11. ledna 2019 • 22:30

SESTŘIHY: Klíma pomohl Spartě k výhře nad Zlínem. Liberec je v čele

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Ve hře o extraligový trůn jsou nyní tři týmy. Hokejisté Hradce Králové porazili ve 34. kole Tipsport extraligy venku Litvínov 2:1 a dostali se na dostřel Třinci a Liberci. Plzeň ztratila doma vedení a prohrála s Mladou Boleslaví 2:3 v prodloužení. Brněnská Kometa přehrála na svém ledě Karlovy Vary a vyhrála 3:1. Liberečtí Bílí Tygři jsou minimálně do zítřka zpět na extraligovém trůnu. Na svém ledě si poradili s Olomoucí rozdílem 5:1. Bitvu posledních týmů ovládl Chomutov po vítězství 3:2 po nájezdech v Pardubicích. Sparta vybojovala cennou výhru 3:2 nad Zlínem. Gólem se na zisku tří bodů podílel při své premiéře útočník Kevin Klíma. 



Smoleňák vyloupil Litvínov

Domácí trenéři před utkáním pozměnili složení formací a již ve druhé minutě se ukázala dvojice Hanzl, Mikúš. Druhý jmenovaný pálil bez přípravy z křídla, ale trefil pouze dobře postaveného brankáře Pavelku. O minutu později se již domácí ujali vedení: Lukeš nádherným pasem našel rozjetého Hübla a ten s přehledem poslal kotouč pod Pavelkovy betony.

Za pouhých 17 vteřin ovšem bylo vyrovnáno. Po chybě v rozehrávce se sám řítil na Petráska Koukal a stejně jako Hübl poslal puk přesně mezi betony. Hosté se mohli vzápětí ujmout i vedení, jenže dvojice Filip Pavlík, Miškář na domácího brankáře nevyzrála. V šesté minutě byl sám před hostujícím brankářem Jurčík, ale bekhendem vysoko přestřelil prázdnou branku.

Na druhé straně trefil v početní výhodě Rosandič brankovou konstrukci. V 14. minutě Ščotka zboural na útočné modré čáře Radovana Pavlíka, který byl velmi otřesen, putoval rovnou do kabin a do utkání již nezasáhl.

V závěru první části si domácí vypracovali dvě velké příležitosti. Nejprve po dobrém forčekinku čtvrté formace trefil Jurčík pouze lapačku strážce hostující branky a poté následovala akce, která byla kopií akce před první brankou Vervy. V hlavní roli byla opět dvojice Lukeš, Hübl, tentokrát však litvínovský centr zamířil těsně vedle tyčky.

V úvodu druhé části se řítil sám na Petráska Cingel, do zakončení se nedostal díky záchranné brzdě, kterou předvedl Kašpar a za svůj zákrok putoval na trestnou lavici. V oslabení ujel Hübl, Pavelka výtečně zakročil betonem. V 34. minutě se Petružálek ocitl tváří v tvář Pavelkovi, vyzrát na něj ale nedokázal. Poté měl jasný gól na hokejce Rákos, ležícího Petráska však nepřekonal a trefil pouze jeho beton.

V 47. minutě fauloval Romančík unikajícího Miškáře a rozhodčí nařídili trestné střílení. Litvínovský bek odnesl obranný zákrok zraněním a odkulhal do kabiny. Exekuce se ujal Paulovič, zvolil bekhendový blafák, který však Petrásek zastavil vyrážečkou. V 53. minutě vstřelil vítězný gól Smoleňák, který krásnou ranou bekhendem z mezikruží vymetl pavučiny v rohu domácí branky. Litvínovští si v závěrečných minutách žádnou brankovou šanci nevypracovali a prohráli tak i třetí utkání v novém roce.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Litvínov): "Mrzí mě, že přestože jsme podali lepší výkon oproti minulým utkáním, tak jsme zápas nezvládli. Kluci makali celý zápas, bylo to vyrovnané utkání. Udělali jsme po vstřelené brance chybu, po které soupeř vyrovnal. Náš brankář chytil trestné střílení, poté jsme inkasovali gól z kategorie šťastných. Vyrovnat se nám už bohužel nepodařilo. Výkon dneska byl lepší, my ale takto musíme hrát každý zápas. Doma jsme málo produktivní a na to se nevyhrává."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Do utkání jsme vstoupili hrozivě. Dělali jsme spoustu hrubých chyb. Litvínov nás hned potrestal, ale naštěstí jsme ihned dokázali srovnat. Měli jsme ve druhé třetině trochu více ze hry, Litvínov hrozil z brejků, ale naštěstí gól nedal. Ve třetí třetině jsme dali gól po nahození a poté jsme si to už pohlídali. Při power play jsme měli zmatky, ale ubránili jsme to. Zápas stál kluky spoustu sil. Litvínov hrál urputný hokej a dělal nám s tím problémy."

SESTŘIH: Litvínov - Mountfield HK 1:2. O vítězi rozhodl ve třetí třetině Smoleňák
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:20. V. Hübl

Hosté: 02:37. Koukal, 52:26. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Petrásek (Janus) – Graborenko, Baránek, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Romančík – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, J. Mikúš, Kašpar – Petružálek (A), Helt, Trávníček (C) – Jícha, M. Havelka, Jurčík.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

Rozhodčí

Hradil, Bejček – Komárek, Lučan

Stadion

ZS I.Hlinky Litvínov

Návštěva

4623 diváků


Indiány skalpoval Knotek

Úvod utkání příliš vzruchu nepřinesl. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a aktivnější domácí jen s obtížemi procházeli přes střední pásmo. Až v 10. minutě si vynutila nápor elitní plzeňská formace, Gulaš ale střelou z otočky trefil jen pravou tyčku. Za chvíli po individuálním průniku Kracíka najížděl z levé strany na Krošelje Němec, slovinský gólman si však s jeho bekhendovým zakončením poradil.

Postupně směrem dopředu se osmělující Mladoboleslavští se probudili v závěru první třetiny. Grim ještě v dobré pozici Frodla neprostřelil. Pouhé tři vteřiny před pauzou už ale plzeňský gólman střelu Vondrky z pravé strany jen vyrazil a dorážející Žejdl otevřel skóre.

Indiáni dokázali rychle odpovědět. Již po 66 vteřinách prostřední části totiž dorazil do sítě střelu Kodýtka Eberle. Následně domácí ovládli hru. Středočeši ovšem s vypětím všech sil přečkali šanci agilního Eberleho, přesilovková střela Kováře z mezikruží mířila nad a nepřesně zakončil v gólové pozici i nekrytý Straka.

Radost Indiánům přinesla až 35. minuta, kdy po přesné křížné přihrávce Kováře od levého hrazení upravil před branku sjíždějící Allen na 2:1. Na obrat ve skóre mohli Boleslavští zareagovat před druhou sirénou díky nedisciplinovanosti soupeře. Během téměř dvouminutové přesilovky pět na tři však po nabídce Vondrky napálil v největší příležitosti uzdravený Klepiš z levého kruhu jen pravou tyč.

Na začátku závěrečné třetiny se hosté dočkali vyrovnání díky Pláňkovi, který nahozením z pravého rohu útočného pásma překvapil Frodla. Plzeňští ve snaze získat zpět vedení otevřeli hru, hosté však pokazili několik brejků. Domácí postupně opět stupňovali nápor. Po vybídnutí Kaňákem netrefil v 52. minutě odkrytou branku Eberle.

V rušném závěru normální hrací doby nejprve tváří v tvář Krošeljovi neuspěl Straka a z protiútoku při přečíslení dvou na jednoho nepřekonal Frodla Němeček. Hosté ještě přečkali šanci Kováře při vyloučení Vondrky a utkání dospělo do prodloužení. V něm sice nejprve Vondrka neproměnil samostatný únik, ale v 63. minutě po špatném vyjetí Frodla pohodlně zavezl puk do branky Šťastný.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Nevstoupili jsme do utkání dobře. Inkasovaný gól pět vteřin před koncem třetiny se nesmí stávat. Od začátku druhé třetiny přišlo jasné zlepšení. Všichni kluci tahali, bruslili celých dvacet minut. Třetí třetina ukázala, jak se o vítězství nebojuje. Apeluji na některé hráče, aby se zmátořili. V takhle nabitém programu to nejde hrát jen na pár hráčů, kteří to táhnou. Hokej se hraje šedesát minut a všichni musí hrát na sto procent celý zápas. Dominiku Frodlovi nic nevyčítám, je to náš bojovník. Má na nějaký výkyv právo. Je to skvělý gólman a kluk. Připisuji to hráčům, kteří neodvádějí sto procent své práce. Hráčům jsem to již řekl a budu jim to opakovat. Chtěl bych poděkovat naopak klukům, kteří ubránili dlouhé oslabení na konci druhé třetiny."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme rychlý přístup. Nepouštěli jsme soupeře do šancí. Dostali jsme se do vedení, ale ve druhé třetině jsme od toho ustoupili. Přestali jsme bruslit a Plzeň nás přehrála. Střední pásmo nám nefungovalo, ztráceli jsme v něm puky. Ve třetí třetině se nám podařilo šťastným gólem vyrovnat. Musím uznat, že jsme za ním šli. Potom jsme před koncem ubránili přesilovku, což bylo důležité. V prodloužení šťastnější tým vyhrál."

SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 2:3pp. Vyrovnaný zápas plný zvratů rozhodla hrubka brankáře Frodla
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:06. Eberle, 34:36. Allen

Hosté: 19:57. Žejdl, 44:29. Pláněk, 63:40. Šťastný

Sestavy

Domácí: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kracík, Pour – Kantner, Preisinger, V. Němec.

Hosté: Krošelj (Kantor) – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, P. Musil, Látal – Grim, T. Knotek, P. Kousal.

Rozhodčí

Obadal, Pešina – Kajínek, Zavřel

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5757 diváků


Gólman Dostál po návratu z MS vychytal výhru

V brance Brna si odbyl extraligovou premiéru teprve osmnáctiletý Dostál, opora české reprezentace na nedávném mistrovství světa hráčů do 20 let. V úvodu přihlížel ze svého brankoviště téměř exhibiční hře spoluhráčů, mezi nimiž chyběl zraněný Erat, ale nastoupila už posila do obrany Baranka. Slovenský reprezentant také asistoval Zaťovičovi při první brance, která byla jubilejní stou brankou Komety v tomto ligovém ročníku.

Hosté v úvodu nevěděli, kde jim hlava stojí. Kometa přesně kombinovala, rychle přecházela střední pásmo a kromě dalších dvou gólů měla i další šance, Gulaši trefil tyč. Po první třetině mohlo být skóre pro Kometu ještě mnohem příznivější než 3:0.

Po první přestávce se jasný obraz hry změnil. Hosté, v jejichž brankovišti nahradil Novotného po třetím inkasovaném gólu Kuchař, zpřesnili obranu a byli důraznější. Mikúš se dostal do vyložené šance, jenže na debutanta Dostála si nepřišel. Tohle už neplatilo ve 32. minutě, kdy právě Mikúš dal první gól Karlových Varů.

Kometa už nehrála tak důrazný a rychlý hokej, v koncovce jí chyběl klid a přesnost. V závěru dějství nevyužila dvě dvojnásobné přesilovky v celkovém trvání 89 vteřin a navíc mohla v oslabení inkasovat, když se na Dostála řítil osamocený Beránek, ale bez gólového úspěchu.

Na začátku třetí třetiny měl na holi kontaktní trefu naděje Gríger, Dostál však prokázal, že jeho nominace do zápasu byla více než oprávněná a opět svůj tým podržel. Jeho spoluhráči pak přece jen zvýšili obrátky, velkou šanci měli v krátkém časovém rozpětí Köhler a Zaťovič, ovšem i karlovarský Kuchař byl mužem na svém místě. Nakonec za téměř 50 minut pobytu na ledě udržel čisté konto, ale k bodům to jeho týmu nestačilo.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Do zápasu jsme výborně vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb, fungovala nám kombinace, bylo tam hodně střel, dali jsme za deset minut tři góly a mohli přidat další po šancích. Pak se hra srovnala, druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Podržel nás Lukáš Dostál, hlavně při nájezdu dvou hráčů hostí na něj. To byl klíčový moment utkání. Ve třetí třetině jsme nechtěli pokračovat v takovém výkonu. Nepustili jsme soupeře do tlaku a pohlídali jsme si to. Vděčíme za to 15 minutám v úvodu."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "O výsledku dnešního zápasu rozhodlo prvních deset minut, které byly z naší strany hodně špatné. Domácí na nás vlítli, měli lepší pohyb, byli lepší na kotouči a zaslouženě šli do výrazného vedení. Nám už se nepodařilo najít cestu, jak to utkání zlomit. Vrátili jsme se sice do zápasu ve druhé třetině a vůbec těch padesát minut do konce byla naše hra slušná, ale tak zkušený tým jako Kometa si výsledek už pohlídal a zaslouženě zvítězil."

SESTŘIH: Kometa Brno - Karlovy Vary 3:1. V brance mistrů zažil vítězný debut Lukáš Dostál
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:26. Zaťovič, 05:01. Štencel, 09:05. P. Holík

Hosté: 31:17. T. Mikúš

Sestavy

Domácí: Dostál (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Střondala, Plekanec, Mallet – Köhler, Hruška, R. Zohorna – Vondráček, L. Čermák (C), Kusko.

Hosté: F. Novotný (10. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Kozák, Šafář, M. Rohan (A), Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – O. Beránek, Balán (A), Kohout – Stloukal, Skuhravý (C), J. Černý – T. Mikúš, R. Vlach, Lapšanský.

Rozhodčí

Hribik, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Bílí Tygři rozhodli v první třetině

Hosté si hned v úvodu pomohli dvěma nedovolenými zákroky, což nastartovalo Liberec k tlaku. Nic z něho však Severočeši nevytěžili, i když mají v soutěži nejvyšší úspěšnost v proměňování přesilovek. V dalším průběhu třetiny pak Lukáš odolal nebezpečným střelám Hudáčka i Jelínka.

Publikum v liberecké Home Credit Aréně se dočkalo gólu až v 17. minutě. Krenželok vyjel s pukem zpoza olomoucké branky a přesnou ranou pod horní tyč otevřel skóre. Ovace v hale ještě nedozněly a Liberečtí se radovali znovu. Birner posunul kotouč na Hudáčka, který střelou na vzdálenější tyč překonal Lukáše podruhé.

Do druhé třetiny šli domácí v početní výhodě. Velkou šanci měl Filippi, z dobré pozice ale přestřelil. Hosté kontrovali nahozením Jaroměřského, při němž Willa zachránila branková konstrukce. Místy nedůsledná obrana a také dvě vyloučení domácích za sebou posadily na koně pro změnu Hanáky.

Liberecká obrana ale odolala a v závěru oslabení měl naopak velikou šanci Filippi - Lukáš se štěstím zachránil svůj tým od třetího gólu. V polovině utkání už však nestačil na opakovanou střelu Ševce a Bílí Tygři vedli již o tři branky. Domácí se i nadále tlačili do útoku a na čtyřbrankový rozdíl pak zvýšil v přesilové hře ve 36. minutě dorážkou Kvapilovy střely Birner.

Pátou branku Severočechů mohl přidat v úvodu třetí části Krenželok, tváří v tvář Lukášovi ale neuspěl. V další gólové šanci se následně ocitnul Ordoš, z ideální pozice však přestřelil.

Udeřilo tak na druhé straně. Galvasovo nahození od modré čáry skončilo až za překvapeným Willem, který měl zakrytý výhled. Liberec mohl odpovědět v početní výhodě, proti střele Lence ale výborně zasáhnul Lukáš. Na konečných 5:1 tak upravil v poslední minutě Šmíd.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Nemyslím si, že bychom byli celé utkání lepším týmem. Podle mého názoru to byl vyrovnaný zápas. Hosté přijeli bez tří klíčových hráčů, což se na jejich výkonu podepsalo. Ale i přesto byl soupeř tvrdý, organizovaný a pro nás extrémně nepříjemný. Nám nepomohly přesilové hry, které nám hru zpomalily a rozbily tempo. Paradoxně a s úsměvem na rtech jsme v nich nakonec dali dva góly. Do dalších zápasů se musíme prezentovat daleko lepší hrou. Zápas jsme sice odehráli bojovně, ale měli jsme také kus štěstí, a proto jsme vyhráli."

Jan Tomajko (Olomouc): "Porážka 1:5 hovoří za vše. Myslím si, že Liberec byl po celý zápas lepší. V první třetině jsme hráli moc oslabení a Liberec se tak dostal do hry. My jsme moc nehráli s pukem a naše sebedůvěra šla dolů. Dostali jsme dva góly během jedné minuty a potom už jsme neměli na to, abychom zápas zvrátili. Alespoň se nám povedlo vstřelit gól, což je dnes asi jedině pozitivum."

SESTŘIH: Liberec - Olomouc 5:1. Tygři si bez potíží pohlídali výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:21. L. Krenželok, 17:09. L. Hudáček, 29:52. Ševc, 35:38. Birner, 59:24. Šmíd

Hosté: 46:12. J. Galvas

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – Valský, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Lukáš (Hasala) – Staněk, Jaroměřský, J. Galvas, Ondrušek (A), Švrček, Rutar – Jergl, J. Knotek (A), Ostřížek – Handl, Strapáč, Burian – V. Tomeček, Kolouch, Holec – Mráz, Skladaný (C).

Rozhodčí

Jeřábek, Veselý – Gerát, Hynek

Stadion

Home Credit Arena, Liberec


Piráti úspěšně loupili potřetí v řadě

Dynamo i se staronovou posilou Schausem v sestavě začalo aktivně a ve třetí minutě se po přihrávce Eklunda trefil zblízka Perret. Zápas nenabízel mnoho gólových šancí. Výjimkou po delší době byl únik Hovorky, jehož střelu ale Peters zlikvidoval. Chomutov si na vyrovnání počkal do přesilovky, kdy se hezkým manévrem uvolnil Raška a ranou na bližší tyč překvapil Hamerlíka.

V závěru první a především na začátku druhé třetiny měly Pardubice k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale nesehrály ji vůbec dobře. Až v jejím závěru začali domácí hráči pálit, ovšem Peterse výrazně neohrozili. Absenci gólových šancí na obou stranách v dalším průběhu nezměnily další přesilovky ani hra ve čtyřech.

Až ve 36. minutě se Chomutov při své páté početní výhodě v zápase dočkal. Růžička parádním pasem vyzval ke střele Janka a jeho dělovka se zastavila až v síti za Hamerlíkem. Chvíli nato mohl další branku přidat po šťastném odrazu puku Tomica, ale byl příliš blízko k brance na to, aby kvalitně zakončil.

Na začátku třetí třetiny se blýskl sólem Knot, jenže v zakončení mu puk sjel z hole. Na druhé straně trefil Eklund tyčku a Hovorka v dobré šanci jen Peterse. Vyrovnání se domácí hráči dočkali při přesilovce ve 49. minutě, kdy se z dorážky trefil Machala. Šance se pak střídaly na obou stranách, další gól mohl přidat právě Machala, výhru Chomutova pak odmítl skvělým zákrokem proti Svobodově bekhendové střele Hamerlík.

Zápas dospěl do prodloužení, do kterého si Piráti přenesli minutu a půl přesilovky čtyři na tři, ale Hamerlíkovu branku prakticky neohrozili. Nastavení šance nepřineslo a nájezdy neodvrátila ani krátká přesilovka Dynama. V samostatných nájezdech byli úspěšnější Piráti a rozhodující branku zařídil Růžička.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (Pardubice): "Po dlouhé době jsme do utkání dobře vstoupili, ale pak jsme bohužel nepokračovali v náporu, udělali hloupý faul a v oslabení se ten tlak zastavil. Celkově jsme utkání prohráli kvůli zbytečným faulům, kterých bylo strašně moc. Věděli jsme, že má soupeř vynikající přesilovky, připravovali jsme se na ně, ale některé pokyny jsme při bránění nedodrželi. Nájezdy už jsou loterie, soupeř na ně má dobré hráče. Dneska jsem z mužstva cítil elán a sílu, takže věřím, že jsme na správné cestě k dobrým výsledkům. Věřím, že se to v brzké době dostaví."

Jan Šťastný (Chomutov): "Věděli jsme, že nás čeká vzhledem k postavení obou týmů v tabulce hodně těžké utkání především po psychické stránce. Chtěli jsme potvrdit dobré výkony, ale do zápasu jsme špatně vstoupili a hned inkasovali. Naštěstí jsme využili přesilovky a měli spoustu dalších šancí, Marjamäki měl na hokejce tutový gól. Chtěli jsme to ve třetí třetině uhrát klidně na 2:1, ale přišlo jedno oslabení, kdy jsme si špatně rozebrali hráče, a domácí srovnali. Mohli jsme rozhodnout už v prodloužení, ale za bod navíc po nájezdem jsme samozřejmě rádi."

SESTŘIH: Pardubice - Chomutov 2:3sn. Předposlední Chomutov se přiblížil dvanáctým Varům na pět bodů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:26. Zaťovič, 05:01. Štencel, 09:05. P. Holík

Hosté: 31:17. T. Mikúš

Sestavy

Domácí: Dostál (Vejmelka) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Střondala, Plekanec, Mallet – Köhler, Hruška, R. Zohorna – Vondráček, L. Čermák (C), Kusko.

Hosté: F. Novotný (10. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Kozák, Šafář, M. Rohan (A), Podlipnik – T. Rachůnek, Gríger, Flek – O. Beránek, Balán (A), Kohout – Stloukal, Skuhravý (C), J. Černý – T. Mikúš, R. Vlach, Lapšanský.

Rozhodčí

Hribik, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Novopečený sparťan Klíma na úvod zazářil

Do prvního náznaku šance se dostal ve čtvrté minutě Buchtele, Kašík situaci ale se štěstím vyřešil. V osmé minutě ale už kapituloval a hned dvakrát v rozmezí 25 sekund. Nejprve jej až nečekaně lehce prostřelil Klíma, poté se prosadil Pech. Při druhém gólu měl ale Kašík smůlu, Kumstátovi při zakončení sjel puk z hokejky a jeho spoluhráč zakončoval do odkryté branky.

Hosty ale dva rychle inkasované góly nepoložily a ve zbytku první třetiny byli lepším týmem. Sedláček ani Lakatoš však ve slibných šancích Machovského nepřekonali. Ve 24. minutě zahrozil Zlín dokonce v oslabení, Machovský však Hermana po přečíslení tři na jednoho vychytal.

Uklidnit Spartu mohl poté Smejkal, jeho zakončení ale skončilo těsně vedle tyčky. Kašík poté Barany podržel v dalším oslabení a ve 37. minutě hosté v přesilovce snížili. Útočný faul Jonese potrestal Fořt.

Zvýšit vedení mohl na začátku třetí části Rousek, Kašík ale ve spolupráci se Žižkou ošemetnou situaci vyřešili. Aktivní Klíma poté nemířil přesně. V 50. minutě byl blízko vyrovnání Fořt, Machovského ale nepřekonal.

I díky tomu mohl při Hermanově vyloučení uklidnit domácí Kudrna, který tečoval Blainovu střelu od modré čáry. Gól však musel potvrdit videorozhočí, slovenský útočník zasáhl puk na hranici nepovolené hry vysokou hokejkou. V 59. minutě však byl vyloučen Buchtele a Zlín v přesilovce podpořené odvoláním brankáře snížil.

Vyrovnat se ale hostům již nepodařilo, i když pokračovali v power play. Sparta si tak připsala druhou výhru z posledních devíti domácích duelů.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "S ohledem na dva odehrané zápasy se Zlínem jsme věděli, že to bude těžké utkání. Vydařil se nám začátek, což pro nás bylo důležité. Zároveň jsme věděli, že musíme i poté hrát dobře. Odvedli jsme dobrou práci. Zlínu se podařilo snížit na 2:1, důležité bylo, že jsme poté odskočili na 3:1. Kevin Klíma odehrál dobré utkání. Věděli jsme, že dobře bruslí, je to talentovaný hráč. Věřím, že se mu bude dařit i nadále."

Robert Svoboda (Zlín): "Pro nás je taková porážka zklamáním. Myslím si, že v zápase jsme nebyli horší. V krátkém časovém úseku v první třetině jsme dostali dvě branky, což bylo nepříjemné. Ale nabádali jsme hráče, že když zůstaneme u své hry, zápas není ztracený. V závěru jsme se jej v power play snažili zvrátit a částečně se to i podařilo, ale odjíždíme bez bodu. Musíme bojovat dál."

SESTŘIH: Sparta - Zlín 3:2. V bojovném zápase pomohl Pražanům premiérovým gólem Klíma
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:11. Klíma, 07:36. Pech, 52:57. Kudrna

Hosté: 36:02. Fořt, 58:23. Lakatoš

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Piskáček, Delisle, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Buchtele, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Klimek, Forman – Kumstát, Pech, Rousek – Jones, Sill, Klíma.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Valenta, Zbořil, Padrnos – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Herman, Honejsek, Okál – Popelka, Fryšara, Šlahař.

Rozhodčí

Šír, Horák – Frodl, Lederer

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Sparta - Zlín: Piskáček dostal naloženo a mstít se ho vydal Forman, rozhodčí to vyřešili vyloučeními
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Litvínov - Mountfield HK: Paulovič trestné střílení nevyužil! Kličku do bekhendu Petrásek vychytal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Zlín: Kašík rybičkou zabránil dalšímu gólu domácích!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Litvínov - Mountfield: Petružálka v samostatném úniku vychytal Pavelka!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Pardubice - Chomutov: Valach si nepohlídal záda a Perret ho orazítkoval na plexisklo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud