Marián Šustr
18. listopadu 2023 • 14:32

Oktagon v německé aréně překoná UFC. Odveze tě sanitka, varuje „Boss“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další rekord zlomen. Oktagon dnes uspořádá další galavečer na německé půdě. Tentokrát naplnil jednu z největších arén v Evropě a kapacitou tak překonal UFC. Vévodit kolínskému turnaji bude titulová bitva domácího Hatefa Moeila a Bulhara Lazara Todeva. „Já bojoval s borci z UFC. Komu jsi čelil ty? Ukážu ti „snadný peníze“. Odvezou tě v sanitce,“ pustil se Němec do soupeře na tiskové konferenci. Došlo i na ostrou strkanici.



Oktagon dobyl Německo. Československá organizace takřka vyprodala největší Německý hokejový stadion v Kolíně nad Rýnem. Chlubit se teď může výhrou nad UFC a překonáním rekordní návštěvnosti na MMA turnaj. Večer láká německé fanoušky na tamní hvězdy Hatefa Moeila a Christian Eckerlina. Jediným českým zástupcem bude Andrej Kalašnik, který vyzve navrátilce z UFC Niklase Stolze  a zkusí tak nastartovat vítěznou vlnu po neúspěchu v Gamechangeru.

Už před konáním turnaje je jasné, že se Oktagon opět výrazně zapsal do historie evropského MMA. Na německém trhu působí necelý rok a půl a už naplnil jednu z největších arén Evropy. Lanxess aréna pojme bez mála dvacet tisíc fanoušků, což jasně předčí návštěvnost na tamních večerech UFC. Poslední představení největší organizace světa v Hamburku navštívilo necelých osm tisíc lidí. Ondřej Novotný na konferenci nenápadně nalákal na plány uspořádat turnaj na německých fotbalových stadionech.

Vrcholem večera v Kolíně bude střet bijců ze špičky evropské těžké váhy. Domácí Hatef „Boss“ Moeil se dostal k vytouženému titulovému duelu proti Lazaru Todevovi. Bulhar přišel do Oktagonu a hned v debutu šokoval vítězstvím nad favorizovaným Adamem Palaszem. Po druhém triumfu na Štvanici vyzval německého rivala se slovy, že zápasit s ním znamená snadno vydělané peníze. „Kdybych to neřekl, tak spolu budeme bojovat nejdřív za dva roky. Takhle jsi mě už nemohl nadále ignorovat,“ vysvětluje Todev prohlášení na tiskové konferenci.

Moeil už mnohokrát ukázal, že nepatří mezi nejklidnější povahy a to jak v kleci tak mimo ní. „Já bojoval s borci z UFC. Komu jsi čelil ty? Ukážu ti „snadný peníze“. Odvezou tě v sanitce,“ hrozí „Boss“ před titulovou bitvou. Šestatřicetiletý bojovník drží pozici německé jedničky v těžké divizi už pět let, během nichž nepoznal přemožitele.

Jediným českým reprezentantem bude Kalašnik. Postaví se staronovému bojovníkovi Oktagonu, který se vrací po debaklu v UFC. Stolze se v Česku proslavil jedinou dominantní výhrou nad tehdy nadějným Janem Jankou. Oba budou chtít po porážkách nastartovat vítěznou vlnu a probojovat se na vrchol nejelitnější divize, kterou Oktagon nabízí.

Čech perlí nejen v kleci, ale i na sociálních sítích, kde díky zábavným videím nabývá na popularitě. Legraci si dělá zejména z ukrajinského původu a „gopniků“ (českým ekvivalentem může být vagabund). „Mám z toho radost, ale gopnik styl musím ukázat i v kleci a nejen videjkama,“ uvědomuje si s devětadvacetiletý bojovník. „Stolze stále patří mezi největší německé naděje. Silná podpora od domácího prostředí ho však může svazovat. Znám to z vlastní zkušenosti,“ soudí Čech. „Dáme si do řepy a vyhraje ten lepší. Klasika,“ uzavírá Kalašnik s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud