22. června 2018 • 17:32

Hermannovou dal dohromady fyzioterapeut a Češky jdou dále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bolavé lýtko Barbory Hermannové nakonec na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě poslední český pár v soutěži žen nelimitovalo. Hermannová se Markétou Nausch Slukovou porazily Ukrajinky Davidovovou a Ščypkovovou 2:0 a o postup do čtvrtfinále budou v sobotu bojovat s polskou dvojicí Kolosiňská, Kocioleková.


Hermannová čtvrteční zápas s holandskou dvojicí dohrávala s nataženým lýtkem, kvůli němuž si v utkání musela vyžádat i pauzu na ošetření. Dnes ale po problémech nebylo ani památky.

"Náš fyzioterapeut se o mě postaral, trošku na mě zatlačil, až jsem málem prokousla lehátko. To je přesně to, co potřebuju, když jsou lýtka stažená. Udělal dobrou práci a dneska to v zápase vůbec nebolelo," řekla novinářům Hermannová.

Nejvýše nasazená dvojice zápas o postup do osmifinále zvládla bez krizových situací. Úplně spokojené ale Češky nebyly. "Občas to není výhoda být nasazené vysoko. Jsme papírové favoritky a ne snadno se s tím hraje. Týmy, které nemají vůbec co ztratit, jako právě dnes Ukrajinky, ty jsou nejnebezpečnější. Byly tam nervózní momenty, suverénní jsme jednoznačně nebyly, ale když se jde do koncovky, je to vyrovnané a máte výhodu domácích fanoušků, tak právě ti lidi vás hodně tlačí," pochvalovala si Sluková.

Třicetiletá a zkušenější volejbalistka z českého páru byla spokojená, že vzdor horším pasážím dokázaly vyhrát. "Já si myslím, že vyhrát ošklivě je ve sportu největší umění. Protože každý den není posvícení a občas se to musí ušmudlat vším, čím to jde. Jsem věčný perfekcionista a pro mě je to hrozný každodenní domácí úkol naučit se vyhrávat ošklivě. Jsem moc ráda, že se nám takové zápasy daří dotáhnout do konce, když to bylo dramatické," usmívala se Sluková.

Hermannová se Slukovou v sobotu narazí na polský tandem Kolosiňská, Kocioleková. "Byly jsme s nimi na soustředění, takže se známe jako se všema ostatníma týmama. Trenéři jsou kamarádi, trénovali jsme s nimi před světovkou na centrkurtu, takže se, myslím, máme na co těšit. Ale ostrý zápas jsme s nimi ještě nehrály. Bude to premiéra," dodala Hermannová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud