17. března 2019 • 10:26

Dominantní Muradov zničil Gonzaleze, na XFN v Brně zářil i Šolc

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za poslední měsíc museli dvakrát měnit hlavní zápas večera. Z XFN nejdřív odešla největší hvězda Karlos Vémola. Ten přešel do konkurenční organizace a jeho původní soupeř Martin Šolc se tak v jednom z hlavních zápasů střetl s Polákem Mateuszem Ostrowskim. V hlavním zápase večera pak Slováka Ľudovíta Kleina nahradil Uzbek Machmud Muradov, který jasně dominantním výkonem porazil Švéda Diega Gonzaleze.



Stejný čas, 160 kilometrů rozdíl. V sobotu večer se najednou uskutečnily dva galavečery MMA a zatímco v Ostravě válčili zápasníci v rámci akce OKTAGON 11, v Brně se konalo XFN 17. Hlavním tahákem večera se stal známý bojovník Machmud Muradov, který si hravě poradil se švédským soupeřem.

Muradov všechny soupeřovy pokusy o útok lehce vykryl a následně zaútočil. Konec mohl být už v prvním kole, těsně v závěru totiž inkasoval Švéd jak naskočené koleno, tak tvrdou kombinaci úderů. Ukázal však, že je odolnější, než si soupeř myslí a ustál to.

SESTŘIH XFN 17: Muradov - Gonzalez. Uzbek soupeře ničil od začátká
Video se připravuje ...

Ani v dalších dvou kolech ho Muradov nijak zvlášť nešetřil, přesto Gonzalez zápas nevzdal a bojoval dál. Uzbek si vyzkoušel osvědčené kousky, jeho naskočené koleno našlo cíl hned několikrát, s odolným Švédem to však nezamávalo. Zápas tak museli ohodnotit rozhodčí, kteří dle očekávání za vítěze označili Muradova. Ten svým výkonem nikoho na pochybách nenechal.

Ke svému zápasu se postavil i Martin Šolc. Veterán MMA se měl původně střetnout s Karlosem Vémolou, ten však pár týdnů před plánovaným zápasem v XFN skončil a přestoupil do OKTAGONU. Na zápas však Šolc netrénoval zbytečně, organizátoři mu zvládli sehnat náhradu.

SESTŘIH XFN 17: Šolc - Ostrowski. Veterán MMA vyhrál na body, i když z něj tekla krev
Video se připravuje ...

Šolc mohl zápas ukončit už ve druhém kole, tvrdými low kicky totiž způsobil soupeři nemalé problémy. Ve třetím kole to však byl Ostrowski, kdo nabral druhý dech a svému protivníkovi dokonce jedním z loktů roztrhl obočí. Zakrvavený a bitý Šolc si z toho však nic nedělal. První dvě kola totiž jasně vyhrál, což stejně viděli i rozhodčí. Právě ti nakonec zápas ohodnotili výhrou pro Šolce na body. „Nahoře byl silnější, to je ale všechno,“ měl jasno český zápasník.

Před nimi se představil i Vasil Ducár, který měl stejně jako Šolc na poslední chvíli jiného soupeře. Tím se nakonec stal Denis Vygovsky. Ukrajinec byl od první chvíle aktivnější a nakonec to byl právě on, kdo se v prvním kole radoval z výhry na škrcení.

Před nimi se uskutečnil ještě zápas žen. Tvrdou bitvu nakonec lépe zvládla zápasnice se zkušeností z organizace Bellator Petra Částková, ta v prvním kole porazila technickým KO Ukrajinku Vladenu Yavorskayovou. Na škrcení pak ve druhém kole porazil Ivan Vulchin z Ukrajiny Tomáše Fialu a Jakub Bahník si na body poradil s Matoušem Kohoutem.

XFN 17 v Brně

VASIL DUCÁR (3-1) vs. Denis Vygovsky (7-5), Ukrajina, vítěz Vygovsky, v 1. kole na škrcení

Petra Částková (3-3) vs. Vladena Yavorskaya (4-3), Ukrajina, vítěz Částková, v 1. kole TKO

Tomáš Fiala (3-1) vs. Ivan Vulchin (5-3), Ukrajina, vítěz Vulchin, ve 2. kole na škrcení

Matouš Kohout (2-1) vs. Jakub Bahník (2-3) , vítěz Bahník, na body

Polský zápasník Pavel Brandys (vpravo) musel poblahopřát Karlosi Vémolovi k zaslouženému vítězství
Polský zápasník Pavel Brandys (vpravo) musel poblahopřát Karlosi Vémolovi k zaslouženému vítězství

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud