15. října 2015 • 18:05

Takhle NE, ŠÉFE! Kuchař Ramsay vzdal Ironmana kvůli zvracení

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kuchařské náčiní na chvíli odložil stranou. Gordon Ramsay se zúčastnil posledního Ironmana na Havaji, nejtvrdšího triatlonového závodu na světě. Do cíle se však nedostal. Slavného mistra vaření postihlo zvracení způsobené extrémní dehydratací. A prestižní akci vzdal.



Ramsay nebyl na podobném vytrvalostním závodu poprvé. Kuchařský guru je dobře známý pro svou lásku k extrémním soutěžím.

Již dříve se 48letý Brit zúčastnil několika maratonů a ultra-maratonů, zvládl i několik polovičních Ironmanů a v roce 2013 dokončil i Havajského Ironmana, nejtěžší závod na světě.

I přes vynikající kondici ale Ramsay letošní akci nedokončil. Při cyklistické části byl dehydratován a několikrát se pozvracel. Ze soutěže musel odstoupit a vyhledat lékařskou pomoc.

„Během mé jízdy na kole jsem se několikrát pozvracel a nebyl schopný dojít do cíle, jelikož jsem byl dehydratován,“ popsal Ramsay problémy na svém facebookovém účtu. „Myslel jsem si, že bych se mohl prosadit při maratonu, moje tělo ale vypnulo.“

Na Havaji musí závodníci zvládnout nejdříve 3,8 km plavání, ujet přes 180 km na kole a ještě uběhnout maraton (42,195 km)! Cílové pásky se dočkají jen ti nejlepší. Tentokrát to bylo bez Ramsayho.

Televizní celebrita nezapomněla poděkovat lékařskému týmu Ironmana i havajskému policejnímu oddělení a zároveň také svým fanouškům za podporu. „Vrátím se!“ dodal Ramsay důrazně na závěr.

Před dvěma lety se kuchař, jenž se proslavil svými televizními pořady jako Pekelná kuchyně nebo MasterChef, do cíle se dostal. Zvládl to tehdy za 14 hodin, což je na amatéra skvělý výkon. Letošní vítěz Jan Frodeno z Německa vyhrál za 8 hodin a 14 minut.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud