iSport.cz
9. dubna 2022 • 23:48

SESTŘIHY: Šampion Kozma udolal na Oktagon 32 Knížete! Mikulášek vzdal

Autor: iSport.cz, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct tisíc diváků pod žlutočerným logem, bouřící emoce a drsné bitvy s leckdy překvapivými konci. Dlouho očekávaný a dlouho odkládaný galavečer Oktagon 32 v Ostravě nabídl mimořádný zážitek v podobě titulového zápasu David Kozma vs. Petr Kníže, který po pěti kolech na body suverénně ovládl „Růžový panter“ a zůstává tak králem velterové divize. V ostře sledovaném duelu Václava Mikuláška s Tomášem Melišem přišlo verbální vzdání „Baby Jagy“. Nevídaný lowkick předvedl Američan Jeremy Kimball, Matěj Peňáz udolal provokatéra z Itálie Giovanniho Mellila na body, stejně tak uspěla Lucie Pudilová proti Brazilce Caroline Yariwakeové.



Výsledky Oktagon 32

Hlavní karta

Velterová váha – titulový zápas David Kozma (vítěz na body) vs. Petr Kníže
Střední váha Václav Mikulášek vs. Tomáš Meliš (vítěz na submisi - kimura)
Bantamová váha Lucie Pudilová (vítězka na body) vs. Caroline Yariwake
Střední váha Matěj Peňáz (vítěz na body) vs. Giovanni Mellilo
Těžká váha Jeremy Kimball (vítěz TKO - lowkick) vs. Thomas Narmo
Lehká váha Daniel Škvor (vítěz na body) vs. Pavol Langer

Předzápasy

Velterová váha Christian Jungwirth (vítěz TKO po 1. kole) vs. Mateusz Strzelczyk
Bantamová váha Filip Macek (vítěz škrcením v 1. kole) vs. Jonathan Martinez
Těžká váha Kamil Minda vs. Tadej Dajčman (vítěz na body)
Lehká váha Jakub Dohnal (vítěz na body) vs. Iamik Furtado
Slámová váha Monika Chochlíková (vítězka na body) vs. Alessandra Pajuelo

„Daaavid Kooozma!“ byl slyšet ryk během hlavní bitvy večera. Fanoušci tak doprovodili k další obhajobě titulu Davida Kozmu, který v zápase jasně dominoval a porazil dlouhodobého rivala Petra Knížete na body.

Čtyřiačtyřicetiletý válečník, který do oktagonu nastupoval za melodie Vltavy Bedřicha Smetany, ale předvedl úctyhodný výkon, když dokázal šampiona ohrožovat během celého klání. „Strašně těžkej zápas,“ uznal Kozma po vyčerpávajícím boji.

Vyostřenou bitvu Tomáš Meliš vs. Václav Mikulášek prohrál bijec „Baba Jaga“ na páčení ruky, když rozhodčí po jeho výkřiku bolestí střet ukončil.

SESTŘIH: Mikulášek vs. Meliš na Oktagon 32. „Baba Jaga“ vzdal řevem
Video se připravuje ...

Mimořádnou popularitu potvrdil už při nástupu Matěj „Money“ Peňáz. Když vkročil do klece, hala skoro explodovala nadšením. „Bít! Bít! Bít!“ řvali fanoušci během jeho bitvy s Italem Giovannim Mellilou. A oblíbený válečník je odměnil bodovým triumfem, který si vydobyl kvantem tvrdých úderů. „Samozřejmě jsem chtěl dát knockout, to mě baví, ale byl jsem dneska chytrej,“ zhodnotil duel Peňáz.

Bodovou výhru si připsala i Lucie Pudilová, ale její brazilská protivnice odcházela z klece s výrazně oteklou tváří. „Omlouvám se, že jsem si asi zlomila ruku a musela jsem boxovat jen jednou rukou,“ řekla po boji „Příbramská střela“.

Vybučený vítěz Dohnal se přimlouval za soupeře

O první rychlou výhru se na ostravském turnaji postaral Filip Macek, který uškrtil Američana Jonathana Martineze během třetí minuty prvního kola.

Do klece se po více než roční pauze vrátil i Jakub Dohnal, který nastoupil proti soupeři Iamiku Furtadovi ze západní Afriky. Ač Dohnal comebackový střet vyhrál na body, nemohl si své vítězství naplno užít, publikum totiž na ortel rozhodčích reagovalo bučením.

David Kozma svedl s Petrem Knížetem pětikolovou tuhou bitvu s vítězným koncem
David Kozma svedl s Petrem Knížetem pětikolovou tuhou bitvu s vítězným koncem

Sám rodák z Brna po zápase uznal, že bitva mohla skončit remízou. „Ondro, dejte tomuhle klukovi šanci, protože je fakt dobrej a po tomhle zápase si to zaslouží,“ přimlouval se Dohnal do mikrofonu po souboji, čímž rozvášněné tribuny uklidnil. A promotér Ondřej Novotný hned potvrdil, že se Furtado určitě neukázal v Oktagonu naposledy.

Nespokojenost dávali najevo diváci i během nudnější polsko-slovinské bitvy těžkotonážníků Kamil Minda vs. Tadej Dajčman. Oba bojovníci se totiž vysílili už během prvního kola, takže pokračování duelu probíhalo dost vlažně. Bodové vítězství si nakonec připsal Dajčman.

Jak se zrodil svět Oktagonu? Více ZDE>>>

Velký turnaj v Ostravě se měl původně konat v březnu 2020, ale přísná proticovidová opatření z kraje pandemie jeho uskutečnění znemožnila. A situace se pak několikrát opakovala. „Je to šestý termín možná nejdéle odkládaného turnaje na světě, což je šílenství,“ řekl deníku Sport promotér Novotný před galavečerem.

Cesta na Oktagon: příprava „MMA Jágra“ a nadávky do krys od Baby Jagy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud