28. února 2018 • 14:20

Rosický: Letní nákupy Sparty? Špatné investice, zlepšení může trvat roky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První polovinu sezony prožil jako hráč, tu druhou načal Tomáš Rosický jako člen sparťanského managementu. Letní úřadování Letenských na přestupovém trhu se mu však s odstupem času nezamlouvá. Stamiliony za Ben Chaima, Kayu, Mandjecka a spol. byly podle něho špatné investice. „Pohled na tabulku a ztráta 15 bodů na Plzeň jasně dokazuje, že letní investice nebyly správné,“ řekl Rosický v rozhovoru pro DVTV.



Jedenáct nových hráčů, utracená částka atakující 300 milionů korun a 5. místo v lize. Revoluce, pro kterou se Sparta před aktuální sezonou rozhodla, zatím nekoresponduje s tím, co si od ní na Letné slibovali.

Překopat celý kádr? Podle současného člena sparťanského vedení, na podzim ještě hráče, velmi necitlivý krok, ze kterého se Pražané mohou dávat dohromady třeba i dva roky.

„Přerod, který se v klubu stál, byl obrovský zásah. Mužstvo si nesedlo, někteří hráči, kteří v létě přišli, už ve Spartě dnes ani nejsou, což je signálem toho, že se to opravdu nepovedlo,“ uvedla pravá ruka sportovního ředitele Zdeňka Ščasného.

S ním má na starosti jak přestupy, tak i hodnocení práce trenéra Andrey Stramaccioniho, jemuž se zatím nepovedlo Spartě vtisknout herní tvář, kterou sliboval. Ze dvou jarních zápasů s Libercem a Slováckem získal pouze čtyři body.

„Samozřejmě nejsme se současnou situací spokojeni, ale teď se s tím nedá moc dělat. Kroky, které bychom chtěli udělat do budoucna, nejsou jednoduché. V létě přišlo spoustu hráčů a ta revoluce v kádru může nějakou dobu trvat. Můj názor je, že udělat 10 až 11 hráčů, je strašně moc. Rok, dva může trvat, než výsledky přijdou. Nicméně v trenérových schopnostech je, aby to bylo lepší,“ myslí si Rosický .

Kromě případných posil, hry Letenských a výsledků, se Rosický angažuje i ohledně většího zapojování hráčů ze strahovské akademie, což se v posledních měsících nedařilo.

„Velké investice do hráčů upozadily návaznost na mládež. Přitom to je cesta, kterou by Sparta měla jít. Vychovávat si vlastní hráče, a když se to nepovede, tak poté případně sáhnout jinam. Ale za ten půlrok, kdy jsem ještě hrál, s námi fungoval pouze jeden hráč z mládeže, a to je strašně málo,“ poznamenal Rosický.

Tal Ben Chaim nedělá Andreovi Stramaccionimu radost...
Tal Ben Chaim nedělá Andreovi Stramaccionimu radost...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud