6. října 2010 • 15:00

Stále je o co hrát, věří čeští volejbalisté

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou porážkách se chtějí volejbalisté vrátit na mistrovství světa na vítěznou vlnu. Poslední místo ve čtvrtfinálové skupině R po prohrách s Brazílií a Německem je odsoudilo k boji o 9. až 12. místo a Češi chtějí být devátí.



"Dalším naším cílem je deváté místo," řekl blokař Jakub Veselý Radiožurnálu po úterní prohře s Německem 0:3.

"Je pořád o co hrát. Je rozdíl být devátí a dvanáctí," dodal kapitán Ondřej Hudeček.

Svěřenci trenéra Jana Svobody mají jisté, že zaznamenají na šampionátu nejlepší výsledek samostatného českého týmu. Mezi elitní dvanáctku se volejbalisté po rozdělení Československa nikdy nedostali.

Tým od začátku turnaje v Itálii zářil. Nejdříve sice prohrál v tie-breaku s Francií, ale pak čtyřikrát zvítězil, když mimo jiné zdolal silné Bulhary a Američany, olympijské vítěze z Pekingu.

Sen o medaili se rozplynul poté, co hráči nevydrželi vysoké tempo s obhájci titulu Brazilci a následně prohráli i s Německem."Teď máme dva dny volna a pak půjdeme dál," burcoval Hudeček.

"Doufáme, že se dáme dohromady, a to hlavně fyzicky a že deváté místo získáme," přidal se Veselý a stejně hovořil Petr Zapletal: "Snad se vrátíme do formy, kterou jsme měli v prvních dvou skupinách."Prvním soupeřem v pavouku o 9. až 12. místo bude v pátek třetí tým ze čtvrtfinálové skupiny O a pravděpodobně půjde o Francii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud