19. ledna 2018 • 21:56

Březina taktizoval a pak litoval, že neudržel koncentraci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Krasobruslař Michal Březina na telefonické doporučení trenéra Rafaela Arutjunjana z USA po krátkém programu ubral ve volné jízdě na mistrovství Evropy jeden z plánovaných čtverných skoků, nakonec zařadil jen jeden čtverný salchow. Litoval, že neudržel koncentraci do konce programu a chyboval při posledních dvou skocích. Jinak mohl útočit na umístění v první šestce.


Nakonec skončil osmý, což je jeho nejlepší umístění na evropském šampionátu od roku 2015. Hodnotil ho pozitivně, potěšila ho hlavně volná jízda. "Myslím, že ukázala, že natrénováno mám a jenom se musím v tom programu koncentrovat až do konce," řekl v telefonickém rozhovoru ČTK.

Po úspěšném flipu se nechal strhnout tleskajícím publikem a jeho koncentrace na nejbližší prvek polevila. "Už jsem byl hlavou na konci programu, místo abych se soustředil, že mám ještě dva prvky, které je potřeba udělat," popisoval.

Společně s tím, že přišel o jeden dvojitý toeloop, protože jich udělal moc, ztratil kolem patnácti bodů. "Ty dvě chyby mě možná, spíš určitě, stály umístění v první šestce," odhadoval.

Před olympijskými hrami se chce zaměřit především na zlepšení přístupu ke krátkému programu. Tam by bez čtverného skoku, místo kterého v Moskvě skočil jen trojitý, nemohl pomýšlet na přední umístění. "Myslím si, že by bylo dobré v tom kraťasu nebýt až tak hektický, jako jsem byl tady," uvažoval. V Moskvě mu uškodila přemíra snahy. "Místo toho, abych se soustředil na ten program, tak jsem trochu do všeho šel jako býk, kterého právě pustili z klece," dodal k nepovedené úvodní části soutěže.

Čeká ho několik dní v Česku, mimo jiné nafasuje olympijské oblečení. Pak se vrátí na tréninkovou základnu do USA, odkud vyrazí do Koreje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud