21. dubna 2021 • 23:13

Plíšková i Kvitová se ve Stuttgartu nadřely, český duel ovládla Vondroušová

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu Petra Kvitová si ve Stuttgartu po boji poradila 6:3, 3:6, 6:3 s řeckou tenistkou Mariou Sakkariovou a postoupila do čtvrtfinále. V prvním kole dnes díky vítězství 7:5, 3:6 a 6:3 nad Němkou Tamarou Korpatschovou uspěla i turnajová šestka Karolína Plíšková. Uspěla také Markéta Vondroušová, která v českém duelu zdolala Marii Bouzkovou 6:1 a 7:6.



Kvitová narazila na Sakkariovou popáté v kariéře a počtvrté se rozhodovalo až ve třetím setu. Rozhodující sada vyšla lépe sedmé nasazené Češce, která sice ztratila vedení 3:1, ale nakonec po dvou a půl hodinách vyhrála.

O postup do semifinále si jednatřicetiletá Kvitová zahraje s vítězkou zápasu mezi domácí Angelique Kerberovou a turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, proti které už letos nastoupila v Miami a prohrála ve třech setech.

Plíšková začala zápas s Korpatschovou, až 137. hráčkou žebříčky WTA, která se do pavouku dostala až jako náhradnice, špatně a prohrávala 0:3. Od stavu 2:5 ale získala pět her v řadě a první sadu vyhrála. Ve druhé šla jako první do brejku, ale o set po chybách přišla. V rozhodujícím dějství si vypracovala náskok 5:1 a zápas ukončila až o tři hry později.

„Bylo to delší, než jsem očekávala, ale byl to první zápas na antuce. Chvilku trvalo, než jsem získala rytmus. Každá výhra je důležitá, i když jsem nehrála nejlépe, tak zvedne sebevědomí a doufám, že se do dalšího kola zlepším,“ řekla stuttgartská šampionka z roku 2018.

Další soupeřkou Plíškové, kterou trápilo v přípravě na antukovou sezonu zápěstí, bude Lotyška Jelena Ostapenková. Se šampionkou Roland Garros z roku 2017 má vyrovnanou bilanci 3:3, poslední dva vzájemné zápasy prohrála. V roce 2018 Ostapenkovou ve Stuttgartu ve čtvrtfinále ve třech setech udolala.

Vondroušová získala první set jasně, ale ve druhém musela bojovat. Za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly při podání Bouzkové a vzápětí přišla o servis. Vynutila si ale tie-break, v kterém vedla 6:4 a nakonec proměnila svůj pátý mečbol.

„První set jsem hrála moc dobře, moc nechybovala a nedala jí šanci. Ve druhém to bylo těžší, odehrála skvělý set, mohlo být na obě stany a jsem ráda, že jsem uhrála dobře tie-break. Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech, ale byl to s Maruškou těžký zápas,“ řekla Vondroušová v nahrávce pro média, jelikož online konference se z technických důvodů nekonala. „Povedlo se mi pár kraťasů, dobře jsem podávala a držela míč ve výměnách.“

V boji o čtvrtfinále se Vondroušová utká s druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska, kterou v předešlých dvou vzájemných zápasech v roce 2019 po boji porazila. „Tady to bude jiný. Půjdu si to užít a odehrát co nejlepší zápas,“ řekla jednadvacetiletá sokolovská rodačka.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 456 073 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Korpatschová (Něm.) 7:5, 3:6, 6:3,
Vondroušová - Bouzková (obě ČR) 6:1, 7:6 (8:6),
Ostapenková (Lot.) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 7:5,
Kerberová (Něm.) - Gorgodzeová (Gruz.) 6:2, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (7-ČR)
- Sakkariová (Řec.) 6:3, 3:6, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud