14. března 2021 • 19:54

SESTŘIHY: Kometa žije! Vynutila si pátou bitvu. Dynamo slaví postup

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generali Česká play off se pomalu ale jistě posouvá do dalšího kola. Předkolo však ještě nekončí! Hokejisté Komety Brno porazili doma Vítkovice 2:1 v prodloužení, vyrovnali sérii na 2:2 a zahrají si tak o přímý postup do čtvrtfinále. K již postupující Olomouci a Hradci Králové se ve čtvrtý hrací den vyřazovacích bojů přidaly Pardubice, které v předkole smetly Karlovy Vary rozdílem 5:1 a v dalším kole si zahrají proti Mladé Boleslavi.



Postup pečetil Horký, Skuhravý skončil předčasně

Dynamo se dostalo mezi nejlepší osmičku poprvé od roku 2018. Boj o první účast v semifinále od titulu v roce 2012 začne ve čtvrtek na ledě Mladé Boleslavi. Karlovy Vary, které skončily v této sezoně na 11. místě, čekají na postup do čtvrtfinále od triumfu v roce 2009.

V úvodu se hrálo bez šancí. Při první přesilovce domácích po Zohornově vyloučení měl náznak možnosti Beránek. Vzápětí šli pykat za příliš mnoho hráčů na ledě domácí, ale jako první zahrozil v oslabení Vondráček, s jehož střelou z levého kruhu si Klouček poradil. Na druhé straně kryl Novotný Camarovu ránu.

Potom byli nebezpečnější domácí. Po Černochově akci ale minul Koblasa, neuspěl ani Šik a bekhendové zakončení Černocha po průniku zlikvidoval Klouček. Po Kousalově ataku Novotného a následných potyčkách se dostali domácí opět do přesilové hry, ale nevyužili ji a navíc ji zkrátil faulem Beránek.

Druhá část byla dlouho také bojem bez příležitostí. V její polovině se dostali v rychlém sledu do dobrých pozic domácí Rachůnek a Hladonik, ale neměli přesnou mušku. Ve 33. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dočkalo vedení Dynamo, když se po vhazování zmocnil puku Kolář, předložil jej volnému Poulíčkovi a ten otevřel skóre.

Odpovědět se snažil při Zohornově vyloučení Šenkeřík a z dorážky Koblasa. Zvýšit mohl v přečíslení dvou na jednoho po Camarově přihrávce Paulovič, ale minul. V 37. minutě se puk dostal od Šenkeříka ke Kosticynovi, který sice Novotného nepřekonal, ale zpoza branky připravil střeleckou pozici pro Nakládala a pardubický kapitán zamířil přesně.

Těsně před druhou pauzou mohl snížit Beránek, ale v úniku ztroskotal na Kloučkovi. Po 130 sekundách závěrečné třetiny už vedli hosté 3:0. Šenkeřík nahrál Kosticynovi, který prostřelil Novotného. Tím se naděje na pokračování sezony Energii rozplynula i kvůli nedisciplinovanosti.

Nejdříve šel pykat Pulpán, pak dostal za zákrok na Koláře trest na pět minut a do konce utkání kapitán Skuhravý a potom obdržel dvakrát trest za sekání gólman Novotný. V 52. minutě v přesilovce upravil na 4:0 Horký, který se hned za půl minuty trefil znovu. Čestný úspěch domácích zaznamenal střelou z mezikruží Koblasa.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Karlovy Vary): „Jako každý zápas jsme do toho zase dobře vstoupili, ale bohužel se nám nepovedlo z těch šancí dát gól. Nepovedla se nám ani první přesilovka, tím jsme pustili trošku hosty do hry. Ve druhé třetině jsme tam zase měli některé situace, z kterých za stavu 0:0 mohl padnout gól, ale šance jsme celou sérii nedávali. Pak rozhodlo jedno zbytečné vyloučení a bohužel naprosto zbytečný druhý gól, který jsme soupeři darovali sami. Potom přišel ještě zbytečnější třetí a tím to utkání bylo rozhodnuté.“

Richard Král (Pardubice): „Bylo to ze začátku takové opatrnější oproti včerejšku, kdy bylo v celém zápase hodně šancí. Dnes jich moc nebylo a čekalo se na první gól, který se podařilo dát nám. Myslím si, že od té doby jsme to už měli pod kontrolou. Karlovy Vary to musely trošku otevřít, dali jsme pak další gól. Potom nám samozřejmě pomohlo to pětiminutové vyloučení a tam už víceméně bylo po zápase. Jsem spokojený, výkony v předkole byly dobré. Kdybychom včera neudělali chybu, tak jsme už dnes mohli odpočívat, ale hokej je o chybách. Jsem rád, že jsme to dneska zvládli a můžeme se připravit na Mladou Boleslav.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Pardubice 1:5. Postup Dynama pečetil dvěma góly Horký
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 54:45. Koblasa

Hosté: 32:45. Poulíček, 36:48. Nakládal, 42:10. A. Kosticyn, 51:37. L. Horký, 52:07. L. Horký

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Habal) – Weinhold, Šenkeřík, Kowalczyk, D. Mikyska, Zábranský, Pulpán (A), Klejna – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Vondráček (A), Skuhravý (C), O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, T. Mikúš, Šik.

Hosté: Klouček (Barulin) – Mikuš, Ďaloga, Vála, Nakládal (C), J. Kolář (A), Hrádek, Bučko – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Rohlík – Pochobradský, M. Kratochvil, A. Kosticyn.

Rozhodčí

Lacina, Pražák – Ganger, Klouček

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Další obrat v prodloužení! Naději trefil hrdina Holland

Hosté šli do vedení v 11. minutě, kdy Flick vrátil od zadního mantinelu puk před branku, kde nikým neatakovaný Marek Kalus překonal Vejmelku. Střelec gólu pak obdržel za faul zezadu kromě dvou minut ještě deset minut osobní trest, ale Brno přesilovku nevyužilo.

Vítkovice vedení uklidnilo. Předváděly svoji poctivou hru s kontrolou středního pásma, s patřičnou agresivitou před vlastním brankářem i s ofenzivními výpady. Kometě jakoby scházela energie. Ve 35. minutě sice Holík prostřelil Dolejše, ale po trenérské výzvě nebyla branka uznána ze stejného důvodu jako o den dříve na druhé straně, tedy po kontaktu útočícího hráče s gólmanem v brankovišti.

Ve třetí třetině opět dostávala maximální prostor první brněnská formace. Domácí přidali na agresivitě i na důrazu v napadání, vznikl z toho nápor a gól naděje dal přesilové hře v 52. minutě Klepiš, když šikovně tečoval Královu střelu. Vítkovice znovu protestovaly přes trenérskou výzvu, ale tentokrát neúspěšně. Brno mocně finišovalo, do šancí se však dostal hostující Lakatoš a v poslední minutě i Mallet.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž se oba týmy snažily neudělat chybu. Do velkých šancí se dostali Rákos i Kalus, ale gólmani byli úspěšnější. Až se do puku na modré čáře opřel obránce Holland a poslal sérii do pátého zápasu.

Ohlasy trenérů

Jiří Horáček (Kometa): „Jsme hrozně rádi, že platí to, co jsme si řekli po druhém zápase v Ostravě, že následující tři utkání budeme šlapat, nepůjdeme si zahrát, ale vyhrát. Budeme i nadále pokorní, byl to zase vyrovnaný duel. Co se týče Hollanda, který dnes rozhodl, není to sice střelec, ale skvěle zapadl do týmu. Jsme rádi, že je na naší straně. Čím víc skvělých hráčů máme, tím roste naděje na úspěch.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Dnes je to škoda, že jsme neuspěli. Zase to byl vyrovnaná zápas, ostatně jako celá série. Dali jsme první gól, což bylo velké pozitivum pro hráče. Rozhodly zase maličkosti. Po zbytečném faulu jsme nabídli Brnu přesilovku, z které vyrovnali. V prodloužení jsme zase prohráli buly v obranném pásmu a po něm se rozjela vítězná akce domácích. Teď máme výhodu na naší straně, nevidím důvod, proč bychom neměli doma vyhrát a postoupit.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Vítkovice 2:1p. Počtvrté stejný výsledek. Holland vrátil sérii do Ostravy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51:11. Klepiš, 66:12. Holland

Hosté: 10:04. M. Kalus

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Rákos, Vincour – Plášek ml., Klepiš (A), V. Němec – Bondra, Kusko, Schneider.

Hosté: Dolejš (Peksa) – Pyrochta, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, R. Černý – L. Krenželok (A), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, J. Mikyska, Schleiss – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, Werbik, Dej.

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Ondráček, Špůr

Stadion

DRFG arena

Hokejisté Pardubic oslavují postup do čtvrtfinále play off
Hokejisté Pardubic oslavují postup do čtvrtfinále play off

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud