14. listopadu 2012 • 04:01

Zlatý návrat je možný, ukázaly už před Špotákovou jiné matky

Autor: nit, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpařka Barbora Špotáková si od vrcholového sportu odpočine na mateřské dovolené. Neznamená to ale, že by v budoucnosti znovu nemohla být úspěšná. Dokazují to příklady některých jejích předchůdkyň.



Kateřina Neumannová (běh na lyžích)

Dcera Lucie se jí narodila v roce 2003 a mateřství jí pomohlo překonat psychickou krizi spojenou s nenaplněnými očekáváními na OH 2002 a marným bojem proti dopujícím ruským soupeřkám. Po pauze zažila Neumannová svou nejlepší éru, dvakrát se stala mistryní světa a na olympiádě v Turíně v roce 2006 vyhrála závod na 30 kilometrů bruslením.

Kim Clijstersová (tenis)

V roce 2003 se stala první belgickou tenistkou v čele světového žebříčku. Pak se v pouhých 23 letech rozhodla ukončit kariéru. Jak se ukázalo jen dočasně. Provdala za amerického basketbalistu Briana Lynche a narodila se jim dcera Jada Ellie. Po comebacku na kurty se jí podařilo vrátit na dřívější pozice. Na US Open 2009 se stala první matkou, která dokázala vyhrát grandslamový turnaj od roku 1980. Kariéru podruhé a zřejmě naposledy zakončí příští měsíce poslední exhibicí.

LaShinda Demusová (běh přes překážky)

Americká překážkářka zjistila, že je těhotná v roce 2003, kdy v třiadvaceti končila rok s dvěma nejrychlejšími světovými časy. Porodila dvojčata a vrátila se na vrchol. Z posledních čtyř mistrovství světa vytěžila tři medaile, včetně zlaté z loňska.

Paula Radcliffeová (maratonkyně)

Slavné britské vytrvalkyni nezabránilo těhotenství v pokračování kariéry. V roce 2007 porodila dceru Islu, v roce 2010 syna Raphaela. Na své nejlepší výkony ale už nenavázala, především kvůli problémům se zraněními. Přesto dokázala třeba opět vyhrát Newyorský maraton.

Amy Acuffová (skok do výšky)

Americká výškařka v roce 2010 porodila dceru Elsu, ale neznamenalo to pro ni konec kariéry. Letos se v 37 letech probojovala na OH v Londýně a teprve jako šestá v historii americké atletiky tak startovala na svých šestých Hrách. Skončila v kvalifikaci.

Nikola Brejchová (oštěp)

České reprezentantce se v roce 2005, v jednatřiceti letech, narodila dcera Valerie. Brejchová se ke kariéře oštěpařky vrátila na úrovni a v roce 2007 na mistrovství světa v Ósace bojovala o medaili, ale připravila ji o ni její osudová soupeřka Steffi Neriusová z Německa, Brejchová skončila čtvrtá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud