25. srpna 2015 • 18:00

Ignoranti! Ne, abyste byli nemocní. Co slyšeli sudí od Berbra a Damkové

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde si tvrdě za svým. A pokud se situace nevyvíjí podle jeho představ, často si dokáže pomoci i výhružkami či vydíráním. Tak popsal jednání svazového místopředsedy Romana Berbra bývalý rozhodčí Libor Kovařík. Své si dokáže říct i jeho manželka a a šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. Pro deník Sport Kovařík okomentoval několik výroků, které zazněly z jejích úst na seminářích pro sudí.



„Jestli tady nebude ten techničák do dvanácti hodin, tak tě z listiny rozhodčích vydeletuju do deset vteřin. Víš přeci, kde je tlačítko DELETE na klávesnici, ne?“

Toto řekl Roman Berbr na semináři rozhodčích v Praze v roce 2013 jednomu mezinárodnímu asistentovi

 „Pan Berbr chtěl, abychom si všichni pojistili auto u jedné pojišťovny, kterou nám vybral. Měl asi starost, abychom byli všichni kvalitně pojištěni a v případě nehody neměli problém… Všichni jsme tedy měli na sekretariát dodat technické průkazy svých aut. Zmiňovaný asistent to zapomněl v termínu dodat. Z celé akce ale nakonec sešlo, nevím z jakého důvodu,“ vzpomíná Libor Kovařík.


„Neexistuje, že se mně někdo omluvíte pro nemoc. Existují různá Teska,
Kauflandy a tam prodávají ovoce a vitaminy. Takže si to kupte, abyste nebyli nemocní.“

Dagmar Damková na semináři rozhodčích v Praze v roce 2013.

„Výsledkem bylo, že se nikdo neodvážil pro nemoc omluvit a rozhodčí některá utkání řídili v horečkách. UEFA přitom tvrdí naprostý opak. Pokud máte problém, tak se raději omluvte,“ říká Kovařík.


„Ty simulante, už všechny kolem sebe tou svojí hypochondrií obtěžuješ. Kolegové, kteří s tebou jezdí na zápasy, si na tebe stěžují, že pořád mluvíš o svých nemocech. Nikoho to nezajímá. Koukej se srovnat.“

Roman Berbr na semináři rozhodčích v Nesuchyni v roce 2014 k jednomu mezinárodnímu asistentovi.

 „Byl to zkušený a kvalitní rozhodčí, ale měl v tu dobu vážné zdravotní problémy. Absolvoval několik operací a odstraňovali mu srdeční arytmii,“ vzpomíná Kovařík.


„Je mně jedno, jestli jezdil jaguárem nebo mercedesem. Já ho stejně vyhodil.“

 Roman Berbr na semináři v Praze 2013 na adresu asistenta, který byl vyřazen z listiny.

 „Pana Berbra tehdy popudilo, že jel na ligový zápas v příliš drahém autě, které si mohl díky svému civilnímu zaměstnání dovolit. K tomu se přidal ještě druhý důvod, a to že si jako první požádal o kompenzaci za nepodařený seminář na Madeiře. Z výkonnostních důvodů vyřazen nebyl, neměl žádné problémy,“ vysvětluje Kovařík.


„To jste takoví ignoranti, že si nemůžete vybarvit v kalendáři UEFA čtyři dny v roce červeně, aby vás UEFA nikam neposlala a mohli jste absolvovat náš hlavní letní seminář? To se mi snad zdá.

Dagmar Damková na letním semináři v Nesuchyni v roce 2014.

 „To byla její reakce na to, že jeden mezinárodní rozhodčí dostal delegaci od UEFA a omluvil se ze semináře u nás. Za rok na stejném semináři i místě byli všichni rozhodčí, ale pro změnu chyběla paní Damková, která si zapomněla vybarvit červeně kalendář a byla na ženském turnaji v Izraeli,“ usmívá se Kovařík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud