Marek Stodůlka
10. dubna 2021 • 12:55

UFC: Vettori vs. Holland. Odpočinek je pro důchodce, říká bleskový náhradník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm zápasů za dvanáct měsíců. Pro většinu bojovníků nemyslitelná čísla, Kevin Holland však přeskakuje z přípravy do přípravy. Poté, co Darren Till vypadl z hlavního střetu turnaje UFC on ABC 2 v Las Vegas kvůli zranění, Holland se okamžitě nabídl jako náhradník pro Marvina Vettoriho. Z duelu o evropskou jedničku střední váhy sešlo, i tak se ale vítěz může v sobotu večer posunout do první pětky žebříčku.



UFC on ABC 2 ONLINE: Vettori vs. Holland a všechny další zápasy sledujte zde »

Naposledy zápasil před třemi týdny. A nejednalo se o bleskovou záležitost, s Derekem Brunsonem strávil v kleci dvacet pět minut. Přesto se Kevin Holland okamžitě chytil příležitosti, když přišla možnost bojovat znovu. Marvinu Vettorimu totiž odpadl soupeř. „Sedím tu už pár hodin a přemýšlím, jak to napsat. Hledám slova, abych popsal, jak se cítím. ZLOMIL JSEM SI KLÍČNÍ KOST!“ oznámil koncem března Darren Till odstoupení z duelu.

„Dozvěděl jsem se o tom zápase na poslední chvíli. Byl jsem ve sprše, když mi to nabídli,“ popisoval Holland průběh vyjednávání pro Sky Sports. „Vrátil jsem se do sprchy, a když jsem vylezl, zápas byl oznámený. Je to moje práce, moje kariéra. Potřebují záskok, tak zaskočím.“

Dá se pochopit, že Američan absolvoval několik bitev v krátkém časovém sledu, povětšinou totiž vyhrával a navíc docela rychle. Naposledy s Brunsonem se ale pět kol trápil a prohrál jasně na body. I proto se ho zástupci organizace ptali, zda nepotřebuje čas na odpočinek. „Odpočinek? Ne. Ten je pro lidi v důchodu. Jsem tady, abych zápasil,“ reagoval Holland. „Jsem mladý, zdravý, plný motivace a odhodlání.“

Bojovník, který se měl utkat také s Machmudem Muradovem, než se Uzbek nakazil koronavirem, bude ale muset změnit strategii. Brunson jej totiž naposledy celý zápas dokázal strhávat na zem, kontrolovat a zasypávat údery.

A to je přesně to, v čem je Vettori nejsilnější. 27letý Ital táhne řadu čtyř výher a posledním, kdo ho v UFC dokázal porazit, byl současný šampion Israel Adesanya. Vettori tak plánuje nejsladší možnou odvetu, připravit v budoucnu Nigerijce o titul.

KARLOS SHOW: Sparťana bych nezvládl, Poborský mě nas*al, soptil Novotný
Video se připravuje ...

Vémola deklasoval Ďatelinku a těší se na odměnu: Nemůžu se dočkat smažáku, hlásí Terminátor
Video se připravuje ...

Pavel Novotný: Moje největší úchylka je Slavia. A kdy se za sebe nejvíce styděl?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud