22. prosince 2012 • 16:55

VIDEO: Štybar ve spurtu shodil soupeře, přišel o první místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Štybar obsadil ve svém prvním cyklokrosovém závodu v sezoně čtvrté místo v Essenu. Český cyklista sice projel ve čtvrtém dílu série bpost bank Trofee jako první, nicméně kvůli tomu, že ve spurtu způsobil pád Jana Denuwelaereho, byl diskvalifikován a přeřazen na čtvrtou pozici.



Štybar hodlá ve své zkrácené cyklokrosové sezoně absolvovat jen sedm závodů a hned v tom prvním neměl daleko k vítězství. Na těžké rozbahněné trati se bývalý dvojnásobný mistr světa pohyboval stále v čele a na cílovou rovinu na asfaltu vjížděl jako první.

VIDEO | Podívejte se na incident těsně před cílem

Podél levé bariéry se však před Štybara snažil dostat Denuwelaere, jehož český cyklista "zavřel". Belgičan skončil na zemi a do cíle doklouzal jako druhý. Rozhodčí se zhruba deset minut po závodě radili a nakonec vyhlásili Denuwelaereho za vítěze.

Štybara coby viníka pádu přeřadili na čtvrtou pozici ještě za Roba Peeterse a Nielse Alberta, kteří finišovali kousek za padajícím Denuwelaerem. Ten si ve 24 letech za kontroverzních okolností připsal největší výhru kariéry.

Moje chyba, omlouval se Štybar

"Sakra, sakra, sakra, kvůli tomuhle budu hodně špatně spát," napsal si Štybar na Twitter. "Janovi se moc omlouvám. Byla to moje chyba a čtvrté místo plně akceptuji," dodal český závodník.

"Jel prostě moc rychle. Tohle vítězství si zasloužil. Jsem rád, že je v pořádku. Užij si to, Jene! Byl jsi hodně silný," vysekl Štybar poklonu svému soupeři.

Příštím Štybarovým závodem bude 26. prosince Světový pohár v Zolderu a zkrácenou cyklokrosovou misi zakončí 12. ledna na mistrovství republiky doma ve Stříbře. V nedělním závodu SP v Namuru startovat nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud