28. srpna 2013 • 18:15

Nová éra: Česká stáj Buggyra připravuje speciál pro Dakar!

Autor: jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Jejich motory Gyrtech v nejslavnější dálkové soutěži obstály, teď staví celý závodní speciál. Česká stáj Buggyra se spojila s Tatrou a společně připravují konkurenceschopný kamión. Ten se oficiálně představí během tohoto závodního víkendu tahačů v Mostě.



K podepsání oboustranné dohody došlo teprve minulý týden. Nejúspěšnější česká stáj v evropském šampionátu tahačů spojila síly s tradiční značkou Tatra. A už v sobotu v Mostě odkryje prototyp závodního speciálu TATRA 815 - BUGGYRA (FAT BOY).

Nový prototyp, který staví česká stáj Buggyra společně s Tatrou.Foto Buggyra

Vedle stroje, na kterém bude aktuálně nejlepší Čech Martin Kolomý obhajovat pátou pozici z posledního ročníku Dakaru, chystá tak Buggyra ve spojení s Tatrou stavbu druhého prototypu. Ten bude v nastávajícím ročníku sloužit k výhradně testovacím účelům. „Nemá cenu zastírat, že nás Dakar láká. Také v závodech rallye máme co nabídnout a věříme, že se nejedná pouze o práci na agregátech,“ tvrdil Robin Dolejš, technický ředitel Buggyry.

 David Vršecký z Buggyry bude bojovat o víkendu na domácím závodě v Mostě. Kromě okruhů se však roudnická stáj v příštím roce ukáže na Dakarské rallye. „Je to dlouhodobý projekt, během kterého chceme prezentovat špičkovou technologickou vyspělost dvou silných českých značek světového formátu. Čeká nás hodně práce. Pro nás je to ale začátek nové éry,“ dodal Jan Kalivoda, sportovní ředitel českého týmu.

VIDEO ze závodu tahačů z rakouského Red Bull Ringu


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud