tu byl k dispozici i pro zápasy,“ dodal Totter.

Zprávy ze dne 20. 7. 2020
13:10
20. 7. 2020
Motor České Budějovice

ZKOUŠKA - Nováček z Českých Budějovic se již naplno připravuje na novou sezonu v Tipsport extralize a kromě již podepsaných posil dá šanci i hráčům na zkoušku. Celkem by se přípravy mělo zúčastnit 42 hokejistů. Kromě již dříve představeného Lukáše Vopelky si smlouvu v Motoru pokusí vybojovat zkušený útočník Pavel Klhůfek, který minulou sezonu strávil v Košicích a bývalý litvínovský obránce Marek Baránek. Na try-out rovněž přišli z Francie dva bratři - útočníci MaloGabin Ville. Oba sourozenci dostanou od trenéra Václava Prospala prostor ukázat se. Pětadvacetiletý Malo přichází na jih Čech z rodného Chamonix. O tři roky mladší Gabin strávil poslední dvě sezony ve druhé nejvyšší finské soutěži.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud