2. srpna 2007 • 00:00

Basketbalisté přehráli Makedonii

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští basketbalisté mají za sebou první přípravu před mistrovstvím Evropy, když porazili Makedonii o osmnáct bodů. Trenér Hummel dal před zítřejším zúžením kádru příležitost celé lavičce.



Čeští basketbalisté porazili v prvním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy ve Španělsku Makedonii 88:70. K zápasu v Opavě nastoupili i krajánci Jiří Welsch, který byl s 19 body nejlepším střelcem, a Ondřej Starosta. Chyběly však další očekávané opory Luboš Bartoň a Maurice Whitfield. Základní pětka Sokolovský, Welsch, Benda, Vrubl a Starosta zvládla skvěle úvodní čtvrtinu, rychle získala až dvacetibodový náskok a soupeři prakticky nic nedovolila. Do druhé části trenér Zdeněk Hummel prostřídal, Češi ztratili výškovou převahu a hra se vyrovnala. Po změně stran Makedonci výrazně zlepšili obranu, českým reprezentantům se přestaly dařit útočné kombinace, trápili se i střelecky a hosté snížili na rozdíl 12 bodů. V závěrečné části makedonští hráči ještě přitvrdili v obraně, ale postupně jim ubývalo sil, takže domácí tým zvítězil nakonec přesvědčivě. "S výsledkem jsem spokojen, i když jsme se v utkání nevyvarovali chyb. Protože již zítra musíme zúžit kádr, dal jsem příležitost všem hráčům. Pevně věřím, že ještě dorazí Whitfield, který by měl našemu týmu pomoci. Jinak by to bylo velké zklamání," uvedl trenér Hummel. Odveta s Makedonií se hraje v pátek od 18 hodin znovu v Opavě.


Česká republika - Makedonie 88:70 (35:15, 52:35, 68:56)
Nejvíce bodů: Welsch 19, Sokolovský 13, Benda 11 - Samardziski 13, Wilkinson 10, Tasovski 9. Rozhodčí: Dolinek, Kapl, Holoušek. Fauly: 22:24. Trestné hody: 30/20 - 24/14. Trojky: 8:6.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud