Patrik Czepiec
14. října 2023 • 13:15

Po pizze peklo! Polák Brichtovi slibuje bitvu: Čechy si získám výbušností

Autor: Patrik Czepiec, maš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná největší soudobá naděje českého MMA Leo Brichta kráčí v prestižní organizaci KSW za titulovou šancí v lehké váze. Aby ji získal, potřebuje v sobotu na domácí půdě v Třinci porazit Romana Szymanského. Ostříleného borce, který pod křídly elitní polské značky nastřádal už 13 duelů a udolal například v Oktagonu dosud nepřemoženého Mateusze Legierského. Čechovi slibuje atraktivní přestřelku ve Werk Areně, kde obvykle hrají hokejoví Oceláři. „Znám se. Můžu vám garantovat, že uvidíte skvělou bitvu,“ uvedl Polák ve vyjádření pro iSport.cz.



Třicetiletý Szymanski v sobotu vstoupí do třinecké klece s bilancí 17:7. Naposledy v létě na polském národním stadionu ve Varšavě před rekordní návštěvou padnul, ale jen velmi těsně. O radost ho v odvetě připravil Valeriu Mircea, respektive bodoví rozhodčí, kteří se však na výsledku jednoznačně neshodli. Na stranu polského bijce se přiklonil jeden ze tří sudích.

Szymanski se přesto dál chce ucházet o pás. Ví, že cesta vede přes Lea Brichtu, který naopak na zmíněném varšavském galavečeru slavil. Nyní má na sociálních sítích velmi sledovaný bojovník upevnit svou pozici v titulovém závodu lehké divize KSW. Polský protivník mu na vážení nabídnul kus pizzy.

„Je skvělý. Má atraktivní styl, je dynamický, přesný, technický a jde na něm vidět velká vůle. Jako kdybych v kleci potkal mladší verzi sebe sama,“ směje se Szymanski, záhy však ve vážnějším duchu dodává, že pro něj osobně jde o velmi důležitou partii. „Když ho porazím, půjdu si pro titul.“

Poznaňský rodák má dojem, že Brichta není tak komplexní jako jeho předchozí soupeři. Věří, že Čecha udolá svým neohroženým stylem. Nebojí se v kleci rozpoutat peklo, při němž se nabízí dvojí vyústění: buď zmrazí slezskou arénu spektakulárním vítězstvím, anebo sám krutě narazí.

„Jasně, že do klece vstoupím s určitou strategií, ale znám se. Nakonec půjdu jen pro zápas večera, který se samozřejmě chystám vyhrát. Můžu vám garantovat, že uvidíte skvělou bitvu,“ slibuje Szymanski.

Neobává se ani dosud nepoznané české půdy. „Na polských fanoušcích mi hrozně vadí, jak bučí na zahraniční bojovníky. Pozbývá to sportovního ducha a respektu. Přijde mi, že Češi jsou zvyklí fandit dobrým přestřelkám. Jasně, více budou podporovat Lea, ale až uvidí můj výbušný styl, také si získám ovace,“ domnívá se.

S Brichtou se potká v rámci hlavního předzápasu třinecké karty. Vrchol večera pak obstará domácí těžkotonážník Michal Martínek, který si rovněž může říct o titulovou nabídku. Celkem na akci figuruje šest zástupců tuzemské bojové scény.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud