Jaromír Jágr
8. ledna 2013 • 10:41

Pomalu musím vyrazit do Dallasu a neloučí se mi moc lehce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak naposledy vás zdravím z Česka, v nejbližších dnech se vydám do Dallasu. Výluka skončila a já mám teď dost hektické období. Musím si vyřídit letenky, domluvit se s klubem, kdy se tam mám hlásit. Zatím to ale přesně nevím, protože není jasné, kdy začnou kempy. To se má rozseknout teď někdy, podle toho se rozhodnu.



Nejvíce se mluví o tom, že to vypukne o víkendu, ale uvidíme. Chtěl jsem ještě nastoupit v úterý proti Litvínovu, snažil jsem si to domluvit, ale nevyšlo to. V zámoří už to všichni berou tak, že je kolektivní smlouva podepsaná, takže Dallas nechce, abych hrál.

Což musím respektovat, protože teď patřím jemu, začal mi s ním běžet kontrakt. A nemůžu riskovat. Přeci jenom nechci, aby až tam dorazím, přede mnou tu smlouvu roztrhali...

Škoda, chtěl jsem Rytířům ještě pomoct, zvlášť v naší situaci, kdy nám vypadlo snad deset kluků, je každý zdravý hráč dobrý... Ale nedá se nic dělat. Určitě jsem to nebral jenom tak, že bych se chtěl rozloučit s našimi domácími fanoušky, ale hlavně jsem chtěl něčím přispět na ledě. Právě tam je moje práce.

Pořád se ve mně mísí smíšené pocity. Na jedné straně je skvělé, že už se v zámoří dohodli a všichni víme, na čem jsme, na té druhé se mi ale Kladno nebude opouštět lehce. Zvyknul jsem si tady, fakt jsem si to užíval. Hlavně atmosféru při venkovních zápasech, musím opravdu všem fanouškům poděkovat za tu podporu.

Bylo skvělé, že jsme vlastně pokaždé venku hráli před vyprodaným stadionem, i teď naposledy v Plzni bylo úplně plno. Všichni čekali, že ještě já i Tlusťoch (Jirka Tlustý) nastoupíme, ale neklaplo to. Bylo vyprodáno i ve městech, kam jsme přijeli podruhé.

To se hned tak nevidí a měl jsem z toho radost. Pochopitelně jsem si přál nejen to, abychom vyhrávali, ale aby se lidi i trochu bavili. Protože když už zaplatí, chtějí si také trochu užít, uvidět nějakou show. A pokud se dokázali při našich zápasech pobavit, jsem jenom rád.

Pokud jde o ty naše poslední výsledky, tak to už taková sláva není. Pochopitelně by se mi do zámoří odlétalo s lehčím srdcem, pokud bychom byli v tabulce výš a měli ještě o něco více bodů. Jenže v minulých zápasech se na nás podepsala ta neuvěřitelná řada zraněných hráčů, prostě není lehké se s takovým počtem vyrovnat.

Ale až se postupně kluci budou vracet, určitě to bude lepší. Když se člověk podívá na tabulku, je jasné, že boj o play off bude ještě tuhý. Na dálku budu pochopitelně držet palce, aby to Rytířům klaplo, věřím, že postoupíme. Nic jiného si nepřipouštím. Je důležité, aby hráči v sobě měli vítěznou víru. Musí si věřit! Když se jim do hlav dostanou poraženecké myšlenky, je to konec.

Pokud jde o Dallas, vyrazím do neznámého prostředí. Zatím ani nevím, kde budu bydlet, všechno si musím zařídit. Stejně předpokládám, že nejdřív budu na hotelu. Ale to není problém, ve Philadelphii to bylo ze začátku stejné. Nejsem náročný, stejně budu jenom trénovat. Nic víc.

Občas mě kamarádi teď popíchnou, abych se v televizi podíval na Dallas, že začínají nové díly. Ale já na to nekoukám, nesledoval jsem ani tu předešlou sérii. Takže se nechám překvapit až podle toho, jaká bude realita. Příště už vám sem napíšu svoje první zážitky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud