29. prosince 2009 • 14:22

Vonnová jela slalom s dlahou na zápěstí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká lyžařka Lindsey Vonnová se i přes pondělní zranění zápěstí postavila na start slalomu Světového poháru v Lienzu. Jízdu absolvovala s bolestmi, které musela tišit prášky. Zápěstí měla zpevněné dlahou a hůlku přivázanou páskou k levé ruce. V pondělním obřím slalomu Vonnová upadla na ruku a v zápěstí má krevní otok a několik vlasových zlomenin.



Nadále vedoucí žena Světového poháru Vonnová skončila ve slalomu osmnáctá a po něm si naplánovala návštěvu specialisty Christiana Finka. Ten jí už operoval jiné zranění ruky v únoru letošního roku.

Tehdy si pořezala na mistrovství světa palec o rozbitou lahev šampaňského a zbytek sezony absolvovala rovněž se speciální dlahou. "Je to jako pokračování mistrovství světa. Teď mě ruka ale bolí víc než tenkrát ten palec," řekla Američanka.

Vonnová se rozhodla startovat až ráno před závodem, kdy si byla obhlédnout sjezdovku. "Nebylo to tak jednoduché, ale řekla jsem si: 'Dobře, s pomocí prášků to zvládnu'. Při jízdě jsem nemohla potlačit bolest, a tak mi nezbylo než jen bojovat. Vůbec jsem nemyslela na to, že bych mohla znovu spadnout, soustředím se vždy jen na jízdu," prohlásila dvojnásobná vítězka celkové klasifikace Světového poháru.

Další závod čeká Vonnovou 3. ledna v Záhřebu. "Do té doby si chci dát přestávku a uvidím, jak se to bude hojit. Pokud to bude vypadat jako dnes, tak pojedu znovu," naznačila Vonnová, že nechce přijít o žádnou možnost přípravy na olympijské hry ve Vancouveru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud