4. srpna 2017 • 09:48

Soupeři pro Slavii a Plzeň: Přijede Celtic? Hrozí také Šeriff Tiraspol

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia zvládla velké nervy na půdě BATE Borisov a už se může těšit na los 4. předkola Ligy mistrů, kam svěřenci Jaroslava Šilhavého postoupili. Slávisté budou v losování od 12:00 nenasazení a dostanou jednoho z pěti nasazených soupeřů. Těmi jsou Olympiakos, Celtic, Kodaň, APOEL a Maribor. Také Plzeň se od 13:00 dozví, s kým bude bojovat o postup do základní skupiny Evropské ligy.



Fotbalisté Slavie prohráli na hřišti Borisovu 1:2, přesto díky domácí výhře 1:0 postoupili do 4. předkola Ligy mistrů. Tím si zajistili nejen boj o velký sen, ale také podzim v Evropě. I kdyby v play off neuspěli, budou totiž hrát Evropskou ligu.

Díky postupu má už teď Slavia jistotu minimálně 150 milionů korun. Teď ale chce samozřejmě víc. V dalším předkole ji nicméně nečeká nic snadného, i proto, že je v losování nenasazená. Na druhou stranu, určitě nepůjde o nehratelné souboje.

Největším jménem v osudí bude skotský Celtic, se kterým si to Slavia rozdala už v přípravě a remizovala 0:0. Velice silnými soupeři by byly určitě řecký Olympiakos či dánská Kodaň. Dále může Slavia narazit na kyperský APOEL či slovinský Maribor.

LIGA MISTRŮ
Nasazené týmy Nenasazené týmy
Olympiakos Pireus Karabach
Celtic Glasgow Astana
FC Kodaň Rijeka
APOEL FC Hapoel Beerševa
Maribor Slavia Praha

Po Lize mistrů se bude losovat i 4. předkolo Evropské ligy. Plzeň, která do ní přešla po vypadnutí ve 3. předkole Ligy mistrů, je mezi 22 nasazenými. Ve čtvrtém koši může narazit na Šeriff Tiraspol, který patří mezi pravidelné pohárové účastníky, cestovat může také do Nizozemska (Utrecht) či Maďarska (Videoton).

EVROPSKÁ LIGA
Nasazené týmy Nenasazené týmy
Partizan Bělehrad Videoton
Marseille Šeriff Tiraspol
PAOK Soluň AEK Larnaka
Legia Varšava Utrecht
Viktoria Plzeň Domžale
Zenit Petrohrad Östersund

 

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud