21. srpna 2007 • 00:00

Moderní pětibojaři získali na MS bronz

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trio českých moderních pětibojařů Michal Michalík, David Svoboda a Ondřej Polívka zakončilo své účinkování na mistrovství světa v Berlíně ziskem bronzové medaile ve štafetě.



Čeští moderní pětibojaři zakončili své účinkování na mistrovství světa v Berlíně ziskem bronzové medaile ve štafetě. Trojice Michal Michalík, David Svoboda a Ondřej Polívka sice dnes pokazila šerm, ale díky výbornému výkonu v parkuru startovala do závěrečného běhu z třetí pozice, kterou udržela až do cíle. Mistry světa jsou domácí Němci. Češi šli do závodu bez bronzového medailisty z olympiády v Aténách Libora Capaliniho, který podle vlastních slov ve štafetách už hůře hledá motivaci. Michalíka se Svobodou tak doplnil Polívka a podobně jako o den dříve Natálii Dianovou i jeho čekala na MS ostrá premiéra. V úvodní střelbě mladý pětibojař obstál a společně s kolegy z týmu se usadil na bronzové příčce. Jenže v šermířské hale se Čechům vůbec nedařilo. Polívka doplatil na nezkušenost, prohrál tři čtvrtiny soubojů a Kučerův výběr se rázem propadl pořadím. Plavání a především následný parkur však znovu oživily české naděje na medaili. Polívka se Svobodou zajeli čistě, Michalík shodil dvě překážky, a protože Rusové stejně jako mezi ženami své koně příliš nezvládali, Češi se před během posunuli na bronzový stupínek. Následná dešťová přeháňka, která v druhé polovině parkuru zkropila trať, jako by Čechům pomohla zlomit běžecké prokletí z Berlína. Počtvrté česká výprava do poslední disciplíny pětiboje vyrážela z medailové pozice a až dnes ji udržela. Polívka na prvním úseku téměř smazal náskok druhé Číny, před kterou se pak dostal Svoboda. Tempo ale neudržel a těsně před druhou předávkou opět klesl na třetí místo. Závod gradoval, na trať vyběhl finišman české štafety Michalík. V prvním ze dvou okruhů předstihl Číňana, ale zhruba 200 metrů před cílem začal postupně tuhnout. Zezadu se navíc začal dotahovat Maďar Viktor Horváth. Nejspíš ale tempo přepálil a v cílové rovince už se před Michalíka neprotlačil. Čeští muži tak na závěr MS získali v Berlíně po sobotním stříbro z družstev nečekaný bronz ve štafetě.



Výsledky: Muži - štafeta: 1. Německo (Walther, Dietz, Gebhardt) 5568 b., 2. Čína (Čchien Čen-chua, Čung-žung Cchao, Jün Ki-Sü) 5520, 3. ČR (Michalík, Svoboda, Polívka) 5512, 4. Maďarsko 5510, 5. Litva 5468, 6. Rusko 5418.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud