Marián Šustr
2. června 2023 • 18:20

Brichta na největší MMA show v Evropě. Nejsilnější muž světa se vrací

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned tři titulové bitvy na evropském turnaji roku. Varšava bude už v sobotu 3. června hostit KSW 83: Colosseum 2, na který zavítá přes čtyřicet pět tisíc fanoušků. V hlavním zápase večera se proti sobě už potřetí postaví legendární Mamed Khalidov a Scott Askham. Do akce se vrátí nejsilnější muž světa Mariusz Pudzianowski. Jeden z nejvýraznějších talentů současného MMA Salahdine Parnasse zaútočí na titul lehké váhy, aby potvrdil pozici evropské jedničky. A nebude chybět ani český zástupce, Leo Brichta, který se střetne s bývalým titulovým vyzyvatelem.



Poláci se opět překonali. Organizaci KSW se podařilo poskládat nevídanou kartu, která v hlavním zápase nabídne vyvrcholení trilogie legend polského a britského MMA, Mameda Khalidova a Scotta Askhama. Když se naposledy potkali, slavil Polák zisk titulu už po šestatřiceti vteřinách prvního kola. Anglický veterán od té doby ani jednou nebojoval a teď po bezmála třech letech hlásí comeback, aby ukončil tuto rivalitu.

Ve Varšavě se rozhodnou tři titulové bitvy. Tou zdaleka nejsledovanější bude obhajoba šampiona lehké váhy Mariana Ziółkowského proti šampionovi pérové váhy Salahdinu Parnassovi. Francouz má excelentní postoj a neprůstřelnou obranu proti strhům na zem. V pětadvaceti letech se skórem sedmnácti vítězství a jediné prohry právem patří mezi nejnadějnější evropské talenty. Pokud uspěje proti domácímu Polákovi, bude nabídka od UFC bezpochyby na stole.  

Pětinásobný držitel titulu „Nejsilnější muž světa“, Mariusz Pudzianowski nastoupí proti zkušenému boxerovi Arturovi Szpilkovi, který se v ringu potkal i s takovými jmény, jako Deontay Wilder nebo Derek Chisora. Silák přezdívaný „Pudzian“ je v tomto zápase velkým favoritem i přes prohru v posledním duelu s Mamedem Khalidovem.

Česko má v Colosseu taky jedno želízko v ohni. Leo Brichta zabojuje o místo na špici žebříčku lehké váhy proti bývalému titulovému vyzyvateli Maciejovi Kazieczkovi. Oba bojovníci jsou známí pro svou schopnost ukončovat zápasy před limitem. Český bojovník se dostal k bodovému rozhodnutí pouze jednou za celou svou profesionální kariéru. Polák si po neúspěšném pokusu o zisk titulu připsal dvě vítězství technickým KO. Pro Čechy nebylo v poslední době lehké se v Polsku prosadit. Mladý Pražan se tak po prohře Filipa Macka pokusí navázat na úspěch Josefa Štummera z turnaje KSW 81.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud