18. listopadu 2018 • 17:04

Anglie vyhrála v Lize národů skupinu, Chorvatsko sestupuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Angličtí fotbalisté otočili v Lize národů utkání s Chorvatskem a po výhře 2:1 ovládli skupinu A4 před Španělskem. V červnu je čeká Final Four o celkový triumf v soutěži. Naopak finalisté letošního mistrovství světa Chorvaté sestupují do druhé ligy spolu s Německem, Polskem a Islandem.


Repríza semifinále MS byla přímým soubojem o prvenství ve skupině a nejprve k němu měli blíž Chorvaté, kteří od 57. minuty vedli po brance Andreje Kramariče. Ten sice byl ve vápně sám proti čtyřem obráncům, přesto se kličkami propracoval ke střele a s pomocí teče překonal domácího gólmana.

Anglie ale po prohře v semifinále MS a bezbrankové remíze z prvního duelu další zaváhání s Chorvatskem nechtěla dopustit a v závěru si vytvořila tlak. V 77. minutě po dlouhém autu Joea Gomeze vrátil míč před prázdnou branku Harry Kane a střídající Jesse Lingard srovnal. Pět minut před koncem pak po centru z přímého kopu Kane ve skluzu zařídil obrat. Kanonýr Tottenhamu se v reprezentaci trefil po 747 minutách, poprvé od MS.

Skupinu A2 vyhráli Švýcaři, kteří v přímém souboji o postup do Final Four přehráli 5:2 Belgii, které přitom stačila k první příčce i porážka o gól. Favorit skupiny k tomu navíc rychle vedl 2:0 po dvou trefách Thorgana Hazarda.

Švýcarsko ale ještě do poločasu skóre otočilo a po změně stran dvěma zásahy rozhodlo o postupu. Hattrickem k tomu přispěl Haris Seferovic. Bronzoví medailisté z mistrovství světa Belgičané inkasovali pět branek poprvé po devíti letech. V září 2009 to bylo od Španělů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud