Jonáš Bartoš
2. května 2018 • 05:00

Objev v Plzni! 17letý Štursa pálí v juniorce, od Vrby dostane šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo se podíval na zápis ze sobotního duelu Plzně s Karvinou (2:0), určitě zpozorněl. Na domácí soupisce se objevilo nové jméno, které do té doby v kádru áčka nefigurovalo. S číslem 34 byl do utkání připravený teprve sedmnáctiletý talent Ondřej Štursa. Mladý útočník sice do důležitého zápasu nezasáhl, přesto by o něm v Doosan aréně mohlo být brzy hodně slyšet. „Dostane prostor,“ prohlásil po utkání trenér Pavel Vrba. Utkání Slavia - Plzeň sledujte v sobotu od 18:30 na iSport.cz >>



Plzeň disponuje nabitou soupiskou plnou zkušených harcovníků, kteří se v klubu podepsali pod úspěšnou éru posledních osmi let. Zdravotní komplikace řady obvyklých členů kádru (Hejda, Limberský , Kolář , Krmenčík) ale na zápas s Karvinou otevřeli prostor i pro další hráče.

Trenér Vrba do utkání nominoval mladého útočníka Ondřeje Štursu. Teprve sedmnáctiletého reprezentanta, který se začíná stále víc prosazovat. Plzeňská naděje původně měla do zápasu s Karvinou zasáhnout, jenže vzhledem k průběhu důležité bitvy, kterou Viktoria pojistila druhou brankou až v nastavení, nakonec dostali z lavičky přednost zkušenější hráči.

„Ondru jsme si vybrali na základě doporučení trenérů mládeže, v reprezentaci i v juniorské lize působí o kategorii výš, je hodně talentovaný,“ vyjádřil se o mladém talentu trenér Vrba po utkání. „V sezoně s námi občas trénoval, teď se s námi chystal každý den. Přesvědčil nás, chceme s ním počítat,“ pochválil mladého svěřence.

Při pohledu na statistiky je evidentní, že ve Štursovi dřímá velký potenciál. Rodák ze Sokolova je ročník 2000, v červnu oslaví osmnácté narozeniny. V poslední době dělá velké pokroky, v nadstavbové části nastupuje pravidelně za plzeňskou juniorku.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Karviná 2:0. Hořava rozhodl dvěma góly
Video se připravuje ...

Co je nejdůležitější, takřka neustále střílí góly. Ve čtyřech zápasech za juniorku se trefil čtyřikrát, branku rozvlnil v pondělí v Českých Budějovicích (2:2) i v předchozím kole se Slavií, kde jako střídající útočník zvyšoval na 2:0. Nejlepší zápas v juniorce odehrál v únoru proti Hradci, kde naskočil v 55. minutě a k výhře 5:1 přispěl dvěma góly.

V zápasech za juniorku se dostává do řady šancí, když nastoupí, hýří aktivitou a dělá velkou neplechu jakékoliv obraně. Patří k pravidelným střelcům v kategorii U19, také proto ho v Plzni posouvají mezi starší hráče.

Oslaví Viktoria titul v Edenu? Utkání Slavia - Plzeň sledujte na iSport.cz >>

Je možné, že ještě v této sezoně si odbude debut v první lize. Plzeň stále nemůže počítat s nejlepším střelcem Michaelem Krmečíkem, kterého trápí zdravotní problémy. Pokud se nedá dohromady na sobotní šlágr na Slavii, trenér Vrba možná vezme Štursu i na klíčový duel, ve kterém může Viktoria slavit titul.

S mladým hráčem počítá i do budoucna. „Dostane se do kádru pro letní přípravu, dáme mu prostor. Kdybychom možná dali druhý gól o trošku dřív, dostal se na hřiště už nyní. Je hodně zajímavý,“ připustil Vrba při hodnocení duelu s Karvinou.

V plzeňské šatně je Štursa suverénně nejmladší -  v současném kádru Viktorie je nejmladší útočník Tomáš Chorý, ročník narozený 1995.

Plzeň - Karviná: Rozhozenou hostující obranu podruhé v utkání potrestal Hořava 2:0!
Video se připravuje ...

Plzeň - Karviná: Průběh utkání narušil bláznivý fanoušek, který vběhl na trávník
Video se připravuje ...

Plzeň - Karviná: Proti krásné střele Hořavy neměl Le Giang nárok, domácí vedou 1:0!
Video se připravuje ...

TOP góly 26. kola: Hlinkův přímák a nechytatelný projektil Diviše
Video se připravuje ...

LIGOVÉ STŘIHY: Sparta potřebuje v obraně osobnost. I Baroš by se jí hodil
Video se připravuje ...

Řepka v TIKI-TAKA: Za mě by si to Baroš nedovolil! Jak ho uzemnil v Anglii?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud