2. června 2015 • 14:17

Kladno láká na vícebojařku Klučinovou, jedná s Eatonem

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní rekordmanka Eliška Klučinová bude hvězdou vícebojařského TNT Express Meetingu, který se chystá v Kladně na 12. a 13. června. Chybět naopak bude juniorský mistr světa Jiří Sýkora. Pořadatelé zato vyjednávají s manažerem světového rekordmana Ashtona Eatona, který se o víkendu odhlásil ze závodu v Götzisu kvůli zranění zad.



Eliška Klučinová se v Kladně už čtyřikrát dostala na úroveň národního rekordu a její loňský výkon 6460 bodů zůstává jejím maximem.

„Mně hodně prospívá podpora domácího publika. Na mě to má velký vliv, když cítím podporu, že mi všichni fandí. To bude ten hlavní důvod. Pro mě je důležité, když cítím, že mě lidi rádi vidí,“ vysvětluje Klučinová.

Bronzová medailistka z březnového halového mistrovství Evropy v Praze zahájila sezonu o víkendu v Götzisu druhým nejlepším výkonem kariéry 6349 bodů.

„Hlavně se mi podařilo splnit limit na mistrovství světa, což je určitě pozitivní. V životě jsem nezačala sezonu s takovým součtem. Většinou se trápím se šesti tisíci body. Určitě je to pozitivní start,“ pochvaluje si Klučinová, která bude hlavní osobností mítinku, kde se jí tradičně daří.

„Vloni udělala mítink. Jsme velice rádi, že ji letos uvidíme v nejlepší formě,“ říká ředitel mítinku Zdeněk Lubenský.

Na startovní listině naopak chybí juniorský mistr světa Jiří Sýkora, který po startu v Götzisu účast v Kladně odvolal. Nepřijede ani Jihoafričan Willem Coertzen, který v Götzisu vytvořil africký rekord 8398 bodů.

„Jirka Sýkora zjistil, že dva víceboje v relativně krátké době jsou nad jeho síly. Má bolístky. Coertzen bohužel musel změnit plány a ve startovní listině chybí,“ líčí Lubenský.

Zahraničními esy budou ukrajinští manželé Kasjanovovi. Olexej vede startovní listinu s osobním rekordem 8479 bodů. Jeho manželka Hanna je známější pod jménem Melnyčenková, pod nímž získala zlatou medaili na posledním světovém šampionátu v Moskvě.

Organizátoři dále sondují situaci kolem světového rekordmana Asthona Eatona, který se minulý týden zranil těsně před mítinkem v Götzisu.

„Jsem dlouhodobě domluvený s panem Doylem, Asthonovým manažerem, že kdyby v Götzisu nezávodil, bude závodit u nás,“ líčí Lubenský. „Jsme stále v kontaktu. Ashton si při tréninku vrhu koulí udělal problém se zády. Pořád je velice malá pravděpodobnost, že by se do té doby dal do pořádku.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud