23. ledna 2019 • 11:52

Plíšková zahrála bláznivě, smekala Serena. Proč nechtěla ošetření?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Serena Williamsová se po prohře s Karolínou Plíškovou ve čtvrtfinále Australian Open nevymlouvala na kotník, který si podvrtla při prvním mečbolu ve třetím setu. Američanka naopak ocenila výkon české tenistky, která proti ní v Melbourne odvrátila čtyři mečboly a ve třetí sadě otočila stav z 1:5 na 7:5.



Sedminásobná vítězka Australian Open Williamsová měla za stavu 5:1 ve třetím setu při svém servisu první mečbol. Ve výměně dostala míč do protipohybu a při zastavování si podvrtla levý kotník. Chytila se za nohu, ale ošetření si nevyžádala a ve zbytku zápasu už při svém podání nezískala nečekaně ani fiftýn.

"Nemyslím si, že by s tím měl kotník něco společného. Ona prostě zahrála skvěle a já chybovala," konstatovala sedmatřicetiletá Williamsová na tiskové konferenci. "Kotník je zatím fajn. Ona do toho šla, trefovala lajny a zahrála neuvěřitelně."

Michal Hrdlička po postupu ženy Karolíny propadl naprosté euforii
Michal Hrdlička po postupu ženy Karolíny propadl naprosté euforii

V pauze mezi gamy si Williamsová mohla zavolat fyzioterapeuta, ale tuto možnost nevyužila. "Nenávidím to, abych byla upřímná. A navíc jsem měla pocit, že to není velký problém, proto jsem pokračovala ve hře," vysvětlila Američanka.

Další tři mečboly měla Williamsová za stavu 5:4. Při servisu Plíškové dokonce vedla 40:15, ale neuspěla. "Udělala jsem, co jsem mohla, Nebyla jsem opatrná, ale ona v těch výměnách zahrála bláznivě, její nejlepší tenis," řekla Američanka.

Letos v Melbourne tak Williamsová nevyrovná Margaret Courtovou, která drží s 24 tituly ve dvouhře grandslamový rekord. "Vždycky myslím jenom na výhru. Lhala bych, kdybych říkala něco jiného, a teď to nevyšlo. Ale ještě není konec, pořád v sobě mám touhu a bojuju," řekla a už přemýšlela o Roland Garros.

Kdo se na Australian Open může stát jedničkou?Foto Sport

Plíšková úžasně vyřadila Serenu! Jak si s Kvitovou povedou v semifinále?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud