11. února 2010 • 16:54

Šafářová porazila Schiavoneovou a je ve třetím kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová ve 2. kole turnaje v Paříži porazila nasazenou čtyřku Italku Francescu Schiavoneovou 7:5 a 6:2. Přehrála tak možnou soupeřku dubnového semifinále Fed Cupu, v němž česká reprezentace změří síly právě s Itálií. Zároveň vyrovnala vzájemnou bilanci zápasů se Schiavoneovou na 2:2.



Před turnajem sice Šafářová čekala na vítězství přes měsíc, v Paříži však dokazuje, proč je českou jedničkou. V souboji s 18. hráčkou světa téměř nechybovala a favorizovanou soupeřku dostávala stále pod větší tlak.

To se potvrdilo v závěru první sady, kdy Šafářová sebrala Italce klíčové podání a vyhrála 7:5. V druhé sadě na kurtu již dominovala a bez větších problémů postoupila do čtvrtfinále, kde narazí na turnajovou šestku Izraelku Šahar Peerovou.

"Chtěla jsem hrát co nejagresivněji, aby musela Francesca co nejvíce běhat. A vyplatilo se," uvedla Šafářová po zápase v rozhovoru pro Eurosport.

"Poslední týdny mě trápily zdravotní problémy. Teď už se ale cítím velmi dobře, což se projevuje i na mé hru. Snad to vydrží," dodala česká reprezentantka, kterou trápila minulý týden horečka a poté prohrála svůj sobotní duel ve Fed Cupu s Annou-Lenou Grönefeldovou.

Dvouhra - 2. kolo:

Šafářová (ČR) - Schiavoneová (4-It.) 7:5, 6:2,
Peerová (6-Izr.) - Špremová (Chor.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:

Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Dekmeijereová, Grandinová (Lot./JAR) 6:4, 3:6, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud