19. července 2018 • 14:58

Česká televize bude vysílat páteční zápasy fotbalové ligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Česká televize bude nadále vysílat první fotbalovou ligu. S majitelem vysílacích práv O2TV se dohodla na přenosech z pátečních zápasů pro příští dvě sezony s opcí. Ve víkendovém úvodním kole však divákům nabídne pondělní duel mezi Ostravou a Jabloncem.



Do vysílacího schématu české nejvyšší soutěže v červnu razantně vstoupila placená O2TV. Společnost od Pragosportu odkoupila vysílací práva pro Česko a Slovensko na nadcházející čtyři sezony s tím, že bude chtít svým divákům nabídnout téměř kompletní kolo. Podle smlouvy však jeden zápas z každého kola musí poskytnout k vysílání na volně šiřitelném kanálu.

Jednání se táhla, dnes však Česká televize oznámila, že se s O2TV domluvila na spolupráci. Kromě přenosů z FORTUNA:LIGY získala také možnost vysílat finále Ligy mistrů a Superpoháru UEFA, na které má O2TV rovněž práva. Obě televize je odvysílají současně.

"Fotbal je i nadále pevnou součástí vysílání České televize. Po mistrovství světa, které na ČT sport sledovaly více než čtyři miliony diváků, nabídneme už od příštího týdne pravidelné přenosy z nejvyšší domácí fotbalové soutěže. Nad to jsme získali vysílací práva na finále Ligy mistrů i sestřihy nejlepších momentů Ligy mistrů. Fanoušci tak ve volném vysílání o fotbal nepřijdou," řekl v tiskové zprávě generální ředitel ČT Petr Dvořák.

ČT sport nabídne také přenosy z druhé nejvyšší soutěže, z poháru a českého Superpoháru. Vedle nově nabytých práv má ČT rovněž do roku 2022 zajištěna práva na zápasy české fotbalové reprezentace a na zápasy Evropské ligy s právem první volby do roku 2021. Vlastní i práva na zápasy v nové Lize národů, mistrovství Evropy 2020 a mistrovství světa z Kataru v roce 2022.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud