23. května 2018 • 21:56

Beachvolejbaloví šampioni Alison a Bruno se před Ostravou rozešli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úřadující olympijští vítězové v beachvolejbalu Brazilci Alison a Bruno nepřijedou jako společná dvojice na turnaj Světového okruhu do Ostravy. Po čtyřech a půl letech se rozešli. Bruno se vrátil k bývalému partnerovi Pedrovi, Alison spoluhráče teprve bude hledat.


Ostravský turnaj, který začne v Dolních Vítkovicích 20. června, je nejbližší významnou akcí v kalendáři Světového okruhu. "Jak to bude, to je zatím těžké říct. Ale oba začneme od nuly. Popřemýšlím teď o budoucnosti, brzy začne olympijská kvalifikace a cílem je určitě Tokio 2020," řekl Alison pro web mezinárodní federace FIVB.

Společně s Brunem dominovali sezonám 2015 a 2016. Stali se mistry světa, vyhráli doma olympijský turnaj a dvakrát získali zlato na finále Světového okruhu. V posledních měsících se však výkonnostně trápili. Od vítězných her v Riu de Janeiro vybojovali jen dva tituly a dva bronzy.

Letos odehráli pouze tři turnaje a získali jen bronz na čtyřhvězdičkové akci v Číně. "Prožili jsme spolu skvělé roky, ale je konec. Shodli jsme se, že pro oba nastal čas hledat nové výzvy," dodal Alison.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud