21. února 2019 • 21:57

Hlasy po utkání fotbalové Evropské ligy Dinamo Záhřeb - Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po odvetném utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy Dinamo Záhřeb - Viktoria Plzeň (3:0):


Pavel Vrba (trenér Plzně): "Dinamo mělo úžasný vstup. Zatlačilo nás, hrálo velice dobře a v prvních 20 minutách se zápas víceméně rozhodl. Dinamo dalo gól a do konce prvního poločasu bylo lepší. I když možná začátek druhého poločasu z naší strany už byl herně slušnější, ale přesto zaslouženě postoupilo mužstvo, které v dnešním utkání dominovalo. Samozřejmě, že Roman Hubník je pro nás hodně důležitý, ale já si myslím, že rozhodla hlavně mnohem větší síla ofenzivy Dinama než naše. David Limberský hrál na postu, na který není zvyklý a který byl pro něj trošku složitější. Určitě na kraji obrany je výrazně lepší, ale my jsme jiné řešení víceméně neměli. Řekl bych, že spousta hráčů dnes odehrálo průměrné nebo podprůměrné utkání, takže se nechci k Davidovi nějak vracet. Vždycky tvrdím, že fanoušek je dvanáctý až třináctý hráč. Dinamo jich dneska mělo patnáct."

Luděk Pernica (obránce Plzně): "Byl rozdíl v kvalitě. Dinamo na nás vlétlo od začátku. My ty hráče bohužel pozdě dostupovali, z toho pramenil první gól. Pak druhý gól ze standardky a za stavu 2:0 to bylo těžké. Řekli jsme si, že ve druhé půli můžeme dát branku a můžou znervóznět, tak jsme dostali v 73. minutě třetí branku, pak červená karta a už nebylo co řešit."

Milan Petržela (záložník Plzně): "Nezachytili jsme na začátku jejich tlak, přitom jsme o tom věděli, že na nás vlítnou a budou chtít dát co nejdřív gól. To se jim podařilo a posadilo je to na koně. My už to pak nedokázali zachytit. Roman Hubník nám chyběl, protože to tam většinou čistí, má vzduch i rychlostně se útočníci proti němu těžko prosazují. Na druhou stranu myslím, že Limba nezahrál úplně špatně, na to, že to tam hrál po delší době. Myslím, že se s tím popral docela dobře."

Roman Procházka (záložník Plzně): "Výsledek svědčí o všem. Zápas byl jednoznačný a Dinamo nás dneska přehrálo ve všem a zaslouženě postoupilo. Oni na nás vyběhli, my jsme s tím počítali, ale nedokázali jsme se s tím prvních patnáct dvacet minut vůbec vyrovnat. Vyvrcholilo to tím gólem, který je nakopnul a povzbudil. Myslím, že to bylo dost rozhodující."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud