Marek Stodůlka
7. ledna 2020 • 20:00

Další zkouška v UFC! Muradov vyzve v březnu Brazilce z TOP 15

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí zápas v UFC, třetí kontinent. Machmud Muradov se po výhrách v Kodani a ve Washingtonu tentokrát představí 14. března na turnaji UFC Fight Night 170 v Brasílii. Soupeřem mu bude domácí Antonio Carlos Jr. Devětadvacetiletý bojovník, který figuruje v žebříčku střední váhy nejslavnější organizace na čtrnáctém místě. „Je to dobrý protivník, musíme se pořádně připravit,“ hodnotí výzvu uzbecký zápasník.



Loňský rok byl pro Uzbeka reprezentujícího i Českou republiku zlomový. Machmud Muradov zvítězil ve všech šesti soubojích, do nichž nastoupil. Poslední dva navíc zvládnul pod vlajkou nejslavnější asociace planety.

Machovi, jak si usměvavý válečník nechává říkat, se dařilo i v osobním životě, s partnerkou Monikou Bagárovou oznámili, že čekají miminko. V UFC však nelze usnout na vavřínech, a tak už Muradov zahájil přípravu na další duel.

„Na zápas se těším, je to dobrý protivník, musíme se pořádně připravit,“ hodnotí brazilského bijce Muradov. Antonio Carlos Jr. má za sebou již dvanáct soubojů v UFC, ze kterých v sedmi triumfoval.

Vítěz a jeho tým - zleva: Lukáš Bárta, Jakub Otava, Machmud Muradov, Andrzej Koscielski a Petr Kníže.
Vítěz a jeho tým - zleva: Lukáš Bárta, Jakub Otava, Machmud Muradov, Andrzej Koscielski a Petr Kníže.

„Carlos je velmi dobrý hlavně na zemi, ale přípravu pojedeme pořád stejnou,“ je si Uzbek vědom rivalových kvalit. Brazilec totiž z deseti kariérních vítězství hned osm ukončil škrcením nebo pákou.

Muradov tak bude muset těžit hlavně z dobrého pohybu, což by mu mělo svědčit. Pokud se Machovi podaří udržet duel v postoji, bude mít nejspíš nad soupeřem navrch. Ve prospěch Uzbeka by mohla hrát také momentální pohoda, zatímco tahá šňůru třinácti vítězství, Antonio Carlos Jr. má za sebou dvě prohry v řadě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud