25. ledna 2020 • 16:19

Skvělá Davidová ovládla svůj úsek, smíšená štafeta doběhla v Pokljuce šestá

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České biatlonové trápení v Pokljuce aspoň částečně zmírnila smíšená štafeta. Čtveřice Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková skončila na šestém místě. Vyhrála Francie před Norskem a Německem. V české kombinéze zazářila Markéta Davidová, která ovládla třetí úsek a napravila tak zaváhání Michala Krčmáře, který jako jediný z kvarteta musel na trestné kolo. 



Právě klasický mix 13. února program MS v Anterselvě zahájí a česká čtveřice výrazně vylepšila 11. místo z listopadové štafety v Östersundu. Tam začínaly ženy, dnes absolvovali první polovinu závodu muži.

Moravec závod dobře rozběhl, udržel se v popředí a s jedním dobíjením předával na šestém místě. Krčmářovi však na stojce náboje nestačily a po trestném kole se propadl na devátou příčku. Davidová tým podržela čistou střelbou i rychlým během, odstup na medaile však byl půl minuty.

Puskarčíková, jež prodělala nedávno virózu, klesla z páté příčky na šestou za švédskou finišmanku Elisabeth Högbergovou, nicméně vrátila trochu radosti do české reprezentace. Předchozí starty totiž biatlonistům nevyšly. Generálkou před MS v Anterselvě budou nedělní závody s hromadným startem.

„Ondra to výborně rozjel, i když mu na konci docházely síly a měl drobnou kolizi. Bimbo bohužel na stojce pospíchal až moc a nebyl schopen dostřelit poslední ránu. Makula - pochvala, odvedla velký kus práce. Eva na tom není zatím běžecky optimálně po viróze, ale střelecky super,“ uvedl kouč Zdeněk Vítek pro Českou televizi.

O triumf Francie se postarali Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Justine Braisazová a Julia Simonová. Navázali na předchozí vítězství krajanů Anais Bescondové a Emiliena Jacquelina ve štafetě dvojic. Michal Šlesingr a Jessica Jislová zaostali v běhu, devětkrát chybovali a skončili sedmnáctí.

Závody SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):

Smíšená štafeta:

1. Francie (Fillon Maillet, Desthieux, Braisazová, Simonová) 1:17:53,3 (0+8), 2. Norsko (T. Bö, J.T. Bö, Solemdalová, Tandrevoldová) -40,6 (0+4), 3. Německo (Horn, Kühn, Hettichová, Hinzová) -1:01,4 (0+5), 4. Rusko -1:24,8 (0+7), 5. Švédsko -1:34,1 (0+6), 6. ČR (Moravec, Krčmář, Davidová, Kristejn Puskarčíková) -1:49,8 (1+5).

Smíšená štafeta dvojic:

1. Bescondová, Jacquelin (Fr.) 38:33,1 (0 trest. okruhů + 5 dobíjení), 2. Ojaová, Zahkna (Est.) -5,9 (0+3), 3. Hauserová, Eder (Rak.) -12,1 (0+6), 4. Lunderová, Gow (Kan.) -16,0 (0+6), 5. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -28,8 (1+4), 6. Cadurischová, Wiestner (Švýc.) -40,7 (0+7), ...17. Jislová, Šlesingr (ČR) -2:11,7 (0+9).  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud