13. listopadu 2015 • 04:59

Varianty, jak nastoupí Češky. Kdo začne finále s Šarapovovou?

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okolo poledne bude jasno. Do té doby se ale nad složením českého fedcupového týmu drží deka. Český kapitán Petr Pála dva dny před víkendovým finále s Ruskem stále váhal, jaké hráčky vypustit do sobotních dvouher. Za stálou dvojicí Petra Kvitová, Lucie Šafářová totiž číhá mladá střelkyně Karolína Plíšková. 



Plíšková se od ledna zařadí do elitní desítky světového žebříčku, kde už jsou Petra Kvitová i Lucie Šafářová . „Věřím tomu, že takový výběr je naše zbraň,“ řekl český kapitán Petr Pála k možnosti využít tři skvělé hráčky.

Ve čtvrtek po odpoledním tréninku v O2 areně Pála neskrýval, že má pořádně zamotanou hlavu. V předchozích finále byla nominace do dvouher jasnou záležitostí, s výraznou formou Karolíny Plíškové ale Pálovi přibyla v sestavě zajímavá varianta.

Musí přihlížet i ke zdravotnímu stavu. Plíšková měla minulý týden na turnaji Elite Trophy zatejpované rameno, Šafářová v Praze trénovala se zavázaným zápěstím. "Zdravotně jsou na tom holky středně. Už to bylo lepší, někdy horší," řekl Pála "Když se podíváte na zápasy na závěr sezony, jsou bolístky časté. Všude tenistkám vyčuhují tejpy a zavázaná stehna. To jsou prostě věci, které k tomu patří."

Kvitová o hekání Šarapovové: Tak nepříjemné mi to nepřijde
Video se připravuje ...

Nicméně ani jediným konkrétním slůvkem nechtěl naznačit, komu dá důvěru do prvního dne boje s Ruskem. „Máme hodně možností, chceme si o tom ještě popovídat s doktory a dalšími členy týmu. Je třeba se rozhodnout správně, aby ty hráčky, které půjdou na kurt, na tom byly co nejlépe,“ řekl Pála.

Tak jako je několik variant do dvouher na české straně, není jasná ani sestava Rusek. Jedničkou by měla být Maria Šarapovová a dvojkou Anastasia Pavljučenkovová, která nejspíše dostane přednost před Jekatěrinou Makarovovou. "Trochu mi přišlo, že Pavljučenkovová hrála víc," stihl vysledovat Pála.

 V jakém složení může jít český tým do sobotních dvouher s Ruskem?

Petra Kvitová a Lucie Šafářová

Hlavní tváře českého týmu, světové hráčky číslo šest a devět. Obě už mají na pažbě tři fedcupové tituly, před domácím publikem touží přidat další. Umí zahrát proti ruské jedničce Marii Šarapovové, kterou naposledy porazily. Jde o nejpravděpodobnější variantu, pokud budou obě zdravotně v pořádku, nejspíš dostanou důvěru. Nicméně Lucii Šafářovou na podzim přibrzdila nemoc, sama přiznala, že ještě není úplně stoprocentní…

Petra Kvitová a Karolína Plíšková

Za této situace by šla Karolína Plíšková do duelu s Marií Šarapovovou. Česká mladice s ruskou jedničkou doteď nehrála, šlo by o velkou premiéru. Její tvrdá, agresivní hra vyšperkovaná množstvím es by na světovou čtyřku mohla platit. „Odehrála nejlepší sezonu v životě, spousty zápasů vyhrála, pětkrát se dostala do finále,“ ocenil 23letou dračici kapitán Pála.

Lucie Šafářová a Karolína Plíšková    

Vynechat v úvodní den českou jedničku? To nezní příliš pravděpodobně. Nicméně ani takovou variantu kapitán Pála ve čtvrtek nevyloučil. „Opravdu zatím není zatím nic jasného,“ zdůraznil. Karolína Plíšková by si jako hráčka číslo dvě v sobotu rovněž zkusila souboj s hvězdou Šarapovovou, Lucie Šafářová by v takovém případě šla do víkendu jako lídr českého týmu.

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud