Ivo Pospíšil
15. října 2020 • 21:06

Chránil jsem se. Hvězdný Rossi nechápe, kde se nakazil koronavirem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chránil se dle nejlepšího vědomí. Přesto víkendová GP Aragonie proběhne bez něj. Italský šampion Valentino Rossi onemocněl koronavirem, ve čtvrtek neprošel zdravotními testy a již je doma v Itálii na léčení. „Jsem zklamaný a naštvaný,“ uvedl s tím, že se jinak držel všech pokynů bezpečnostního protokolu. V ohrožení je pak i jeho účast v GP Teruelu příští týden.



Když se Itálie na jaře zmítala v koronavirové pandemii, on se snažil pomoci finančními částkami a rovněž na dálku podpořil i 102letou stařenku Italicu Grondanaovou, která zákeřnou nemoc porazila.

„Jste skutečná bojovnice. Mnohem silnější než já,“ vzkázal ji tehdy Valentino Rossi po telefonu.

Teď však bohužel nebezpečná choroba zaskočila i jeho.

Pár dní po GP Francie a zároveň těsně před víkendovou GP Aragonie.

„Když jsem se ráno probudilm necítil jsem se dobře. Bolely mě svaly a měl jsem menší teplotu. Ihned jsem proto zavolal doktora, který mi udělal dva testy. Rychlý PCR test dopadl negativně, stejně jako ten, který jsem si nechal dělat v úterý… nicméně druhý test, z něhož jsem dostal výsledky v 16 hodin odpoledne, už byl bohužel pozitivní,“ napsal Rossi ve svém prohlášení.

Ač před pár týdny italská legenda potvrdila další setrvání v MotoGP a pro příští rok podepsala smlouvu se satelitním týmem Yamaha, neprožívá vůbec ideální rok. Při absenci zraněného Marka Márqueze mu v MS patří až třinácté místo a poslední tři závody v řadě nedokončil.

Ve středu absolvoval ještě podle informací Crash.net doma v Tavulii trénink, o den později se však již přestal cítit zdravotně v pořádku. Vedle víkendové GP Aragonie tak s největší pravděpodobností vynechá i GP Teruelu příští týden.

„Chci uvažovat optimisticky, ale zřejmě vynechám i ten další závod. Jsem zklamaný a naštvaný, protože jsem zcela dodržoval bezpečnostní protokol a v úterý jsem měl ještě negativní test. Od příjezdu z Le Mans jsem se navíc chránil, jak to šlo. Nicméně se už stalo a a nedá se nic dělat. Budu dál postupovat podle instrukcí lékařů a věřím, že se brzy začnu cítit zase dobře,“ dodal Rossi.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud