Jan Malý
21. září 2017 • 10:07

Zase Stoch! Po půli probral Slavii. Chvály se dočkal také Altintop

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasná záležitost? Podle výsledku ano. Ovšem třetí kolo MOL Cupu proti druholigovému Třinci pro Slavii zase takovou selankou nebylo. Tedy v prvním poločase, po němž „sešívaní“ prohrávali 0:1. Po přestávce už červenobílí pod vedením skvělého záložníka Miroslava Stocha dali do pohybu svůj válec a přežehlili Třinec 5:1. Končili v exhibičním rytmu. Velký podíl na tom měl Miroslav Stoch, v zápase se v pozitivním světle po delší době ukázala i další hvězdná posila Halil Altintop.



Během druhé půle se z ochozů několikrát linulo jméno Miroslava Stocha, který pak šel i do kotle dirigovat děkovačku. Oprávněně, slovenský záložník hrál báječně a symbolizoval proměnu Slavie mezi prvním a druhým poločasem ve třetím kole MOL Cupu proti Třinci. Červenobílí v domácím poháru postoupili dál po výhře 5:1.

Stoch naskočil až do druhé půle, s ním se zvedl celý tým. Energického křídelníka bylo plné hřiště. „Hlavně díky němu jsme to otočili a zlepšili hru. Hrál velmi dobře,“ uznal slávistický trenér Jaroslav Šilhavý .

Kouč červenobílých opět zamíchal se sestavou, ze základní jedenáctky z derby v ní zůstal jen krajní obránce Jan Bořil. Další červenobílí hrdinové, kteří se postarali o slastné skolení Sparty, seděli buď na lavičce, nebo na tribuně. Vůbec poprvé v sezoně dostal příležitost norský legionář Per-Egil Flo, hráli i například málo vytížení oficiální kapitán týmu Jiří Bílek či Muris Mešanovič.

V prvním poločase byl domácí favorit zabrzděný. Vedení Slavii mohl dvakrát vystřelit Tomáš Necid , ale nejprve trefi l z malého vápna obránce, pak proti němu výtečně zasáhl gólman Lukáš Paleček, jenž v první půli ukazoval, proč má zatím nejvíc – čtyři – čistých kont z druholigových brankářů.

Se slabší produktivitou se červenobílí potýkají od začátku sezony, v defenzivě bývají precizní. Jenže v poslední minutě první půle bránící slávisté nechali při rohovém kopu úplně volného Petra Hoška, který hlavou otevřel skóre. Kouč Šilhavý proto musel své mužstvo v kabině probrat. „Je důležité, že si moje slova vzali k srdci. Druhý poločas to bylo znát,“ poznamenal slávistický trenér. Strach z blamáže neměl. „To ne, ale určitá obava byla,“ přiznal Šilhavý.

Slavia pak ihned začala týrat Palečka v brance za prořídlou Tribunou Sever. Už čtyři minuty po pauze se hezky trefil Halil Altintop. „Chodil si pro míče, byl silný na balonu a nakonec obrat odstartoval prvním gólem,“ chválil Šilhavý dosud kritizovanou slavnou akvizici z bundesligy.

Dál to šlo rychle, za dalších jedenáct minut už měli domácí dvougólové vedení. Nejprve míč do brány procpal Michal Frydrych, v 60. minutě využil brejk Jan Sýkora po úžasné přihrávce Stocha. V poslední dvacetiminutovce odčinil svá střelecká zaváhání v první půli Necid, třineckého gólmana propálil přesnou ranou z dvaceti metrů a v poslední minutě pak hlavičkoval do sítě z brankové čáry.

„Jsme rádi, že jsme to zvládli, i když jsme první poločas prospali, chyběl tam pohyb, větší invence a nasazení. Těší mě, že ve druhém poločase jsme za to hned vzali a proměňovali šance. S druhým poločasem jsme spokojení,“ konstatoval Šilhavý.

Radost však neměl ze dvou zraněných hráčů. Mešanovič odstoupil už po půlhodině hry, Jakub Hromada nuceně střídal o poločase. „To jsou kaňky. Jsem zvědavý na vyšetření. Doufám, že se nepotvrdí špatné předpovědi,“ přál si slávistický kouč.

Šilhavý po Třinci: Příchod Stocha nás nakopl. Chválil i Altintopa
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud