19. listopadu 2018 • 14:47

Medveděvová bude ve Francii útočit na postup do finále Grand Prix

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Brian Orser očekával, že adaptace dvojnásobné mistryně světa v krasobruslení Jevgenije Medveděvové na jeho metody chvíli potrvá. O víkendu ve Francii by ale jeho svěřenkyně měla útočit na vítězství v závodě Grand Prix. Po třetím místě na Kanadské brusli ho potřebuje k postupu do finále seriálu.


Devatenáctiletá Medveděvová po minulé sezoně, ve které se potýkala se zlomeninou zánártní kůstky a na olympijských hrách skončila druhá, ukončila jedenáctiletou spoluprácí s trenérkou Eteri Tutberidzeovou. Přestěhovala se do Toronta za Brianem Orserem, jenž vede mimo jiné dvojnásobného olympijského vítěze Juzurua Hanjua.

Mistryně světa z let 2016 a 2017, kterou letos o neporazitelnost na ME a ZOH připravila tréninková kolegyně Alina Zagitovová, při letošním prvním startu v Grand Prix zejména vinou pokaženého krátkého programu skončila až třetí.

Její kouč potíže očekával. "Od samého počátku naší spolupráce jsem jí říkal, že když děláme takové velké a obtížné změny, tak je potřeba trpělivost. Ze zkušenosti vím, že proces změny trvá rok a půl a my spolupracujeme teprve pět měsíců," řekl Orser ruským novinářům.

Je ale přesvědčený, že v závěru tohoto týdne může jeho nová svěřenkyně vyhrát závod Grand Prix ve Francii. "Jevgenija chce vyhrát všechno, dáváme si vysoké cíle. Teď očekáváme, že zvítězí v Grenoblu. Je pro ni velmi důležité postoupit do finále Grand Prix. To je náš plán. Mám dobrý pocit," vykládal Orser.

Ve Francii se Medveděvová utká mimo jiné s Japonkou Rikou Kihiraovou, kterou dva trojité axely ve volné jízdě vynesly k triumfu v závodě v Japonsku. Po podniku v Grenoblu bude známo obsazení šestičlenného finále, které se uskuteční 5. až 8. prosince ve Vancouveru. Medveděvová je dvojnásobnou vítězkou Grand Prix, loni ve finále kvůli zranění chyběla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud