Ilona Kolářová
2. července 2013 • 11:23

Baďurová? Janků? I manžel v tom má zmatek. Bývalá tyčkařka stále tančí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicetiletá Kateřina Janků, vicemistryně světa ve skoku o tyči, loni oslnila v show StarDance. S Janem Onderem televizními obrazovkami plula coby Baďurová. Jméno za svobodna si vyžádali pořadatelé, přece jen se pod ním coby atletka prosadila. A tak to i zůstalo, chvíli je Baďurová a chvíli zase Janků. I manžel v tom má občas zmatek.



Když bývalý výškař Tomáš Janků uháněl do porodnice pozdravit svou ženu a novorozenou dcerku Ellen, sháněl se po Kateřině Baďurové. Odbyli ho tím, že tam nikoho takového nemají. „Šel se podívat dokonce ven, jestli je v té správné nemocnici. Pak mu teprve došlo, že má hledat Kateřinu Janků,“ směje se půvabná a akční mladá žena, která je majitelkou školičky Sportík pro předškolní děti, pracuje coby šéftrenérka v Dukle Praha a k tomu stále tančí.

Stala se z ní lektorka v Tančírně manžela herečky Jitky Čvančarové Petra Čadka. „S partnerem ze StarDance Janem Onderem jsme tam vedli taneční pro dospělé. Měli jsme tam deset párů od dvaceti do padesáti let. Byli šikovní a moc je to bavilo.“

Kromě toho vystupují na plesech a společenských akcích. ,I o prázdninách nás čekají nějaká vystoupení. Na podzim, až začne taneční sezona, máme program nasmlouvaný až do listopadu,“ vypráví nadšená tanečnice, která s Onderem v Praze občas i trénuje. „Moc mě to baví, kdyby ne, utnula bych to hned po skončení StarDance,“ říká.

Lidé si je žádají na předtančení nebo naopak coby půlnoční překvapení. „Z dortu jsem ale zatím ještě nevyskakovala. K tomu se doufám nikdy nedopracuju,“ směje se Kateřina Janků, pro milovníky tance pořád Baďurová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud