Radek Duda
Premium
4. prosince 2018 • 04:40

Pardubicím chybí „malý čáp“ Kusý. Salfický je dobrák, co noví trenéři?

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dynamo před osmi, deseti lety a dnes, to je úplně jiný klub a vše kolem něj. Jinak vedený, se zcela odlišnou výkonností a podle všeho i ekonomickou kondicí. Pardubice někdy před patnácti lety zaznamenaly obrovský progres spojený s osobou generálního manažera Zbyňka Kusého.



Já si ho pamatuju už z mých časů reprezentování v dorosteneckých a juniorských kategorií. Velice schopný člověk, zdravě ambiciózní, který měl v sobě to, co jiní čeští manažeři ne. Chuť a zájem se neustále vzdělávat a zlepšovat. Pardubice bývaly Detroitem, českým Hockeytownem a hodně z toho měl na svědomí právě Zbyněk Kusý.

Dokázal do klubu natahat peníze, uměl získat vynikající hráče, každý rok sestavil zvučný tým plný reprezentantů. A ti pak sahali po nejvyšších metách. Což se fanouškům samozřejmě líbilo. Nejsem detailním znalcem pardubického kraje, ale hokej je tam myslím nejdůležitější zábavou, na kterou vždycky chodívaly mraky lidí. Nyní to už takové zdaleka není.

Právě teď se může zdát, že Dynamo prochází fází přestavby, ale v mých očích je to spíš hledání vlastní identity, kterou úplně ztratily. Je to hledání sebe sama.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud